Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Репортаж з навчання надавати першу домедичну допомогу, яке пройшло сьогодні біля Ратуші у Львові
15:16
Репортаж з навчання надавати першу домедичну допомогу, яке пройшло сьогодні біля Ратуші у Львові

 

НА РИНКУ – НЕ ПРОДАЄТЬСЯ...

 

     

     Як  ми уже повідомляли, сьогодні на площі біля

     Ратуші у Львові відбулися навчання населення

     з вміння надавати першу домедичну допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організували ці навчання працівники Львівської обласної організаціх Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Очолив ці навчання особисто голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко (на знімку - крайній зліва).

 

 

 

 

 

Основна робота припала на тренера з навчання першої домедичної допомоги Ірину Валько та інструкторів Червоного Хреста з цього виду діяльності, котрі мають відповідні сертифікати і багаторічний досвід роботи у цій царині парамедицини.

 

 

 

 

Голова Залізничної РО ТЧХ м. Львова Уляна Стельмах здобула нещодавно право на те, щоб стати ще й інструктором з навчання першій невідкладній допомозі.

 

 

 

 

 

І хоч ц неї за плечима диплом юридичного факультету Львівського національного університету ім.І.Франка, подала документи ще й у медичне училище. «Знання з медицини тепер потрібні, як хліб і повітря», - переконана Уляна і з нею важко не погодитися

 

 

 

 

Перехожі зупинялися, цікавилися, що тут біля Ратуші відбувається, ставали на розмову і слово по слові ставали учасниками цих навчань під відкритим небом.

 

 

 

 

 

Серед них були, безперечно, і працівники міської ради, а також депутати міськради, котрі заходили в Ратушу у своїх справах.

 

 

 

 

 

Був серед них і п. Юрій Кужелюк, депутат міської ради. Нещодавно п.Юрій повернувся зі свого тижневого відрядження на східну Україну, де на власні очі переконався наскільки важливими є навики з надання першої невідкладної допомоги.

 

 

 

 

У навчаннях взяли участь усі шість районних організацій Червоного Хреста м. Львова. Личаківську РО ТЧХ представляла патронажна медична сестра, інструктор з надання першої невідкладної допомоги Галина Піскоровська 

 

 

 

 

Хоч година була рання, студенти, які входять у молодіжне крило обласної організації ТЧХ, також взяли участь у навчаннях.

 

 

 

 

Студентів зацікавила мектодика зупинки кровотеч, бинтування ран, легенево-серцева реанімація.

 

 

 

 

Центральна площа перед Ратушею - не стоянка для парковок, але у цей День автомобіль Червоного Хреста зайняв почесне місце. Прибув він, як подарунок із Баварського Червоного Хреста, і тепер справно несе свою вахту на ниві милосердя на Львівщині. 

 

 

 

 

 

Крім набуття навиків з долікарської допомоги, вони заодно відзняли відео сюжет про подію, репортаж з якої викладуть незабаром на сторінці «Курси першої допомоги у Львові», яку ведуть у соцмережі Facebook.

 

 

 

Цю обіцянку виконано - 3 жовтня 2015 р.

 

 

 

 

Сонячний теплий день супроводив навчання. І всі, хто взяв у них участь, згадуватимуть їх, мабуть, з теплотою і надією, що ніколи в житті почуте сьогодні –  не знадобиться в майбутньому.  

 

 

Фото – автора

Ірина Апостоюк, голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 728 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024