Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 18 » 17 вересня у Львові відкрилась фотовиставка, присвячена 80-річчю з дня народження Ярослава Базилевича
08:25
17 вересня у Львові відкрилась фотовиставка, присвячена 80-річчю з дня народження Ярослава Базилевича

 

"ТАМ, ДЕ ГОРИ Й ПОЛОНИНИ..."

 

 

Таку назву має фотовиставка Ярослава Базилевича,

яка відкрилася в Італійському дворику у Львові

17 вересня. Вона висвітлює життя і діяльність

родоначальника сімейної медицини в Україні

і затятого альпініста Ярослава Базилевича,

80-річчя якого відзначаємо в цьому році.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розпочинається фотовиставка з афіші і вступного слова про її автора, - видатного львівського лікаря, науковця - новатора й закоханого у мандрівки альпініста. 

 

 

 

 

 

Експозиція фотовиставки розміщена у Львівському історичному музеї, у яку  ввійшли кращі світлини, які привозив зі своїх мандрівок Ярослав Петрович.

 

 

 

 

 

Відкрила фотовиставку дружина ювіляра, п. Ореста Базилевич. На світлині - син Андрій і дочка Олена у дитячому віці.

 

 

 

 

 

 

Зі словом-спогадом про батька звернувся до присутніх Андрій Базилевич, голова Українського Лікарського Товариства у Львові, проректор з лікувальної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, доктор медичних наук.

 

 

 

 

 

 

 

Зі спогадами про брата виступив майстер спорту з альпінізму Роман Базилевич, котрий не одну вершину долав в одній зв'язці з ювіляром, коли вони мандрували понад чотири десятки років Карпатами, започатковуючи знамениту Говерляну. І хоч літа уже не ті, п. Роман у свої 77 років піднявся цього літа на вершину Говерли.  

 

 

 

 

 

 

Тарас Пахолюк, президент Львівської обласної федерації спортивного туризму, Голова комісії з велосипедного туризму Федерації спортивного туризму України, розповів про внесок Ярослава Базилевича у відродження туризму у незалежній Україні, котрий проклав для нашого сучасника нові маршрути у горах Карпатах.

 

 

 

 

 

 

Спогадами про Ярослава Базилевича поділився з присутніми Ігор Держко (на знімку - крайній справа), український політик, учений, громадський діяч, кандидат філософських наук доцент, завідувач кафедри філософії та економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. У свій час він не один раз ходив у гори з Ярославом Базилевичем і має дуже приємні спогади про ті походи.

 

 


 

 

 

 

Учасники відкриття виставки уважно вислухали професора, завідувача кафедри соціальної медицини, економіки та організації охорони здоров'я ЛНМУ імені Данила Галицького Василя Руденя, котрий підкреслив значення видатного внеску Ярослава Базилевича у започаткування у нас нового напрямку – сімейної медицини.

 

 

 

 

 

 

У відкритті фотовиставки взяла участь  Ірина Сенюта (на знімку - крайня справа), член президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова, кандидат юридичних наук, адвокат, завідувач кафедри медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького.

 

 

 

 

 

 

Перші відвідувачі з приємністю оглянули фотовиставку, яка розташована на другому поверсі в Італійському дворику. 18 вересня відбудеться конференція "Громадське здоров'я: наука та мистецтво, присвячена 80-річчю від дня народження Ярослава Базилевича" (вул. Кармелюка, 3).

 

 

 

 

 

 

Після завершення конференції відбудеться урочисте відкриття велоралі "Шляхами розточчя-2015" - 18 вересня 2015 о 16.00 на площі Памяті героїв-медиків (вул. Пекарська, 69, перед головним корпусом ЛНМУ).
 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1383 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 03.05.2024, 00:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024