Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 11 » Марина Порошенко з дітьми прочитала у Львові патріотичні оповідання (Відео)
22:04
Марина Порошенко з дітьми прочитала у Львові патріотичні оповідання (Відео)

 

ЧИТАННЯ З МАРИНОЮ ПОРОШЕНКО

 

 

   Сьогодні, 11 вересня, до Львові прибула перша леді

   країни Марина Порошенко разом із доньками

   Євгенією, Олександрою та сином Михайлом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йдучи на громадські читаннями «Книжка від зірки», які запланували провести в рамках Дитячого форуму видавців, вона ознайомилася зі стендом «Найкраща книга Форуму – 2015».

 

 

 

 

Президент Форуму видавців Олександра Коваль подарувала Марині Порошенко книгу, видану до 150-річчя з дня народження Андрея Шептицького.

 

 

 

 

 

Під час огляду книжкової ярмарки дружина Президента та діти придбали й отримали у подарунок десятки книг сучасних авторів, поспілкувалися з відомим українським поетом і видавцем Іваном Малковичем, письменниками Левком Лук’яненком, Марією Матіос та іншим.

 

 

 

 

 

 

Серед подарованих книг, була і ця - «Відвага і страх», що вийшла у серії «Бібліотека - спротив. Бібліотека - надії». Людина стає людиною лише тоді, коли їй вдається побороти у душі свій страх. 

 

 

 

 

 

 

Акція «Книжка від зірки», до якої долучилася родина Президента, відбувалася у Національному музеї імені Андрея Шептицького.

 

 

 

 

 

 

 

Зацікавлених відвідувачів, які виявили бажання послухати літературні твори, вибрані для прилюдного читання Мариною Порошенко, виявилося чимало.

 

 

 

 

 

 

Перша леді країни та її діти зачитували збірку письменників-аматорів, присвячену Революції гідності, війні на Сході тощо.

 

 

 

 

 

 

 

Зокрема, відвідувачі акції прослухали оповідання луцької школярки Марини Козуб «Герої не вмирають».

 

«Василя винесли з поля бою. Він, немовби в тумані, чув слова побратимів: «Ти живий! Ти будеш жити! Не помирай! Тільки живи, будь ласка!». «Пробачте, я люблю вас усіх! Слава героям!» – це був останній подих, який вирвався з уст хлопця. Але він не загинув. Він залишився живим. Він став одним із безсмертної Небесної сотні», – пролунав уривок з твору Марини Козуб.

 

 

 

 

 

 

За словами Марини Порошенко, ця збірка патріотичних творів дуже зворушлива, написана відверто і щиро, тому вона б радила її прочитати усім людям, яким небайдужа доля України.

 

 

 

 

 

 

 

 

А щоб книги, які щойно побачили світ, дійшли і до бібліотек шкіл-інтернатів та сиротинців, про це турбувалися волонтери Червоного Хреста та інших благодійних організацій.

 

 

 

 

 

 

У їх числі і багатолітній член президії Личаківської РО ТЧХ м.Львова, Заслужений діяч культури України, професор Львівської національної академії мистецтв Василь Гурмак.

 

 

 

 

 

 

 

Серед цих книг, придбаних ним, почесне місце займе і книга музикознавця Наталії Самотос про видатного львівського композитора Миколу Колессу, яка удостоєна честі бути представленою на стенді  «Найкраща книга Форуму – 2015».

 

 

 

 

 

 

Форум видавців 13 вересня згорне свою роботу, але назавжди залишаться нам книги, які тут визнали найкращими, і які звідси почали свій шлях до читача.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора та ІА ZIK

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 832 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024