Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 13 » «Знання, які рятують життя», – репортаж з проведення навчань з першої долікарської допомоги у Харкові (Відео)
11:47
«Знання, які рятують життя», – репортаж з проведення навчань з першої долікарської допомоги у Харкові (Відео)

 

ЗНАННЯ, ЯКІ РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ

 

 

Волонтери Червоного Хреста в саду Шевченка

у Харкові провели для школярів майстер-клас

з надання першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренери також показали дітям, як діяти в надзвичайній ситуації і максимально вберегти себе від небезпеки.

 

Школярі з усіх районів Харкова вчаться надавати першу долікарську допомогу. Волонтери та рятувальники показують, як гасити пожежу, діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, демонструють прийоми першої долікарської допомоги.

 

Організатори розповідають, - програму намагалися зробити корисною. Підліткам запропонували приміряти спецодяг, а також на практиці спробувати свої сили в наданні першої допомоги.

 

Владислав, співробітник Харківського Червоного Хреста

 

Ми намагаємося, щоб школярі не просто послухали, як це зазвичай буває, а щоб спробували зробити щось руками. Створити їм якісь такі ситуації, з якими вони можуть зіткнутися на прктиці, щоб вони спробували з них правильно вийти. Ми хочемо пояснити дітям, що вони можуть отримати ті навички, які допоможуть потерпілому дочекатися приїзду, або швидкої допомоги, або ж, полегшать йому страждання.

 

Валерія, учениця другого гімназії

 

Я побачила на тренінгу, як надавати першу допомогу людям. Також я побачила, як накладати шину. Побачила, як влаштована пожежна машина. Я вважаю, що цей захід взагалі допомагає людям в тому, як орієнтуватися в критичних ситуаціях і зараз, я думаю, це актуально, в наш час.

 

До роботи зі школярами залучили і курсантів Харківського університету цивільного захисту. Вони поділилися зі школярами недавно набутими знаннями з порятунку людських життів.

 

Лариса, студентка 2-го курсу НУЦЗУ

 

Є вже якісь ази, і я хотіла би поділитися ними зі школярами. Я недавно була школяркою, тому, думаю, це важливо. Особливо, у наш час, це корисно дуже. Коли ти знаєш, що потрібно робити, ти менше панікуєш, тому у тебе більше виходить, більше користі.

 

Рятувальники зазначають, подібні акції формують у підлітків навички правильної поведінки при надзвичайних ситуаціях. За статистикою кожен п'ятий постраждалий міг би вижити, якби йому вчасно надали першу долікарську допомогу.

 

Ігор Лупандін, начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України

в Харківській області

 

Якщо людина надасть першу долікарську допомогу простраждалому правильно, потерпілий виживе за будь-яких ситуацій, які б він травми не отримав. І ми всі чудово розуміємо, якщо трапиться надзвичайна ситуація, то можна отримати типові травми, до яких можна підготуватися. Тобто, якщо ви потрапляєте в надзвичайні ситуації, ви можете отримати і переломи, і розтягнення, і вивихи, і т.д.

 

У майстер-класі взяли участь близько 600 учнів середніх шкіл віком від 12 до 15 років. Це не остання подібна акція, обіцяють в Службі з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

Фото - www.objectiv.tv

За джерелом:

http://www.objectiv.tv/110915/118562.html

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 647 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 14:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024