Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 11 » 12 вересня – Міжнародний день надання першої домедичної допомоги (Відео)
22:55
12 вересня – Міжнародний день надання першої домедичної допомоги (Відео)

«ЗОЛОТА  ГОДИНА» 

 

 

Починаючи з 2000 року Міжнародний день

надання першої домедичної допомоги проводиться

щорічно в другу суботу вересня. Ініціатором його

проведення виступають національні організації -

члени Міжнародного руху Червоного Хреста

і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

На ознаменування цієї визначної дати Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела майстер-клас для учасників Дитячого форуму, що вперше проходить у рамках Форуму видавців 2015 р.

 

 

 

 

 

 

Тренер з надання першої долікарської допомоги Львівської ОО ТЧХ України Ірина Валько показала дітям на спеціальному манекені, що робити з хворим, якщо у нього зупинилося серце.

 

 

 

 

 

 

«Основне завдання при наданні першої домедичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень». – Сказала Ірина Миколаївна своїм юним слухачам.

 

 

 

 

«Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. – Продовжила вона свою думку. - В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда».

 

 

 

 

 

Директор МСЦ ЛОО ТЧХ України Ніна Добренька також була учасником тренінгу.

 

 

 

 

 

Допомагаючи у проведенні майстер-класу, вона повідомила слухачів, що  парамедикам вже давно відомо про існування так званої «золотої години», тобто того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу.

 

 

 

 

 

«Це саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю»? – Поцікавилися діти.

 

 

 

 

 

 

«Правильно підмітили. - Констатувала Ірина Миколаївна. - Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години».

 

 

 

 

 

Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої домедичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

 

 

 

 

В 2015 році Міжнародний день надання першої домедичної допомоги припадає на 12 вересня. Міжнародна Федерація ТЧХ і ЧП зняла до цієї дати короткий відеоролик, який пропонуємо вашій увазі. Він називається - "Стань героєм, врятуй життя!"

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 692 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024