Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 9 » У львівському Палаці мистецтв – останні приготування до Форуму видавців
15:22
У львівському Палаці мистецтв – останні приготування до Форуму видавців

 

ОСТАННІ  ПРИГОТУВАННЯ

 

   

   

    Сьогодні, 9 вересня, у переддень відкриття XXII Форуму

    видавців, у Палаці мистецтв готуються до початку

    найбільшого культурного дійства у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомила репортерка ZIK-Стрім Соломія Коштура.

 

На території Палацу мистецтв розкладають торгові намети та монтують ятки, продавці та представники видавництв розставляють друковану продукцію. Цього року, як завжди, буде чимало книжкових новинок.

 

 «Цього року ми презентуємо кілька родзинок. По-перше, це книжка «Шептицький від А до Я», яка розповідає про маловідомі факти з життя митрополита Андрея Шептицького: ми її готували спеціально до ювілею. Друга книга – це твори Мартіна Содомки «Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак». Автор сам зробив собі авто «з нуля» і зрозумів, що про це можна написати казку. До речі, він буде у нас на Форумі саме на тій машині, яку сам змайстрував», – розповів менеджер видавництва «Старого Лева» Назар Ковальчук.

 

На час проведення Форму видавців рух вулицею Коперника буде обмежено. Уже тепер на під’їздах до Палацу мистецтв чатують патрульні поліцейські, які скеровують транспорт бічними вулицями.

 

«Вулиця буде перекрита орієнтовно до вихідних. Думаю, що проблем у автомобілістів не виникне. Ми відкрили рух вулицею Дорошенка по смузі громадського транспорту», – розповів патрульний Олексій Зібер.

 

Львівські книголюби також готуються до книжкового фестивалю. Вони складають перелік друкованих новинок, які необхідно придбати, та авторських презентацій, на яких варто побувати.

 

«Я обов’язково піду на Форум. Хочеться чогось новенького, цікавого. У мене є список видавництв, до продукції яких я схиляюся. Останнім часом цікаво читати спогади людей, які побували на війні», – поділилась планами львів’янка Квітана.

 

Довідково:

Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів. Протягом останніх років у рамках Форуму проводиться дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей та молоді. До співпраці з Форумом активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, громадські, благодійні та комерційні структури.

ГО «Форум видавців» постійно намагається розширити межі і проводить низку акцій поза Львовом і безпосередньо поза самим Форумом. Такими акціями були «Територія свободи» (2003-2004 рр.) - письменницький тур по 10 містах України із збіркою «Нерви ланцюга. 25 есе про свободу»; ряд книжкових ярмарків серед яких виставка «Форум видавців у Верховній раді» (2006 р.), виставка «Форум видавців у Секретаріаті Президента» (2006 р.), книжковий ярмарок в «Галереї Лавра» (м. Київ, 2008 р).

 

У Львівській ОО ТЧХ України також йдуть останні приготування. Медичні сестри Червоного Хреста готуються на вул.Театральній, 18, що у самому центрі Львова, розгорнути санітарний пост. Тут вони будуть навчати усіх бажаючих правилам надання першої долікарської допомоги.

З 12.00 до 13.00 – дорослих

З 13.00 до 14.00 – дітей

Керуватиме тренінгом старша медична сестра Львівської ОО ТЧХ України, інструктор з курсу вивчення надання першої долікарської допомоги України Ірина Валько.  

 

Фото – www.zik.ua

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2015/09/09/u_lvivskomu_palatsi_mystetstv__ostanni_prygotuvannya_do_forumu_vydavtsiv_623110

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 13:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024