Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 26 » Милосердя і мистецтво: картину "Комета літа" намалювали сьогодні діти у Харкові в арці, що на вул. Римарській
22:15
Милосердя і мистецтво: картину "Комета літа" намалювали сьогодні діти у Харкові в арці, що на вул. Римарській

 

 

ВУЛИЧНЕ МИСТЕЦТВО - ЗАСІБ ПСИХОТЕРАПІЇ

 

   

         Картина "Комета літа" з'явилася cьогодні

         в арці на вулиці Римарській, 17. Її намалювали

         харківські діти, а також діти з сімей

         переселенців з Донеччини, повідомляє прес-

         служба міськради.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керував процесом молодий харківський художник Роман Мінін. Він розповів, що вже працював з дітьми у стилі стріт-арт на вулицях Львова, і тепер прийшла черга до його рідного міста.

 

Як ми уже повідомляли у попередніх випусках, Товариство Червоного Хреста України у цьому році, спільно з Датським Червоним Хрестом, реалізують проект «Молодь. Енергія. Дія ». У Харківській області, а таклж на Київщині, Тернопільщині, Львівщині та у м. Києві) з червня п.р. до березня 2016 р. в рамках даного Проекту проходять і будуть проходити різні молодіжні заходи: квести, пікніки, поїздки, літні табори, походи в гори тощо.

 

Цільова аудиторія Проекту - молодь віком від 16 до 35 років. Особлива увага приділяється молоді, яка переїхала в Харків і Харківську область у зв'язку із ситуацією на Донеччині та в Криму. Мета Проекту - подружити місцеву молодь з тією, яка прибула в Харків та інші міста країни у силу несприятливих обставин. 

 

Для колективної картини, яку волонтери Червоного Хреста і приїжджа молодь, писали гуртом 25-26 серпня, вибрали невелику арку, щоб дітям було зручно малювати.

 

 

 

 

«Одні діти фарбують вироби, які ми потім клеїмо на стіни, інші малюють. Що стосується теми малюнків, то, звичайно ж, ми робимо портал в інший вимір! Йде людина по вулиці, побачить це незвичайне місце, зайде, гляне на зірки, вгорі і з боків теж побачить зірки і, як мінімум, захоче сфотографуватися. А як максимум, задумається: "Яке швидкоплинна життя! Пролітає швидко, як комета цього літа! Треба поспішати робити добрі справи!". Ось на що я сподіваюся! Саме такі почуття повинні виникати у позитивно налаштованих людей, котрі будуть тут проходити», - зазначив художник.

 

 

 

 

Як повідомила одна з координаторів проекту Наталія Буленко, у колективній творчості взяли участь більше 20 дітей.

 

 

 

 

 

 

«Природно, що діти, котрі отримали морально-психологічні травми в зоні військового конфлікту, потребують певної соціальної реабілітації. Ми їм надали можливість виплеснути свої емоції в художньому вираженні. Не всі, звичайно, відгукнулися, але багато хто із задоволенням малювали, навіть разом з батьками», - зазначила Буленко.

 

Картину створювали діти міста, в тому числі і діти тимчасових переселенців з Донецької та Луганської областей.

 

Для таких дітей Харківська ОО ТЧХ України, спільно з ЮНІСЕФ, з лютого по листопад 2015 проводить проект «Створення безпечного і захищеного середовища для дітей, їхніх батьків та опікунів, які постраждали внаслідок конфлікту».

 

За даним Проектом в Харкові створено три Центри підтримки сім'ї при районних організаціях Харківської ОО ТЧХ України. У них щодня працюють такі фахівці, як: педагог, психолог і юрист.

 

Насичена програма міжнародного Проекту допомагає розгорнути надійний психотерапевтичний захист для тих, хто цього крайньо потребує. Мистецтво, у тому числі і вуличне, у цих заходах займає одне з чільних місць.

 

 

 

Фото – www.kh.vgorode.ua

За джерелом:

http://kh.vgorode.ua/news/dosuh_y_eda/267740-kometa-leta-v-arke-na-rymarskoi-dety-narysovaly-ohromnuui-kartynu

 

Переглядів: 891 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024