Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 28 » Доповідь голови Львівської ОО ТЧХ України Валентина Мойсеєнка «Підсумки і горизонти»
22:55
Доповідь голови Львівської ОО ТЧХ України Валентина Мойсеєнка «Підсумки і горизонти»

 

ПІДСУМКИ  І  ГОРИЗОНТИ

 

 

 

Доповідь голови Львівської обласної організації Товариства Червоного

Хреста України Валентина Мойсеєнка «Підсумки і горизонти».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановні делегати, члени Президії,

гості  ХХІІІ звітно-виборчої конференції Львівської ОО ТЧХ України!

 

І. Вступ

 

Я маю честь представляти Львівську обласну організацію Товариства Червоного Хреста України і доповісти Вам про роботу Товариства з досягненнями, проблемами, недоліками та планами на майбутнє.                                  

 

Обласна організація Товариства Червоного Хреста України працює відповідно статутних завдань, накреслень, які приймаються на з’їздах, правліннях та президіях Національного Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Діяльність організації будується на статуті Товариства,  Законі України “Про Товариство Червоного Хреста України” , прийнятого в листопаді 2002 року та “Про захист символіки Червоного Хреста”.

 

Згідно статті 1 Закону України “Про Товариство Червоного Хреста України” – наша організація допомагає органам державної влади у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу наймеш соціально захищеним верствам населення.

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста станом на 01.09.15. складається з 33 МРО   (26 РО, 7 – МО).

 

За підсумками звітно-виборної кампанії 2015 року відбулися конференції у 33 міськрайонних  організацій ТЧХУ.   Всі кандидатури новообраних голів МРО ТЧХУ були узгоджені з головами або заступниками райдержадміністрацій.

 

Суттєвою підтримкою з боку обласної держадміністрації стало підписання   розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 “Про затвердження заходів ОДА з підтримки Львівської ОО Товариства Червоного Хреста України”.

 

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України сьогодні виконує  15 комплексних гуманітарних програм, серед яких: "Допомога соціально-незахищеним верствам населення", “Патронажна сестра ”, "Допомога багатодітним сім’ям", та інші, про які доповім нижче.

 

 

ІІ. Патронажна Служба Милосердя

 

Силами патронажної служби милосердя надано допомогу 4 501 особі - самотнім громадянам, з них 311  інваліди війни, праці, дитинства,  898 – учасники війни,    129 – лежачим хворим, 231 – реабілітованим, 1 700 – обмеженим в пересуванні.  

 

В обласній організації ТЧХУ  функціонують 2 медико-соціальні центри: м. Львів, м. Новояворівськ, в 6 міськрайонних організаціях – медико-соціальні кімнати.  Перелік послуг – а саме : виконання медичних маніпуляцій за призначенням лікаря, проведення навчань по догляду за хворими, долікарської допомоги, масажу, проведення благодійних заходів, зустрічей тощо.

 

Функціонують 15 банків одягу, а в 7 МРО ТЧХ організовано кутки-банки речей.

 

Взято на облік і патронаж самотніх пенсіонерів-медпрацівників  225 ос. та пенсіонерів ТЧХУ,  яким постійно надавались необхідні види допомоги – медико-соціальна, матеріальна, гуманітарна, продуктова.

 

Особлива увага приділяється обліку і обслуговуванню лежачих хворих та обмежених в пересуванні.

 

В усіх міськрайонних організаціях Товариства силами патронажної служби і волонтерів було організовано збір речей, продуктів харчування для підтримки переселених осіб зі сходу України та Криму.  Це дало змогу надати допомога на суму 43 310,940  грн майже 1100 вимушеним переселенцям.

 

Координатором Проекту від нашої організації, за сприяння Датського Червоного Хреста "Розвиток навичок емоційної стійкості серед молоді", було проведено: комунікативну активність у боулінгу, велоквест, відвідування табору в Медоборах (всі області).

 

 

За звітний період  в нашій організації  по Загальноукраїнській програмі «Чобіток» було зібрано одягу, взуття   27 280 кг на суму 705,425 тис. грн.

 

За сумлінну працю, уважне та чуйне ставлення до підопічних, за допомогу в зборі коштів треба відзначити таких  сестер медичних патронажних: Роман Ольгу Дмитрівну, Майдан Лідію Ільківну, Герасимів Розалію Василівну, Фляк Надію Ігорівну, Нестор Ірину Володимирівну, Брюхович Ірину Василівну, Іськів Рому Павлівну, Пікулик Галину Анатоліївну.

