Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова - у Львівському вищому професійному училищі побутового обслуговування.
22:48
Личаківська РО ТЧХ м. Львова - у Львівському вищому професійному училищі побутового обслуговування.

 

ТИЖДЕНЬ  МГП  КРОКУЄ  ПО  РАЙОНУ

 

 

 

7 жовтня Личаківська РО ТЧХ м. Львова,

спільно із фахівцями кафедри медичного права

ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького, провела

навчання з  міжнародного гуманітарного права

для учнів Львівського вищого професійного

училища  побутового обслуговування.

 

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок у більше, ніж 600 членів,Товариства Червоного Хреста тут очолює Андрій Богданович Созанський, заступник директора з виховної роботи. Почувши про Тиждень МГП у Личаківському районі, який 5 жовтня започаткувала ЗСШ - 49, він порадився з директором училища Лесею Михайлівною Максимів, а також зі своїм активом, і всі вони, розуміючи непросту ситуацію у державі, погодилися приєднатися до нього.

 

 

 

 

 

І ось відбулася перша зустріч, на якій член Президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова, к.ю.н., доцент, завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького Ірина Сенюта розповіла Андрію Богдановичу про тематичний план Тижня МГП, окреслила його часові рамки, і невдовзі в актовому залі трьом групам студентів-першокурсникам була прочитана перша лекція.

 

 

 

 

Прочитав її асистент кафедри медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького Дмитро  Клапатий, який на цей час став волонтером Червоного Хреста.

 

 

 

 

На лекцію з цікавості прийшов зі своїми студентами і голова первинного осередку ТЧХ училища Андрій Богданович.

 

 

 

 

 

Розповідаючи про порушення міжнародного гуманітарного права під час Майдану, а також про свіжі факти наруги над лікарями, медперсоналом, в'язнями, цивільним населенням на сході України, де донині не ущухає збройний конфлікт, лектор підкріплював свої слова кадрами з фільму «Медичний нейтралітет: досвід України».

 

 

 

 

Проблематика, пов"язана з медичним нетралітетом, є нова, неопробувана, і потребує нових підходів у юридичній науці. Якщо нейтралітет Червоного Хреста - загальновизнана аксіома, якій всі слідують, то медичному нейтралітету, хоч він зародився ще у часи Гіппократа, ще треба прокладати і прокладати собі дорогу, як у науковому світі, так і у свідомості громадськості. 

 

 

 

 

Годинна лекція пролетіла, наче одна мить. Кожен задумався над почутим, і як умів, задав лектору актуальні запитання.

 

 

 

 

 

Їх було чимало, але на кожне Дмитро Клапатий знайшов як дати ґрунтовну відповідь, і студенти та їх викладачі, які були тут присутніми, залишилися задоволені.

 

 

 

 

 

Та на цьому не закінчився лекційний день. Наша бригада лекторів завітала у дитячу бібліотеку ЦБС, філія №24, де зустрілися з її завідуючою Ольгою Володимирівною Бубняк, котра також вирішила приєднатися до Тижня МГП.

 

 

 

 

Допомагатиме їй у цьому бібліотекар Любов Степанівна П'єх (на знімку - крайня справа) та інші члени колективу. Повагу до міжнародного гуманітарного права треба закладати з дитинства.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 783 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024