Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 2 » Як Міжнародний Комітет Червоного Хреста допомагає Слов'янську
22:22
Як Міжнародний Комітет Червоного Хреста допомагає Слов'янську

 

КОМЕНТАР  ГАННИ  ГЕТТЕСКІ

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні

розгортає допомогу мешканцям Слов'янська

у подалонні наслідків руйнувань від обстрілів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Комплект з 15 рулонів маркувальної стрічки і 300 табличок «Стоп, міни» надійшли в розпорядження Слов'янського районного управління ДСНС України в Донецькій області. Передані Міжнародним Комітетом Червоного Хреста предмети допоможуть піротехнічним групам у проведенні превентивної роботи.

 

Як повідомила глава Слов'янського представництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста Анна Геттескі, передача рятувальникам табличок і стрічки - це вже не перший факт співпраці.

 

Раніше МКЧХ вже передавав матеріали ДСНС України в Донецькій області: протиосколкові окуляри, тактичні навушники, лазерні далекоміри, фарбу і стрічки для маркування небезпечних зон, ручний інструмент спеціального призначення.

 

Крім того, у співпраці з Національним Товариством Червоного Хреста України, МКЧХ проводить навчальні тренінги для волонтерів з безпечної поведінки і поширює інформаційні листи для попередження травмування вибухонебезпечними предметами.

 

Також Ганна Геттескі розповіла про інші напрямки роботи Комітету, підкресливши, що МКЧХ, на відміну від інших структур Червоного Хреста, спеціалізується на наданні допомоги постраждалим внаслідок збройного конфлікту.

 

При цьому діяльність Комітету базується на семи основних принципах: гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність і універсальність, що дозволяє працівникам МКЧХ надавати допомогу в «гарячих точках». Реалізує свої програми Комітет і для відновлення звільнених територіях.

 

Описуючи формат роботи МКЧХ, його представник пояснила, що реалізація гуманітарних програм відбувається через співпрацю з органами місцевої влади. На жаль, такий формат іноді призводить до невдоволення з боку рядових одержувачів, які вважають, що їх обійшли допомогою. Тим не менш, статутом МКЧХ власний пошук індивідуальних одержувачів не передбачений, його співробітники працюють лише із запитами, наданими офіційними органами.

 

Звертаємо увагу, що три місяці тому представництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста відкрилося в Слов'янську, на вулиці Урицького, 9. Зараз його співробітники розробляють ряд програм, які забезпечать допомогу постраждалим від обстрілів мешканцям, але тільки тим, хто проживає в Слов'янську та Слов'янському районі.

Контактний телефон:

(096) 361-49-03.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://tvplus.dn.ua/news/11/full/554/

 

 

 

Переглядів: 604 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024