 

 

ІІІ. Діяльність під час надзвичайних ситуацій

 

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей, в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду  катаклізми, в основному природного характеру та різного роду аварії.

 

При  обласній організації створений загін швидкого реагування, завдання якого – оперативне реагування на надзвичайні ситуації в області, допомога людям при масових акціях, доставки гуманітарних вантажів до місць стихійних лих. Наші рятувальники також мають досвід робіт під завалами висотних будівель, евакуації травмованих в горах, пошукових робіт людей, які заблукали в лісах.

 

У зв’язку із значним зниженням температури на території Львівської області в січні місяці 2012 року був організований  посилений патронаж. Доставлялися обігрівачі, ковдри, теплий одяг, продукти харчування та медикаменти.

 

Безпритульним  в центрі обліку та реєстрації бездомних громадян (м.Львів, вул. Кирилівська, 3а) постійно надавалась допомога одягом, постіллю, взуттям. В зимовий період банк речей надавав допомогу Центру соціально-психологічної підтримки  (вул. Коновальця, готель "Турист"), а також Великомостівському геріатричному пансіонату (Львівська область, Сокальський район, с.Волиця, 115 проживаючих осіб) - теплий одяг, ковдри, постільну білизну, предмети гігієни. 

 

Після розміщення звернення до громадян на веб-сторінці lviv - redcros.at.ua , кількість людей , які звернулися по допомогу, збільшилась втричі.

 

Теплого одягу, взуття, постіль  – видали 40 850 кг. Отримали допомогу понад  4050 очіб.

 

 

ІУ. Навчання  правилам надання першої долікарської допомога

 

З 2010 року створена система для навчання населення навичкам надання першої долікарської допомоги.

Проводилось навчання  волонтерів Товариства по наданню першої долікарської допомоги, в рамках програми «Євро 2012». ЛОО ТЧХУ організувала постійно діючі пости в районах фан-зон. Всього – 3 пости у склад яких входили патронажні медсестри та волонтери ЧХ, які пройшли відповідний курс навчання. Були сформовані спеціальні аптечки, закуплені для медсестер тонометри.

 

В травні 2012 року було організовано автопробіг «Футбол об’єднує» за маршрутом Харків - Львів. На стоянках маршруту проводились заняття по наданню домедичної допомоги для всіх бажаючих. Проведена інформаційна кампанія із залученням обласних ЗМІ щодо популяризації курсів Червоного Хреста з навчання першій  допомозі.

 

Проводяться навчання в спеціально 10 створених класах. Тільки за останні 2 роки пройшли навчання 28 320 осіб. В користуванні - 21 манекен та матеріали до них, 2 мультімедійні проектори, 6 комп’ютерів.  Підготовлено 2 тренери, 29 інструкторів.

 

Категорії курсантів, які пройшли навчання – це працівники ДАІ, працівники Львівської митниці, альпіністи, водники, рятувальники, байкери, студенти, молодь. По м.Львову пройшли навчання з першої домедичної допомоги всі директори та завучі шкіл.

 

 З 2013 року введений міжнародний сертифікат для курсантів.

 

Постійно працюють медсестринські пости з вимірювання тиску на ярмарках, виставках. В 2014 р. протягом місяця наші інструктори працювали в інформативному центрі біля міської Ратуші.

 

Особливий попит на навчання з надання першої допомоги був під час революції Гідності і є зараз - під час бойових дій на сході України. Заняття протягом місяці щоденно проводились в залі засідань ОДА.

 

Для вирішення проблем - долучаємо спонсорів, іноземних партнерів, але основна допомога надійшла і надходить від НК ТЧХУ.

За звітний період від Національного Комітету  ТЧХ України надійшло допомоги  на суму 2 млн. 600 тис. грн. В тому числі, за  2015 рік – 2 млн. 244 тис. грн.,  а саме – гігієнічні набори, ліки, миючі засоби, апарат ультразвукової діагностики, автомобіль, сумки для сестер медичних патронажних, манекени, електрогенератор.

 

 

У. Міжнародна діяльність

 

Вважаю позитивною роботу ЛОО ТЧХУ з організації діяльності щодо наведення контактів із зарубіжними партнерами.

