Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 9 » «Медико-соціальне обслуговування підопічних», - з доповіді Марії Уманової, керівника ПСМ Львівської ОО ТЧХУ
11:25
«Медико-соціальне обслуговування підопічних», - з доповіді Марії Уманової, керівника ПСМ Львівської ОО ТЧХУ

 

МИЛОСЕРДЯ: ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

 

 

  Марія Уманова, керівника ПСМ Львівської ОО ТЧХУ, зачитала на

  засіданні Президії Правління ЛОО ТЧХУ з доповіддю «Про  роботу 

  Самбірської, Галицької, Залізничної, Личаківської, Франківської,

  Сихівської, Шевченківської РО ТЧХУ м. Львова РО ТЧХУ з питань

  медико-соціального обслуговування одиноких, непрацездатних громадян

  похилого віку, інвалідів, ветеранів та участь в гуманітарних програмах,

  благодійних акціях для підтримки малозабезпечених  верств населення»..

 

 

 

 

 

Виконуючи статутні завдання Товариства, постанови НК ТЧХ України, обласної  організації ТЧХ, РО/МО ТЧХ організовують та надають медико-соціальну, побутову, гуманітарну допомогу ОНГ, інвалідам, ветеранам  та іншим соціально незахищеним верствам населення.

 

Медико-соціальна та побутова допомога ОНГ надається силами сестер медичних патронажних і молодших медичних сестер. Організовується робота згідно «Положення про ПСМ».

 

 

 

 

 

 

ПС РО ТЧХУ м. Львова має в своєму штаті  28,0 посад сестер медичних патронажних,10,75 посад молодших медсестер, 1,0 посаду старшої сестри медичної патронажної.

 

В Самбірській РО ТЧХУ працюють 4,0 посади сестер медичних патронажних на основних посадах. На даний час не укомплектовано 3,0 посади сестер медичних патронажних в РО ТЧХУ м. Львова: в Личаківській РО ТЧХУ – 2,0; в Залізничній РО ТЧХУ – 1,0. В  Самбірській РО ТЧХУ – 1,0 посада.

 

В РО ТЧХУ м. Львова на основній посаді працюють 24 сестри медичні патронажні, за сумісництвом на 0,5 посади – 2 сестри медичні патронажні. Всі молодші медсестри працюють на основних посадах.

 

В м. Львові функціонує  МСЦ для потерпілих від диктаторських режимів. Роботу МСЦ забезпечують директор МСЦ, сестра медична патронажна, молодша медсестра.

 

На обліку в РО ТЧХУ м. Львова перебуває 1974 ОНГ: в Галицькій РО ТЧХУ – 306 ос., в Залізничній РО ТЧХУ – 387 ос., Личаківській РО ТЧХУ – 218 ос., Сихівській РО ТЧХУ – 262 ос., Франківській РО ТЧХУ – 353 ос., Шевченківській РО ТЧХУ – 448 ос. В Самбірській РО ТЧХУ – 1174 ос., з них в м. Самбір – 262 ос.

 

 

 

 

 

За 9 місяців 2015 р. надано медико-соціальну та побутову допомогу ОНГ: в РО ТЧХУ м. Львова 1947 ос. сестрами медичними патронажними, 144 ос. – молодшими медсестрами. В Самбірській РО ТЧХУ – 356 хворим похилого віку, інвалідам.

 

 

Сестри медичні патронажні працювали з середнім навантаженням : в РО ТЧХУ м. Львова –9,3,  молодшій медсестри – 7,1. В Самбірській РО ТЧХУ – 10,0. 

 

МСЦ м. Львова – обслужено 1865 хв., надано 12412 послуг, середнє навантаження робочого дня – 37.

 

На протязі поточного року проведені перевірки роботи ПС в РО ТЧХУ м. Львова, в Самбірській РО ТЧХУ. В усіх РО ТЧХУ сестринська документація ведеться згідно вимог Положення про ПС.

