Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Громадяни України можуть звертатися в офіси МКЧХ з приводу близьких, що пропали без вісті
10:32
Громадяни України можуть звертатися в офіси МКЧХ з приводу близьких, що пропали без вісті

 

АКТУАЛЬНА  ПРОБЛЕМА

 

 

Мешканці України можуть звертатися в офіси

МКЧХ з приводу близьких, що пропали без вісті

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Женеві Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що Уряд і громадянське суспільство повинні зробити більше для того, щоб забезпечити збір і реєстрацію інформації про долю і місцезнаходження осіб, які зникли під час конфлікту або в інших обставинах, і надавати більш дієву підтримку їх сім'ям.

 

«Незалежно від того, коли людина зникла безвісти: під час війни, катастрофи, стихійного лиха або в процесі міграції, її родина продовжує страждати. Дуже важливо зібрати наявну в даний час інформацію про зниклих безвісти осіб, про те, за яких обставин і де вони зникли, інформацію, яка може виявитися корисною в якийсь момент для того, щоб сім'ї отримали відповіді на свої запитання», - зазначила інфрм-агенції 0629 Маріанна Пекассу, керівник групи співробітників МКЧХ, що працюють з проблеми осіб, зниклих без вісті.

 

У МКЧХ кажуть, що найчастіше, особливо в ситуаціях конфлікту, проблема осіб, зниклих безвісти, не перебуває у центрі уваги Уряду. Зникнення близької людини може залишити сім'ї без економічної підтримки, і часто їм доводиться використовувати свої кошти на пошуки зниклого безвісти родича. До слова, в деяких випадках сім'я не хоче вважати зниклого безвісти померлим і тому, не може отримати доступ до майна або зарплати цієї людини.

 

«МКЧХ надає саму різну підтримку - від здійснення програм з економічної безпеки, щоб допомогти сім'ям знайти нові джерела засобів до існування, до надання юридичних та адміністративних консультацій та емоційної підтримки. МКЧХ допомагає сім'ям в їх спробах встановити факти і знайти способи зберегти пам'ять про зниклих безвісти близьких людях», - сказали 0629 в Маріупольському офісі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Згідно з даними МКЧХ, більше 1000 людей все ще вважаються зниклими без вісті в зв'язку з конфліктом у Східній Україні. Міжнародна організація пропонує свої послуги людям, які намагаються розшукати родичів, зниклих безвісти під час конфлікту. Отримавши запит про розшук від сім'ї, Міжнародний Комітет Червоного Хреста працює над тим, щоб встановити долю і місцезнаходження розшукуваної особи. В даний час МКЧХ і Товариство Червоного Хреста України ведуть роботу над з'ясуванням долі більш ніж 380 осіб.

 

У той же час МКЧХ пропонує свою експертну підтримку обом сторонам конфлікту, надаючи допомогу в роботі із запитами сімей щодо осіб, зниклих без вісті. Зокрема, МКЧХ працює з судово-медичними установами (моргами) та недержавними організаціями, які займаються пошуком, розкопками поховань та ідентифікацією людських останків по обидва боки лінії розмежування, надаючи консультаційну та технічну підтримку.

 

Якщо у вас пропали близькі або знайомі, ви можете звернутися в офіси МКЧХ в Києві, Слов'янску, Сіверодонецьку, Луганську, Маріуполі, Донецьку.

 

Маріупольський офіс МКЧХ знаходиться за адресою: Маріуполь, вул. Миколаївська, 7/17

тел. +38 (067) 466 60 94

        +38 (067) 676 4336

Контактна особа - Сергій Ішин.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://vchaspik.ua/region/339797zhiteli-mariupolya-mogut-zayavit-o-propazhe-blizkih-v-mkkk

 

Переглядів: 647 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 04:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024