З 19.09.2012р. до 21.09.2012р. відбувся візит делегації Німецького Червоного Хреста у м. Львів.Німецьку сторону представляв особисто доктор Рудольф Сайтерс – президент Німецького Червоного Хреста, та  Йоханнес Ріхарт – глава відділу міжнародних зв"язків.

 

Українську сторону  представляли Усіченко Іван Гнатович – президент Товариства Червоного Хреста України, Мойсеєнко Валентин Анісимович – голова Львівської обласної організації   Товариства Червоного Хреста України.

 

Під час візиту делегації відбулася зустріч з головою ОДА Костюком М.Д.,ознайомлення з роботою медико-соціального центру Червоного Хреста для потерпілих від диктаторських режимів м. Львова, районних організацій Товариства Червоного Хреста України м.Львова та Миколаївскою РО ТЧХУ. Делегати відвідали також спеціалізований банк речей м.Львова на вул. Героїв УПА, 78. Вони         побували і в міжнародній клініці відновного лікування в м. Трускавці. Був підписаний меморандуму про співпрацю між Німецьким Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України  (палац Потоцьких, дзеркальний зал).

 

1. Співпраця з Люксембурзьким Чнрвоним Хрестом

 

Протягом дії програми Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення. Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/.

 

Обладнання, яке було завезено в 2011 році  в обласну  клінічну лікарню – ангіографічний  комплекс вартістю / 3млн.400 тис. грн. /, інструментарій, дихальний апарат, дають змогу оперувати дітей зі всієї України на базі кардіологічного відділення. 30 дітей були прооперовані у Львові хірургами із Страсбурга.  Розхідний оперативний матеріал фінансується Люксембурзьким Червоним Хрестом. В листопаді 2011 року був завезений новий портативний ультразвуковий апарат, вартістю 40 тис. Євро.

 

За приблизними підрахунками, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить близько 5 млн. Євро. В даний час проводяться ремонтні роботи дитячого кардіовіддлення обласної клінічної лікарні, вартість яуих 120 тис. Євро.

 

        2. За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста:

 

фондом Максиміліана Кольбе було зібрано 175,5 тис. грн, що дало змогу  реалізувати програму медико-соціального центру м. Львова  – забезпечення ліками, культурна програма.  По своїй суті цей проект унікальний та єдиний в Україні.

 

За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста в м. Червоногаді:

“Гаряче харчування” – 30 дітей-сиріт харчуються 5 разів на тиждень;

– Закупка медикаментів;

– Проводяться вечори відпочинку для людей похилого віку;

–  Діє програма лікування дітей, хворих на гіпоплазію у м. Червонограді, с. Соснівці / медичний огляд, забезпечення медикаментами, вітамінами, лікування, реставрація емалі зубів, виготовлення пластикових кап.

Сума цих інвестицій за 5 років  складає -  1 млн. 792 тис. грн.

 

Другий рік поспіль, за фінансової підтримки німецьких колег,  започаткована «Мовна школа» з вивченням німецької мови у всіх школах м. Червонограда та Соснівки.

 

3. Співпраця з іншими Національними Товариствами Червоного Хреста

та благодійними фондами

 

Баденський Червоний Хрест – щомісяця присилає кошти на підтримку Проекту МСЦ ЛОО ТЧХУ. Інвестиції у програму «Медикаменти» - Баденського Червоного Хреста складають близько 2 млн. грн. Завдяки йому, сестри медичні патронажні м.Львова були забезпечені - одягом, взуттям, теплими куртками. Відправлено 8 осіб в’язнів гітлерівських концтаборів під час Другої світової війни на оздоровлення до Німеччини на повне забезпечення від фонду Максиміліана Кольбе.

 

Благодійний «Фонд Меркле» в м. Червонограді (голова РО ТЧХ - Горошко М.І.):

– спеціально випікається хліб з вітамінними добавками – два рази на тиждень для 725 дітей та 625 одиноких людей похилого віку, а це допомога близько 6 000 грн. на тиждень;

– закуповуються продуктові набори до Великодніх та Різдвяних Свят, комплекти постільної білизни;

 

Товариства Червоного Хреста м. Регенсбург (Німеччина) та м. Бока-Ліні (Франція):  завдяки співпраці з цими організаціями, були отримані гуманітарні вантажі вагою  - 62,33 тонн.  Це було і медичне обладнання, і постільна білизна,  й учнівські парти, столи, стільці, одяг для медичних . установ Львівщини та для потребуючих громадян області.

