Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 1 » Сьогодні в Україні - День знань: репортаж з Градівської середньої школи, що в Городоцькому районі на Львівщині
16:26
Сьогодні в Україні - День знань: репортаж з Градівської середньої школи, що в Городоцькому районі на Львівщині

 

СВЯТО  ПЕРШОГО  ДЗВОНИКА  

 

     

 

     Сьогодні в Україні – День знань. Урочисто відзначили його

     в усіх освітніх закладах, у тому числі й у Градівській

     загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів Городоцької районної

     ради Львівської області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест і редакцію нашого сайту на святі випало представляти волонтеру Товариства Анастасії Остасюк, про яку ми неодноразово розповідали. Вона заявила, що охоче проводитиме тут цикл бесід про історію і сьогодення Червоного Хреста, залучатиме школярів до різних благодійних акцій, а поки що привела сюди у перший клас свою похресницю Марійку Олійник.

 

 

 

 

Перед тим, як іти на свято, сестри, – (на знімку: зліва направо - Анастасія та Катерина), - сфотографувалися з сьогоднішньою першокласницею Марійкою.

 

Зі слів голови Городоцької РО ТЧХ України Лариси Петрівни Мелешко ми знаємо, що у Градівській середній школі у квітні цього року проходив районний семінар з цивільної оборони, де вивчалися правила надання першої долікарської  допомоги.

 

 

 

 

 

Нині тут налічується 24 дорослих членів ТЧХ, і близько 140 – юних. Вони регулярно розповсюджують марку «Членський внесок», беруть активну участь у благодійних заходах районної організації ТЧХ України.

 

Очолює у школі первинний осередок Червоного Хреста заступник дирекора з виховної роботи Богдана Іванівна Помажак.

 

 

 

 

 

 

Допомагають їй у роботі директор школи Любов Степанівна Файфар та заступник директора з навчального процесу Ганна Михайлівна Легедза.

 

 

 

 

 

Духовним  керівником і наставником педагогічного колективу і школярів є отець - мітрат Іван Гриділь, декан Городоцького деканату УГКЦ. Тож закономірно, що свято Першого дзвоника розпочалося у церкві, де відбувся молебен з цієї нагоди і у Господа присутні, - діти, вчителі, батьки, гості, - попросили Божого благословення на добрі справи і діла милосердя.

 

 

 

 

 

Отець – мітрат Іван Греділь прийшов також і у школу, яка знаходиться по сусідству з храмом, щоб з коротким вітальним словом звернутися до присутніх і привітати їх зі святом Першого дзвоника.

 

 

 

 

 

Зі словами привітання звернувся до присутніх і один з найстарших  ветеранів школи,  вчитель з християнської етики, а також української мови і літератури Іван Павлович Бучківський.

 

 

 

 

Героїнею свята стала Ольга Павлівна Гишка, - вчителька початкових класів, котрій випало у цьому навчальному році знову починати вести у світ знань першокласників. Вона - досвідчений педагог, адже працює у Градівській середній школі з 1976 р.

 

 

 

 

 

До слова запрошуються першокласники, - випускники тутешнього дитячого садочка. Вони підготували цілу літературно-музичну композицію.

 

 

 

 

 

Марійці Олійник у цій композиції випало декламувати такий чотиривірш:

 

Я – підросла, я вже школярка,

Маю ранець і Буквар,

Мама каже: «Свято в нас»!

Я іду у перший клас!

 

 

 

 

 

Інші діти також із запалом прочитали куплети  композиції про Україну, школу, майбуття... Допомагала організувати свято голова батьківського комітету Оксана Михайлівна Буштеляк, котра також привітала усіх присутніх із Днем знань.

 

 

 

 

 

На святі отримали Похвальні листи за відмінні успіхи у навчанні в минулому навчальному році чимало школярів. Один із них - другокласник Дмитро Скварчило, котрий з особливою увагою вчитується у кожне слово підручника і подає великі надії у навчанні.

 

 

 

 

 

...Урочисто внести державний прапор під Гімн України, а потім пронести на руках першокласницю Настю Ковтун із дзвоником, що малиновим голосом закликав усіх на перший урок, – випала честь цьогорічіному випускникові Василю Ключнику.

 

 

 

 

 

У класі, хоч ще і порожньому, першокласниці Марійці Олійник дуже сподобалося.

 

 

 

 

 

З розкладом уроків, учнівськими правилами маленьких школярів ознайомила їх перша учителька Ольга Павлівна. Широченна і довга дошка у класі найбільше привернула увагу дітей, і вони були від неї у захваті, коли дізналися, що на ній крейдою можна щодня писати, а потім ганчіркою стирати - всі літери Алфавіту, цифри, малюнки і все-все, що душі заманеньться.

 

 

 

 

 

Діти тішилися новенькими Буквариками, альбомами для фотографій, вітали вчительку з якою будуть зустічатися цілих чотири роки.

 

 

 

 

 

 

У цей день учасники свята фотографувалися на згадку і з першою вчителькою, і з батьками, і навіть де-хто  з бабусями, сестричками, іншими родичами.

 

 

 

 

 

 

Це тим більш зрозуміло, бо з нагоди свята Першого дзвоника, малюки  отримали презентаційні  «Фотоальбоми першокласника», які закупив для них відомий меценат, народний депутат України Ярослав Дубневич.

 

 

 

 

 

 

Словом, свято Першого дзвоника, хоч в усіх на чолі читалася печать тривоги про завтрашній день, вдалося у Градівці на славу.

 

 

 

 

 

Тож наснаги вам, юні градівчани, - у навчанні!

Любові до праці і до ближнього!

Нехай щастить вам у неосяжній Країні Знань!

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 995 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024