Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 4 » Тернопіль вперше приєднався до Всесвітнього дня ходьби
22:38
Тернопіль вперше приєднався до Всесвітнього дня ходьби

 

ДОБРЕ ПОЧИНАННЯ

 

   

 

   Сьогодні, 4 жовтня, Тернопіль вперше приєднався

   до Всесвітнього дня ходьби

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До всесвітньої акції приєднався тепер і Тернопіль. Ця подія відбулася в рамках спортивно-масових заходів міжнародної організації TAFISA, що об’єднує понад 130 країн, і членом якої на початку 2013 р. став Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Жителі Тернополя в рамках Дня ходьби пройшли два кілометри. Маршрут обирали організатори – обласний і Тернопільський міський центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.

 

“Україна долучилася до цієї акції тільки три роки тому. Тернопіль приєднався до Дня ходьби вперше. Ходьба не потребує ніяких витрат, дуже актуальна ходьба для людей старшого віку. Адже одна справа, коли люди просто прогулюються. А інша – коли задається темп, щоб ритмічніше працювало серце та дихальна система”, – каже заступник директора  Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Лілія Проць.

 

П’ятеро учасників заходу випробовували популярну в Європі скандинавську ходьбу. “Для того, щоб випробувати методику скандинавської ходьби, ми взяли п’ять палиць. Вони регулюються кожному під ріст. Ходьба з палицями примушує працювати не тільки ноги, але й весь плечовий пояс. Я реально відчула після ходьби, що ніби позаймалася на тренажерах”, – розповідає Лілія Проць.

 

 

 

 

 

Всесвітній день ходьби має на меті популяризувати здоровий спосіб життя. У Тернополі всім учасникам акції студенти медуніверситету вимірювали тиск до і після ходіння, а також давали поради, скільки і коли треба ходити, щоб почуватися здоровим.

 

 

“За день потрібно проходити від трьох до п’яти кілометрів. Після ходьби, залежно від організму людини, артеріальний тиск може збільшуватися, а може не змінюватися взагалі. Нормальним тиск вважається – 120 на 80. Людям, які не можуть спати, найкраще ходити перед сном”, – радить студент медичного університету Михайло Бандрівський.

 

 

 

 

Всесвітній день ходьби у Тернополі мав також благодійну і природоохоронну мету. У рамках Дня ходьби збирали кошти на електроенцефалограф. “Ми долучилося до цієї акції, щоб зібрати кошти для закупівлі електроенцефалографа для безкоштовного обстеження дітей, які хворіють на епілепсію. На попередніх благодійних заходах вже зібрали близько 110 тисяч гривень. Залишилося ще сорок тисяч. Плануємо провести ще один благодійний марафон, поки є хороша погода. Є ще багато акцій мистецького спрямування, під час яких можна буде дозбирати необхідні кошти”, – каже один з організаторів благодійних заходів зі збору коштів для купівлі електроенцефалографа Аліна Дзюба.

 

 

Громадські активісти, які виступають проти вбивства тварин заради хутра, теж приєдналися до Всесвітнього дня ходьби. Вони нагадали тернополянам, що сьогодні – День захисту тварин. Свою ходу вони провели під гаслами “Хутро красиве лише не тварині, якій належить”, “Мода не повинна вбивати”.

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль

 

Фото - автора

Джерело:

http://www.day.kiev.ua/uk/news/041015-ternopil-vpershe-pryyednavsya-do-vsesvitnogo-dnya-hodby

 

Переглядів: 634 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024