 

 

Товариство Червоного Хреста м.Умкірх (Німеччина) налагодило співпрацю з Яворівською РО ТЧХУ. В програму співпраці входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку.

 

Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом (м. Бідгошч, м. Жешув), терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та Міжнародного Гуманітарного Права. З нашими польськими партнерами  м. Бідгощч та м. Жешув обговорювалось питання про взаємодію груп волонтерів по першій невідкладній допомозі в рамках підготовки до Євро–2012. Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

 

В 2011 р. Львівська делегація у складі 4-х осіб перебувала в м. Ярославі (республіка Польща) на міжнародних змаганнях з першої невідкладної допомоги

.

Від ЛОО ТЧХУ прозвучало звернення до населення про допомогу постраждалим від стихійного лиха в Японії – було зібрано 30 тис. грн.

 

При  допомозі наших іноземних партнерів, за  2010 – 2015 р.р.  у Львівську область ввезено гуманітарної допомоги у вигляді: ліжка медичні  – 81 шт; матраци медичні – 187 шт; одяг медичний, постіль  –  26 913 кг; стіл масажний – 15 шт; інвалідні візки –  46 шт; тумбочки лікарняні  – 68 шт; крісла-судна – 11 шт; ходунки - 46 шт.

 

 

УІ. Робота з молоддю

 

Одним із важливих видів діяльності обласної організації  є робота з молоддю.

У  2010 р. до складу Правління введені 5 молодіжних лідерів, які беруть участь у колегіальних органах, щодо прийняття рішень з молодіжної програми . При Львівському інституті Внутрішніх Справ працює мобільна група, яка розповсюджує знання про Міжнародне Гуманітарне Право та  історію ЧХ.

 

Впродовж 2010 - 2015 рр. активно проводилась робота щодо залучення молоді до лав Товариства, навчанню навичкам надання першої долікарської допомоги, вихованню у молодих людей загальноприйнятих ідеалів людяності, добра, співчуття ближньому.

 

У міських та районних організаціях ТЧХУ створені бази даних волонтерів, проводяться тренінги та семінари, залучаються до проведення благодійних акцій. Найкраще ця робота проводиться у Жовківському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Бродівському, Буському Яворівському, Золочівському, Миколаївському районах, м.м. Новояворівськ, Червоноград.

 

Активно наша молодь виступила на ІІ та ІІІ Всеукраїнських Молодіжних Асамблеях волонтерів та лідерів Товариства Червоного Хреста України. Представник молоді від Львівської обласної організації ТЧХУ обраний в керівний склад молодіжної ради при Національному Комітеті  Товариства Червоного Хреста України.

 

УІІ. Інформаційна робота

 

Обласна, міські та районні організації ТЧХ спрямовують свою роботу також на інформаційне забезпечення цільових, комплексних програм, затверджених Національним Комітетом Товариства Червоного Хреста України та Львівською обласною організацією ТЧХ.

 

Налагоджена тісна  співпраця з  обласним центром «Здоров’я», з кореспондентами засобів  масової інформації, зокрема з обласними редакціями телебачення і радіомовлення, провідними та новоствореними газетними виданнями.

 

З 5 серпня 2011 р. працює на волонтерських засадах і постійно оновлюється веб-сторінка обласної організації, яку веде Личаківська РО ТЧХУ м. Львова, яка дає близько 650 публікацій  на рік про діяльність Червоного Хреста на Львівщині. Це найкращий показник по кількості та якості матеріалів в Україні.

 

Приємним було відзначення  діяльності обласної організації незалежною компанією «Медіа стар Громадська думка» та  нагородження дипломом в номінації в категорії «Милосердя» за 2012 рік.

 

Користуючись нагодою, висловлюємо вдячність редакторам усіх видань, обласному державному телерадіокомітету, телекомпанії “Міст”, багаточисленним  радіостудіям  за надану можливість популяризації діяльності Червоного Хреста серед населення.

 

 

 УІІ. Служба розшуку

 

Обласною організацією успішно ведеться  робота служби розшуку.

 Оформлення заяв від запитувачів  та передача їх до служби розшуку  Національного Комітету ТЧХУ.

   Проблеми переміщених осіб у регіоні вирішуються у співпраці керівництва нашої організації з департаментом соц.захисту ОДА.