 

Кожні 5 років сестри медичні патронажні проходять курси удосконалення кваліфікації, згідно графіка та плану ПК. Сестри медичні патронажні, які підлягають атестації, отримали кваліфікаційну категорію: в РО ТЧХУ м. Львова – 17 ос., в самбірській РО ТЧХУ – 1 ос.

 

 

На базі РО ТЧХУ функціонують банки речей, де збираються вживані речі в задовільному стані, для видачі потребуючим. Банк речей Франківської РО ТЧХУ обслуговує всіх потребуючих міста і області, зокрема переміщених осіб.

 

 

Пункт прокату інвалідних засобів функціонує при МСЦ м. Львова. В МСЦ м. Львова організовуються благодійні заходи за спонсорування Баденського ЧХ, Німецької благодійної організації Максиміліан Кольбе Верк: благдійні обіди, продуктові набори до святкових дат, відпочинок для колишніх в’язнів концтаборів, екскурсії, культурна програма. Для підопічних організовано хорову групу, бібліотеку, шахматний клуб, фітобар. На базі МСЦ діє учбовий клас з навчання невідкладної допомоги.

 

 

Сестри медичні патронажні РО ТЧХУ м. Львова, Самбірської РО ТЧХУ беруть участь в програмі Глобального фонду «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МР ТБ шляхом  надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування», забезпечують контрольоване лікування хворих МРТБ та соціальний супровід.

 

 

 

В РО ТЧХУ м. Львова діє програма за спонсорством Німецького ЧХ « Допомога ліками підопічним ПС»: на закупівлю ліків виділяється 1,5 тис. Євро спонсорських коштів, що дає можливість забезпечувати об’єм навантажень сестер медичних патронажних.

 

 

В РО ТЧХУ м. Львова, Самбірській РО ТЧХУ організовуються чергування мдесестринських постів на вулицях, виставках, для пропагування діяльності товариства, вимірювання артеріального тиску, збору коштів на благодійну діяльність .

 

Сестри медичні патронажні та молодші медсестри беруть участь в усіх благодійних заходах, які проводять РО ТЧХУ, проводять навчання населення з надання невідкладної допомоги.

 

 

Благодійні заходи проводили до Свята Великодня всі РО ТЧХУ– паски та продуктові набори для підопічних хворих, акції для сиріт, багатодітних сімей.

 

 

На протязі поточного року матеріальну допомогу надали: Самбірська РО ТЧХУ на суму 1100 грн., Шевченківська РО– 700 грн., Сихівська РО – 900 грн.

 

 

В поточному році РО ТЧХУ отримали сумки патронажних медсестер – тонометри, глюметри для покращення роботи ПС.

 

 

Сестри медичні патронажні залучаються до роботи по залученню членів Товариства, збору членських внесків.

 

В І півріччі в Самбірській РО зібрано 7260 грн.

 

В РО ТЧХУ м. Львова: Галицька РО – 14625, Залізнична РО – 800 грн., Личаківська РО – 528 грн., Сихівська РО – 6000 грн., Франківська РО – 7290 грн. Шевченківська РО –3000 грн.

 

Всі РО ТЧХУ забезпечені приміщеннями для роботи. В Самбірській РО діють 8 пунктів першої допомоги в селах, де немає медичних закладів. Діє програма «Ветеран медик».

 

 

Поряд з тим, в РО ТЧХУ є ряд проблем та недоліків в роботі з медико-соціальної допомоги та благодійної діяльності. В РО ТЧХУ м. Львова виникли проблеми співпраці з поліклініками після листа колишнього працівника НК ТЧХУ, на даний час не підписані угоди з поліклініками в Личаківському районі про закріплення сестер медичних патронажних для обслуговування ОНГ.

 

Не забезпечений безкоштовний проїзд сестер медичних патронажних, молодших медсестер під час обслуговування хворих. Недостатньо проводиться робота з організації та створення загонів милосердя, залучення сан активу.

 

 

В Залізничній, Личаківській РО м. Львова сестри медичні патронажні недостатньо залучені до збору коштів. Негативно впливає на виконання показників бюджетної програми неукомплектованість штату ПС в Личаківській, Залізничній, Самбірській РО ТЧХУ.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

Переглядів: 650 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024