Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 17 » У львівському Музеї народного побуту й архітектури «Шевченківський гай» 16 серпня відбулося «Свято Хліба»
09:49
У львівському Музеї народного побуту й архітектури «Шевченківський гай» 16 серпня відбулося «Свято Хліба»

 

ДОРОЖЧЕ  ЗА  ЗОЛОТО

 

 

У львівському Музеї народного побуту

та архітектури «Шевченківський гай»

16 серпня відбулося традиційне «Свято

Хліба», повідомляє  кореспондент

інформаційного порталу «Вголос».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цьогорічне «Свято хліба» ювілейне – у Львові його проводять вже десятий раз. На відвідувачів чекали смачні частування від найкращих львівських пекарів, ярмарок, цікаві конкурси та розваги.

 

 

 

 

Гості «Свята хліба» насолодилися насиченою програмою дійства: виставкою короваїв, дегустацією хліба, презентацією ексклюзивних новинок хлібних виробів, випечених за давніми традиціями. На святі виступили виконавці: чоловічий вокальний гурт «Гомін», вокальна студія «Подих весни», фольк-рок гурт «Перебендя», вокальна формація «Madrigal Voices», барабанне шоу «Drums-band» та інші.

 

 

 

 

 

 

На «Святі хліба» не сумувала і малеча. На «Дитячій галявині» провели конкурси, вікторини, майстер-класи, веселі атракціони з приємними подарунками від партнерів заходу.

 

 

 

 

 

 

«Свято хліба» проводиться, починаючи з 2005 року. У 2013 році у Шевченківський гай завітало близько 35 000 відвідувачів із Львівщини та інших областей України. На свято приїздять навіть постійні гості з Польщі. Львів’яни залюбки приходять на «Свято хліба» зі своїми родинами та друзями.

 

 

 

 

 

 

Дійство започаткувала громадська організація «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області».

 

 

 

 

 

Активним учасником "Свята Хліба" завжди є  викладачі та студенти Львівського автомобільно-дорожного коледжу НУ «Львівська політехніка», де ось уже понад два десятиліття функціонує музей хліба. Очолює його - голова первинної організації Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста навчального закладу  Руслана Сидоряк.

 

 

 

 

 

 

Руслана Богданівна - викладач  біології та екології, завідувач Народним музеєм Хліба Покрови  Пресвятої Богородиці, координатор виховання студентської молоді, член правління Всеукраїнської  екологічної  Ліги.

 

 

 

 

 

 

 

Посада ця для п. Руслани є фамільною гордістю. Адже засновником музею на зорі незалежності України був батько нинішньої завідуючої  – Богдан Непорадний. Відкриває експозицію стенд його імені. 

 

 

 

 

 

 

Музей має 16 кімнат,  у кожній з яких цінні експонати,  які свідчать - Україна споконвіку була багата хлібом. Він займає площу 300 кв.метрів і в експозиції розміщено понад 1500 експонатів.

 

 

 

 

 

 

До них долучилися ще два цьогорічних експонати – святковий коровай і карта України, виготовлена із зерен злакових культур працівниками Львівської пекарні хлібо-булочних виробів «Галицька здоба».

 

 

 

 

 

 

 

"Пріоритетним напрямком в реалізації виховної роботи навчального закладу є формування не лише професіонала-автомобіліста, але й особистості, котра усвідомлює свою приналежність до українського народу, спрямовану на втілення в життя української національної ідеї, виховання людини демократичного світогляду, яка поважає громадянські права і свободу, традиції народів і культур світу, національний, релігійний, мовний вибір кожної людини,  вибирає у житті дорогу  милосердя і співчуття до знедолених, для котрих окраєць хліба іноді цінніший за  шматок золота", - констатує заступник директора з виховної роботи автомобільно - дорожного коледжу Василь Іванович Луцан.

 

 

 

Фото – І.Апостолюк та Ю.Сівакова, кор. порталу vgolos.com.ua

Прес - служба Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова 

за джерелом: http://vgolos.com.ua/photo/u_lvovi_sogodni_vidznachayut_svyato_hliba_189300.html

 

Переглядів: 766 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024