За звітний період робота з цього розділу  організації  оцінена найвищим балом Національного  Комітету ТЧХУ. Вдалося об’єднати деякі родини з різних континентів. За останній рік кількість звернень збільшилась, додалась кількість звернень у зв’язку з проведенням АТО на Сході України.

 

 

УІІІ. Гуманітарна допомога

 

Нашою організацією було надано матеріальної допомоги потерпілим під час революції Гідності  на суму 206 тис. грн.

Львівському військовому госпіталю було надано допомогу на суму 433,442 тис. грн.

Нашою організацією був сформований  та відправлений 17.02.15. вантаж на схід України для допомоги постраждалим у збройних конфліктах на суму 380 тис. грн. на адресу Луганської ОДА та Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Дана акція проводилась на виконання листа Президента України П.О. Порошенка та Президента Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Усіченка І.Г.

В липні 2014 року, за сприяння Червоного Хреста Словенії, був організований відпочинок в Словенії дітей, батьки яких постраждали під час Майдану.

В райони Львівської області були закуплені аптечки для шкіл на суму 72,37 тис. грн.

З 26.01.15. до 28.01.15. на запрошення Польської сторони для відзначення 70-річчя визволення концтабору Освенцім, перебувала делегація обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Під час заходів відбувалася зустріч в’язнів концтабору та працівників обласної організації  ТЧХУ з Президентом України Порошенко Петром Олексійовичем, на якій він подякував працівникам Червоного Хреста України за організацію відвідання Польщі в’язнів концтаборів для  відзначення цієї дати. Президенту Порошенко П.О. була подарована книжка німецького фотожурналіста Тілля Майера «Червоний трикутник – важке життя» з автографами львівських в’язнів концтаборів. По даній книжці була організована пересувна виставка, яка експонувалася в багатьох містах Німеччини та в Бундестазі. У Львові виставка експонувалася в Університеті ім.. І. Франка та в галереї Василя Пилип’юка на безоплатній основі.

 

 

 

ІХ. Господарсько-фінансова діяльність

 

За звітній період, з 2011 р. - до вересня 2015 р., фінансово-господарська діяльність Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста була спрямована  на зміцнення  матеріально-технічної бази організації, збільшення фінансових надходжень, а також, на виконання фінансового плану у міських та районних організаціях, забезпечення своєчасного фінансування та контролю за виконанням цільових програм.

З року в рік стабільно виконують план по марці “Членський внесок” Шевченківська, Галицька МРО, Жовківська РО, Трускавецька МО, Бориславська МО, Новояворівська МО, Сокальська РО, Дрогобицька МО,  Червоноградська МО, Самбірська МРО.

На покриття видатків за оренду приміщень у 5 міськрайонних організацій за останні п’ять років з місцевого бюджету виділено -  27,75 тис.грн. в м. Львові.

У 2013р. Міжнародним благодійним фондом «Українська біржа благодійності» на реалізацію проекту «Самотність як вирок» виділено 30,00 тис.грн. на закупівлю медикаментів для підопічних Червоного Хреста у Львівській області.

Також слід відмітити підтримку Міжнародної Федерації та Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України. У лютому  2012р. під час сильних морозів у Львівській області при підтримці програми «Холода» безхатченкам було надано гарячу їжу, обігрівачі та ковдри на суму - 28,94 тис.грн.

Львівською ОО ТЧХУ було отримано  5 вантажів загальною вагою 62,63 тон . Основними меценатами виступають Німеччина, Франція. Це одяг, взуття, медичне приладдя, мебельний інвентар.

За звітний період вдалося, за допомогою різних спонсорських джерел, отримати офіс для обласної організації ТЧХУ площею 169,9 м2 , в якому зроблений євроремонт, зі своїм автономним опаленням, сигналізацією, включаючи і протипожежну. Це приміщення є власністю  Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Впродовж  2011р.– 2015 р. було надано допомоги:

  • натуральної допомоги на суму – 7 млн.592,25 тис. грн.( одяг, взуття , засоби гігієни, медикаменти, продукти харчування.
  • безкоштовне гаряче харчування для дітей – сиріт – 610,54 тис. грн..
  • матеріальної допомоги на суму  – 187,644тис. грн.
  •  

Х. Робота зі спонсорами

 

Серед спонсорів треба  відзначити з особливою подякою:

Генерального директора Міжнародної клініки відновного лікування, член-кореспондент Національної академії медичних наук України, доктора медичних наук, професора кафедри реабілітації Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика, Героя України, Заслуженого діяча науки та техніки України, Лауреата Державної премії України –  Козявкіна Володимира Ілліча.

