Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Вересень » 29 » Виступ Лесі Поліхи, голови Сокальської РО ТЧХ, на ХХІІІ звітно-виборчій конференції Львівської ОО ТЧХ України
12:42
Виступ Лесі Поліхи, голови Сокальської РО ТЧХ, на ХХІІІ звітно-виборчій конференції Львівської ОО ТЧХ України

 

 

«…РАДО  ЗУСТРІЧАЮТЬ У КОЖНІЙ ОСЕЛІ»

 

 

 

Виступ Лесі Поліхи,  голови Сокальської РО ТЧХ України

на ХХІІІ звітно-виборчій конференції Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорогі колеги - червонохрестівці! Гості!

 

Сокальщина - один з найбільших районів Львівської області. Станом на 1 січня 2015 року населення району становить близько 99 900 чоловік. У нашому районі - 3150 одиноких людей похилого віку та майже 12 тисяч однопроживаючих.

 

Сьогодні Сокальське Товариство Червоного Хреста ~ це доброчинна організація, котра нараховує 10 450 членів Товариства. Нашою основою є 90 первинних організацій, які створені в установах освіти, медицини,  на підприємствах, в організаціях.

 

У своїй роботі ми керуємося основоположними принципами Товариства. Вся наша діяльність спрямована на виконання Статутних завдань, конкретних програм обласної організації Товариства Червоного Хреста України, формування громадської думки на користь милосердя, злагоди, утвердження високої моральності та  основних принципів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

При районній організації успішно діє патронажна служба: чотири патронажні медичні сестри милосердя обслуговують 160 одиноких перестарілих підопічних Червоного Хреста міст - Сокаля, Великі Мости та сіл Поториця, Жвирка, Забужжя та Опільсько. Наших сестричок милосердя радо зустрічають  у кожній оселі.

 

Діє у нас і медико-соціальна кімната, де надається медична допомога. За 2015 рік в МСК вже обслужено більше 8 000 осіб. Медичні сестри беруть участь в сестринських нарадах при поліклініці, а також беруть участь у програмі Глобального фонду «Зниження захворюваності на туберкульоз в Україні шляхом розширення та покращення доступу до високоякісних послуг з профілактики та лікування туберкульозу».

 

Патронажні медичні сестри закріплені за районною поліклінікою і працюють у взаємодії з дільничними лікарями. Впродовж всього літа в центрі міста, де і знаходиться офіс Червоного Хреста, вони вимірюють артеріальний тиск крові всім бажаючим.

 

Активно розповсюджуємо марки «Членські внески».

 

Приміщення для роботи Товариства нам надано в оренду Сокальською районною радою на 5 років з оплатою 1-на гривна в рік.

 

А в банку речей наші підопічні мають можливість одержати одяг, взуття, постіль, а також інвалідні візки, ходунки. Зараз розпочали роботу в дитячих дошкільних закладах, школах по навчанню надання першої долікарської допомоги. Манекен для навчання надала нам обласна організація Товариства Червоного Хреста.

 

Ми проводимо різні акції до Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, до Різдвяних та Великодніх свят, до Міжнародного Дня Червоного Хреста, до Дня захисту дітей, Шевченкових свят, до Дня людей похилого віку та інші.

 

Приділяємо увагу і роботі з молоддю. Вся ця робота можлива при тісній співпраці з державними установами та органами місцевого самоврядування. У нас підписані договори про співпрацю з  відділом  надзвичайних ситуацій при РДА, з територіальним центром, з центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 

Сокальською райдержадміністрацією надається допомога в організації та проведенні благодійних акцій, у підготовці та проведенні щорічного Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, який проходить з квітня до травня.

 

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації постійно виявляє та бере на персоніфікований облік самотніх та неспроможних забезпечити свої життєві потреби осіб, організовує надання їм адресної грошової допомоги та допомоги у вигляді продуктів харчування, одягу, медикаментів.

 

Журнал «Вісник» Червоного Хреста роздаємо в РДА, міській раді, в лікарнях, поліклініках, територіальному центрі, інших організаціях.

 

У нас хороша співпраця з Сокальською філією Львівського обласного центру служби крові, соціальною службою для молоді,  із засобами масової інформації, а саме - з радіо «Сокаль», районною газетою «Голос з над Бугу», з громадськими організаціями.

 

Я хочу подякувати за підтримку нашим спонсорам, волонтерам - Шамборовській Марії, Барвінко Галині, Василюк Любові, Ганіткевичу Ярославу,  Денека Надії та іншим за співпрацю з нами.

 

Постійно беру участь в засіданнях спостережної комісії при РДА, засіданнях координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції, СШДу, туберкульозу  та іншими небезпечними хворобами,  буваю на різних заходах в дитячих дошкільних установах, відділі освіти, культури, асоціації  інвалідів, Карітас, Ради ветеранів війни, на нарадах в лікарні, поліклініці.

 

Я щиро вдячна за співпрацю, підтримку і допомогу всьому колективу Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Особлива подяка голові Товариства Мойсеєнку Валентину Анісімовичу. Вислухавши його доповідь, а також доповідь голови ревізійної комісії, я пропоную оцінити роботу Львівської ОО ТЧХ України як таку, що заслуговує на оцінку «задовільно».

 

Дякую за увагу!

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Леся Поліха,

голова Сокальської РО ТЧХ України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 819 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 06:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024