Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 22 » Загін швидкого реагування Червоного Хреста створено у Лисичанську для захисту цивільного населення
13:12
Загін швидкого реагування Червоного Хреста створено у Лисичанську для захисту цивільного населення

 

ДОБРОВОЛЬЦІ

 

     

     Загін швидкого реагування Червоного Хреста

     створено у Лисичанську для захисту цивільного

     населення із добровольців, котрі не шкодують

     свого вільного часу для тренувань і участі в

     рятувальних акціях.

 

 

 

 

 

 

 

Торік в Лисичанську було створено загін швидкого реагування Червоного Хреста, члени якого можуть надавати долікарську допомогу в екстрених ситуаціях, супроводжувати гуманітарні вантажі і чергувати в місцях масових скупчень людей.

 

Такі загони створені в кожній області і в багатьох містах України. У Лисичанську ініціатором став Петро Костиря, вчитель КЗ "ЛСШ №27", керівник військово-спортивного клубу «Сокіл».

 

За словами Петра Олександровича, співпраця з Товариством Червоного Хреста почалося зі змагань «Школа безпеки», де її співробітники були в числі суддів. Коли в нашому регіоні почався збройний конфлікт, виникла ідея сформувати загін, і в жовтні 2014 року він почав свою роботу.

 

«Нейтральність - основний принцип Червоного Хреста, - каже Петро Костиря. - Під час подій на Майдані загін допомагав обом сторонам. І зараз організація надає допомогу всім постраждалим, в тому числі і на окупованій території України ».

 

У Лисичанську загоні працює 17 волонтерів. В основному, це випускники «Сокола» та студенти медичного училища. Волонтери пройшли тренінг, який провів інструктор з харківського загону швидкого реагування. Також два рази на тиждень проходять тренування на базі 27-ї школи.

 

За рік загону вдалося зібрати спорядження та обладнання. У кожного волонтера повинна бути каска білого кольору, жилетка, футболка з символікою Червоного Хреста, патрульна сумочка.

 

У кожного відділення - патрульний рюкзачок, м'які носилки. За словами Петра Олександровича, для роботи і навчання населення необхідно додаткове обладнання, в тому числі мішки Амбу, пульсоксиметри, манекен дитини.

 

Враховуючи, що волонтерська робота не оплачується і все спорядження, можна сказати, «видобувається» з різних джерел, мешканцям міста варто підтримати цю ініціативу і допомогти загону.

 

Для чого потрібен загін швидкого реагування

 

Волонтери чергують на всіх громадських заходах. Їх завдання - надати першу допомогу і доставити потерпілого медикам швидкої допомоги. Для цього у членів загону є достатньо знань та практичної підготовки.

 

Як повідомив Петро Костиря, проводиться робота з навчання населення наданню першої допомоги й мінної безпеки. У Лисичанську і його околицях ще є загроза відновлення військових дій, терористичних актів, тому це дуже актуально. Люди повинні знати, як зупинити кровотечу, зробити легеневу реанімацію, накласти пов'язку і т.д У загоні є два сертифікованих інструктора долікарської допомоги і один з мінної безпеки.

 

Також волонтери працюють з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, допомагають у розвантаження й доставці гуманітарної допомоги. «Навесні нам передали ящик ліків з Німеччини, - розповідає Петро Олександрович. - Їх потрібно було передати в Попасну. Але всі назви, інструкції були на іноземній мові. Ми кілька днів шукали в інтернеті інструкції, розпечатували і прикладали до кожного виду ліків, а потім передали медикам у Попасній».

 

Навіщо бути волонтером

 

Волонтерська праця не оплачується, але є багато можливостей: отримати унікальний досвід, завести корисні зв'язки, відчувати радість і задоволення, допомагаючи людям. Зрештою, зробити світ навколо себе кращим.

 

«Ми плануємо провести у вересні школу соціальних лідерів, - каже Петро Олександрович - У ній зможуть брати участь старші школярі, студенти. Потрібно розвивати систему волонтерства серед молоді регіону».

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://vchaspik.ua/region/337988v-lisichanske-rabotaet-otryad-bystrogo-reagirovaniya

 

Переглядів: 707 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024