 фірму “Галка – маркет”,

 ТзОВ “Олімпія”,

ТзОВ «Фіакр-авто»

«Легіон  Транс»

ТзоВ «Аптека 3І»

Ці організації регулярно підтримують Товариство Червоного Хреста Львівщини.

 

ХІ. Проблеми, які чекають свого вирішення

 

  • значні проблеми з виділенням приміщень для медико-соціальних кімнат. Крім того, за утримання медико-соціальних кімнат/центрів, банків речей необхідно оплачувати значні кошти за комунальні послуги .
  • Болючим питанням для міських та районних організацій ТЧХУ залишаються питання плати за оренду приміщень, комунальних послуг та зв’язку.  Вирішити це  питання вдалося лише в м. Червоноград, Бродовському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Жидачівському, Перемишлянському, Самбірському, Ст. Самбірському та Сокальському районах. Недостатню підтримку мають з боку органів місцевої влади Золочівська, Буьска, Кам. Бузька, Жидасівська районні організації
  • патронажні медичні сестри милосердя обслуговують на день 8-10 хворих, на жаль не вирішене питання безкоштовного проїзду медсестер під час роботи.
  • Не всі районні та міські адміністрації реагують на розпорядження голови ОДА  розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 “ Про підтримку діяльності  ОДА з підтримки ЛОО Товариства Червоного Хреста України ”, яке діє на безтерміновій основі. Більша половина керівників районів його просто ігнорують, хоча у випадках виникнення НС звертались по допомогу в міські та районні організації ТЧХУ, де надавалась посильна допомога на всі звернення.
  • Недопустиме зменшення первинних осередків в колективах з будь-якою формою власності.
  • Наша організація постійно звертається до керівництва ЛОДА, районних та міських керівників посприяти у мінімальному фінансовому забезпеченні для голів міських та районних орагнізацій ТЧХУ шляхом створення програм підтримки. Це дасть можливість отримати більшу віддачу від них в питаннях якості  і кількості надання послуг населенню на відповідних територіях.
  • Підсилити роботу по навчанню населення по першій домедичній допомозі у всіх районах області та забезпечити їх манекенами та розхідним матеріалами.
  • Не вдалося залучити до навчання першої домедичної допомоги окремі групи працівників ДАІ по області, не пройшли навчання працівники заправочних станцій та служби державної охорони. Логічно ставити це питання при видачі ліцензій та переатестації працівників правоохоронних органів. Всі ці питання обговорювались під час моєї зустрічі з начальником Управління МВС у Львівській області Загарією Д.Д.
  • Недостатньо ведеться робота в школах по вивченню основ МГП, хоча давно підписані відповідні документи між Міністерством освіти та науки та Товариством Червоного Хреста України.
  • Не у всіх школах проводяться заняття по навчанню надання першої домедичної допомоги.
  • Не на належному рівні охоплення членством у Товариства   Університету ім. І. Франка серед студентів та викладачів.
  • Не вирішене  питання незаконного використання  символіки Червоного Хреста у м. Львові аптеками, приватними медичними закладами, автотранспортом – відповідно до Закону України “Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні” від 8 липня 1999 року № 862– XIV.
  • Поруч з якісним викладенням матеріалів на сайті Личаківської районної організації, мало місце зауваження з боку представників місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо публікацій на військову тематику  не пов’язану з роботою Товариства і тим самим було вказано на порушення одного з основних принципів Червонохресного руху – принципу нейтральності .
  • Міськими та районними організаціями недостатньо задіються скриньки Червоного Хреста на ярмарках, виставках, на святкуваннях Великодніх та Різдвяних Свят, так як це успішно роблять наші європейські партнери.
  • На жаль зменшилась кількість корпоративних партнерів, які з певною регулярністю підтримували нашу організацію
  • Необхідно відновити щодо доведення фінансових планів нашої організації та їх виконання  до  заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань  та головних лікарів центральних районних лікарень рейтингових показників виконання планових завдань по збору членських внесків Товариства.

 

Хочу подякувати членам Правління обласної організації ТЧХ, членам Президії Правління, ревізійній комісії за вагомий внесок в розвиток Товариства.

 

Всім дякую за увагу!

 

 

В.А.Мойсеєнко,

голова Львівської ОО ТЧХ України                                                                                                  

 

Переглядів: 845 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024