Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 20 » Завершилась Всеукраїнська конференція щодо поліпшення законодавства стосовно людей з інвалідністю
22:44
Завершилась Всеукраїнська конференція щодо поліпшення законодавства стосовно людей з інвалідністю

 

ЗУСТРІЧ  У ТРУСКАВЦІ

 

     

     Сьогодні у Львові завершилась Всеукраїнська

     конференція щодо поліпшення законодавства

     стосовно людей з інвалідністю. Вчора

     керівники Всеукраїнської організації інвалідів

     зустрілися з міським головою м.Трускавця

     Русланом Козирем.

 

 

 

 

 

 

 

На сайті Трускавецької міської ради розміщено репортаж про цю подію, який пропонуємо вашій увазі:

 

«19 серпня Трускавець приймав керівників та членів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» з різних регіонів України, які у Львові проводили свою конференцію.

 

Активісти громадського руху інвалідів прибули в Трускавець, щоб перейняти досвід роботи міської влади щодо правового захисту, соціальної підтримки та реабілітації людей з інвалідністю. 
 

 

 


 

 

 

Перед учасниками конференції виступив міський голова міста-курорту Руслан Козир. За словами посадовця, Трускавець сьогодні опікується 1550 особами з інвалідністю та 65 дітьми з особливими потребами, приймає на оздоровлення та реабілітацію воїнів АТО, дітей з ДЦП з України та поза її меж та прагне для них створити належні умови проживання та оздоровлення. 

«Ми живемо у складних умовах, умовах неоголошеної війни з російським агресором. Тому, на жаль, у сьогоднішній час підтримка соціальної сфери відходить на другий план , що не може не засмучувати. Зважаючи на це, сміливо можемо говорити , що сьогодні люди з інвалідністю гостро потребують не тільки гідної фінансової підтримки з боку держави, але й уваги з боку суспільства. Неповносправна молодь та люди хочуть і мають право на рівні із здоровими людьми користуватися усіма благами, відчувати себе потрібними членами суспільства та жити повноцінним життям. Ми прагнемо ці умови їм забезпечити».

 

 

 


 

 

 

Щоб підтримати старання волонтерів та громадських активістів, які опікуються людьми з інвалідністю у Трускавці, за сприяння місцевої влади другий рік поспіль у бюджеті передбачено кошти на потреби місцевої організації інвалідів – у 2014 р в сумі 15 тис грн., у 2015 – 20 тис. грн.

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, Трускавецька міська рада передбачила і адресну допомогу на комунальні послуги сім’ям, де мешкає двоє і більше інвалідів, або одинокі інваліди - у сумі 280 грн. щомісячно.

 

В місті діють програми забезпечення інвалідів продуктами харчування на зимовий період, подарунків до свят. Немічними людьми опікується терцентр, який надає одиноким інвалідам цілу низку соціальних послуг. Однак, поки що проблемним залишається питання щодо фінансового забезпечення людей, які опікуються інвалідами. 

«Зважаючи на те, що йде гаряча пора виборів – тож обіцянок і атракціонів небаченої щедрості будемо бачити чимало - в ідеалі на державному рівні мали б бути розроблені такі програми стосовно людей з обмеженими можливостями , які б не залежали від зміни політичних прізвищ у вищих ешелонах влади , а діяли і працювали на користь людей», - резюмував Руслан Козир.

 

 

 

 

 

 

Окрім міського голови про проблеми інвалідів та їхню соціальну підтримку говорили керівник управління праці та соціального захисту населення Віра Ільницька та директор Територіального центру соціального обслуговування Олена Пилат. 
 

 

 


 

 

 

Учасники всеукраїнської конференції інвалідів подякували міському голові за вагомі кроки міської влади щодо турботи про неповносправних людей, ознайомилися з роботою соціальних служб міста, побували на екскурсії оздоровницею». 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та із сайту Трускавецької міської ради

За джерелом:

http://truskavets-city.gov.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=6247%3E%20%3Cbody%20text=

 

Переглядів: 581 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024