Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 6 » ФРН подвоїть фінансову допомогу біженцям в Греції
21:18
ФРН подвоїть фінансову допомогу біженцям в Греції

 

 

ФІНАНСОВА  СКЛАДОВА  ГУМАНІЗМУ

 

ФРН подвоїть фінансову допомогу біженцям в Греції.

Берлін також буде надавати допомогу в реєстрації

та медичному забезпеченні біженців. Штайнмайер

(на знімку) закликає допомогти біженцям.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Німеччина подвоює кошти на гуманітарну допомогу біженцям в Греції, що надається Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, до 2,4 мільйона євро.

 

Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер.

 

"Таким чином, ми наголошуємо, що Греція знаходиться в особливо скрутному становищі, а також те, що ми можемо не тільки попереджати і закликати, але і допомогти Афінам впоратися зі своїм завданням", - зазначив Штайнмайер.

 

ФРН також буде надавати допомогу в реєстрації та медичному забезпеченні біженців.

 

Останнім часом перед Європою гостро стоїть проблема мігрантів і біженців. Тільки через Середземне море в 2015 році в Європу прибуло 220 тисяч мігрантів. При цьому кількість загиблих у морі за той же період складає понад 2,1 тисячі осіб. У липні 2015 року кількість мігрантів біля кордонів ЄС вперше перевищила 100 тисяч за місяць.

 

У серпні Єврокомісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявив про найгіршу міграційну кризу з часів Другої світової війни. За оцінками Єврокомісії, крім Італії та Греції основними "воротами" до Європи для біженців стала Угорщина.

 

На рішення проблеми мігрантів 10 серпня Євросоюз виділив 2 мільярди 400 мільйонів євро. Заява Брюсселя про виділення коштів з'явилася після призову британського зовнішньополітичного відомства переглянути міграційне законодавство ЄС і запропонувало ввести законодавчі заходи, що гарантували б повернення на батьківщину громадян африканських і азіатських країн.

 

Крім того, в квітні був затверджений екстрений план боротьби з нелегальною міграцією,який передбачає, зокрема, переселення мігрантів на добровільній основі між усіма державами-членами ЄС, а також посилення операцій "Тритон" і "Посейдон" за рахунок збільшення фінансування міграційних ризиків.

 

Втім, проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для DT.UA Олексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

 

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля «Європу захльостує вал нелегальної міграції» для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".

 

 

Довідково:

 

Швейцарський портал swissinfo.ch/rus, який виходить у світ російською мовою, 18 серпня опублікував таке повідомлення: «Німецьке Товариство Червоного Хреста на цьому тижні почне роздавати гуманітарну допомогу мігрантам, що прибулим на грецький острів Лесбос.

Йдеться про пакети із зубною пастою, милом, пральним порошком, засобами для догляду за немовлятами та підгузниках.

Вмісту кожного пакету повинно вистачити на два місяці.

У загальній складності, Німецький Червоний Хрест планує роздати більше 19 тис. таких пакетів, які повинні, зокрема, сприяти запобіганню поширення інфекцій.

Глава Німецького Червоного Хреста Рудольф Сайтерс назвав ситуацію на Лесбосі такою, що викликає жаль. За останні тижні туди прибули тисячі мігрантів, які ослаблені, потребують медичної допомоги та відпочинку».

 

Як бачимо, він не помилився в загальній оцінці ситуації на острові: сьогодні мігранти зібралися на 15-тисячну демонстрацію, яку ледве вгамували представники органів безпеки Греції.

 

Проблема нелегальних мігрантів прибирає останнім часом загальноєвропейських маштабів. Глава МВС Німеччини Штанмайєр заявив про зростання потоку біженців у ФРН в чотири рази. За оцінками фахівців, до кінця року кількість мігрантів в країни Євросоюзу може сягнути 1 млн осіб. Гуманізм, іноді, має несподівані грані і високу ціну. Для Німеччини, наприклад, за підрахунками ЗМІ витрати у цьму році на нелегальних мігрантів сягнуть 10 млр євро.

 

 

 

Фото – www. dt.ua

Джерело:

http://dt.ua/WORLD/nimechchina-priyme-rekordnu-kilkist-bizhenciv-i-zbilshit-vitrati-na-nih-do-10-mlrd-yevro-zmi-183819_.html

 

Переглядів: 648 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 01.05.2024, 23:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024