Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Червоний Хрест навчає журналістів наданню домедичної допомоги
10:24
Червоний Хрест навчає журналістів наданню домедичної допомоги

 

І  ПЕРОМ – НЕ ОПИСАТИ…

 

 

15 вересня в редакції КНК Медіа розпочались заняття

з надання домедичної допомоги з фахівцем Червоного

Хреста. Редакція на кілька днів перетворилась на

справжню рятувальну станцію - отримуємо знання,

які рятують життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ніна Інокентіївна, досвідчений тренер та лікар з великим досвідом, почала заняття з короткого релізу: як створювався Червоний Хрест, чому саме такий символ (інверсія швейцарського прапора), які функції у комітету ЧХ. І хоча багатьом з нас, журналістам КНК Медіа та активістам Комітету Народного Контролю, здавалося, що ми досить багато знаємо про роботу цієї організації, насправді це виявилося не зовсім так. Червоний Хрест - організація з більш ніж сторічною історією і в них, на сьогодні, найбільший досвід роботи в "гарячих точках".

 

 

 

 

 

Ця організація виробила свою унікальну, абсолютно вірну тактику надання медичної та гуманітарної допомоги, а це, насамперед, нейтралітет від політиків та незалежність від державних інституцій. Бездоганна репутація Червоного Хреста підтверджена роками, а головне - немає терміну давності розслідування злочинів, якщо зброя було спрямована проти людей з червоними хрестами на грудях.

 

Але повернемося до занять: активісти КНК, разом з колегами журналістами, вчилися надавати домедичну допомогу при закупорці дихальних шляхів у дітей і дорослих, вивчали як себе поводити в екстремальних ситуаціях, який алгоритм дій при допомозі постраждалим у ДТП, пожежах чи землетрусах. При проведенні практичних і теоретичних занять жоден журналіст і активіст не постраждав!

 

 

 

 

 

 

За кілька годин ми дізналися, що повинно бути завжди з собою, а це виявилося вельми повчальним. Не тільки презерватив бажано мати при собі, але й разову рукавичку з маскою для штучного дихання. Але якщо хтось помилково припускає, що мати гумовий виріб "специфічного" призначення достатньо для захисту, то це не так: в презерватив можна сховати мобільний і документи при повені.

 

 Перший день занять пройшов, незважаючи на серйозність теми, весело і дуже цікаво. Спасибі нашому тренеру Ніні Інокентіївні за знання і сподіваємося, що наступне заняття буде настільки ж захоплюючим і корисним!

 

Автор – Юлія Ткаченко

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://biznesoblast.com/society/50247/

 

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024