Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 29 » У зоні збройного конфлікту на сході України почав працювати перший гуманітарно- логістичний центр
20:17
У зоні збройного конфлікту на сході України почав працювати перший гуманітарно- логістичний центр

 

 

ПРОДИКТОВАНО  ЧАСОМ

 

     

Вчора на Донеччині біля лінії розмежування

почав працювати перший гуманітарно-

логістичний центр

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський (на знімку) 28 серпня запустив у роботу перший на Донеччині гуманітарно-логістичний центр, розташований між КПВВ «Зайцеве» і нульовою лінією розмежування.

 

«Роботу гуманітарно-логістичного центру ми починаємо рівно на 45-й день з моменту задуму цього масштабного проекту. Його призначення - щоб українці, які вимушено опинилися по той бік лінії розмежування, могли купувати продукти харчування, ліки, отримувати банківські послуги за українськими цінами з належним обслуговуванням. На території центру продаватимуть товари першої необхідності. І крім того, ми виділили прилавки для місцевих фермерів», - зазначив Павло Жебрівський.

 

Глава області підкреслив, що майданчик, на якому розташований гуманітарно-логістичний центр, належить комунальному підприємству, і весь прибуток, якщо він буде, надходитиме  до обласного бюджету.

 

Він також розповів про порядок, за яким можна буде потрапити на територію центру. «На нульовому кілометрі прикордонники будуть перевіряти паспорти і видавати паперові перепустки. Вони не будуть діяти за межами торгового майданчика. Обов'язково будуть посилені заходи безпеки, оглядатимуть речі, щоб не допустити потрапляння зброї або вибухових речовин», - зазначив Павло Жебрівський.

 

Окрему подяку голова облдержадміністрації висловив представникам ОБСЄ та парамедикам Червоного Хреста за їхню присутність на території центру.

 

«Що стосується заходів безпеки, то мушу зазначити, що, дійсно, сьогодні Зайцеве і багато інших населених пунктів знаходяться в зоні ураження. Навколо центру вириті окопи, плануємо також поставити морські контейнери з піском. Але ми зробили крок назустріч не протиборчій нам стороні конфлікту, а майже двом мільйонам людей, які живуть за лінією розмежування. Я не думаю, що сьогодні можливі провокації. Військ в опозиції, за різними оцінками, на окупованій території 30-40 тисяч. Частина донеччан перебуває під впливом пропаганди, але більшість чекає, коли вони знову будуть жити в єдиній країні», - зазначив Павло Жебрівський.

 

Відзначимо, гуманітарно-логістичний центр - це обгороджена і заасфальтована площадка площею майже 2 гектари з автономним водо- і енергопостачанням, на території якої розташовані: будинок-аптека, стаціонарне броньоване відділення «Ощадбанку», фельдшерсько-акушерський пункт, обладнані торгові ряди і санітарна зона, підведені інтернет-мережі. Охороняють громадський порядок на території логістичного центру працівники МВС, перевірку на в'їзді здійснюють прикордонники, на виїзді - працівники фіскальної служби.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://rbn.cc/ua/regional-news/6499-zhyteli-zony-ato-vzhe-mozhut-kupuvaty-produkty-v-logistychnomu-centri-na-liniji-rozmezhuvannja-

 

 

Переглядів: 562 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024