Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 9 » Проект «Підтримка амбулаторного лікування туберкульозу» за фінансової підтримки USAID
16:37
Проект «Підтримка амбулаторного лікування туберкульозу» за фінансової підтримки USAID

 

ЛІКУВАННЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ – ДУЖЕ  ВАЖКА ПРОБЛЕМА

 

 

Про проект «Підтримка амбулаторного лікування туберкульозу»

за фінансової підтримки USAID сьогодні опубліковано повідомлення

на офіційному сайті ТЧХ України, яке подаємо без скорочень.

 

 

 

 

 

 

 

«Розбудова системи підтримки амбулаторного лікування хворих на туберкульоз ще триває в Україні. Одним із досягнень попередніх проектів USAID та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні є залучення Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) до цього процесу.

 

Проект USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» продовжує цю діяльність з метою подальшого втілення пацієнт-орієнтованих підходів у систему контролю за туберкульозом. Проект реалізується у 9 областях (Донецька, Харківська, Львівська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Одеська, Луганська області) та у м. Києві.

 

Підвищення якості і збільшення доступності лікування туберкульозу на основі DOTS-стратегії є одним із завдань Проекту. Концепція DOTS у сучасному розумінні Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) передбачає не тільки прийом ліків під безпосереднім наглядом, але й формування свідомого ставлення хворих та їх оточення до лікування, соціальну підтримку та створення сприятливих психологічних умов для лікування.

 

Підтримка DOTS у рамках гранту здійснюється шляхом безпосереднього нагляду за прийомом ліків у обмеженої кількості пацієнтів із високим ризиком відриву від лікування, заохочення прихильності до лікування через видачу мотиваційних наборів хворим (Херсонська область), які ретельно дотримуються режиму лікування, та просвітницьких заходів серед пацієнтів.

 

Метою проекту є підвищення прихильності хворих на туберкульоз до лікування.

 

Досягнення цієї мети здійснюється через підвищення доступності лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS, соціальну та інформаційну підтримку хворих на туберкульоз, які опинилися у складних життєвих обставинах, та подолання скептицизму серед спеціалістів та хворих щодо перспектив лікування хворих на туберкульоз на засадах стратегії DOTS.

 

Одночасно отримують DOT 130 пацієнтів у 4 областях (Запорізька, Одеська, Дніпропетровська, Херсонська). Інформаційну підтримку також отримують пацієнти, при виписці з протитуберкульозних медичних закладів.

 

Термін реалізації проекту 2014 – 2016 рр.».

 

Колаж – www.redcross.org.ua

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1684

 

 

Переглядів: 531 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024