Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 9 » XXIII чергова звітно-виборна конференція Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України
17:51
XXIII чергова звітно-виборна конференція Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України

 

НА  НОВІ  ГОРИЗОНТИ

 

   

 

   7 жовтня відбулася XXIII чергова звітно-виборна

   конференція обласної організації Товариства

   Червоного Хреста України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До участі у конференції було запрошено директора Департаменту охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Тетяну Бабій.

 

 

 

 

Під час виступу Тетяна Федорівна подякувала від усієї галузі Товариству Червоного Хреста за тісну співпрацю та запропонувала долучати до активної спільної роботи релігійні організації, Вінницький обласний Центр здоров’я та Лікувально-фізкультурний диспансер.

 

 

 

 

Учасники конференції обговорювали нагальні проблеми, пов’язані з організацією роботи та діяльністю ТЧХ. Одним із пріоритетних напрямів діяльності Товариства залишалась організація надання медико-соціальної допомоги одиноким громадянам похилого віку та інвалідам.

 

 

 

 

Патронажна служба обласної організації Товариства налічує 114 посад сестер милосердя. Щорічно медико-соціальну допомогу на дому отримують більше 10000 підопічних. З них майже 4000 тих, хто вперше звернувся по допомогу.

 

 

 

 

На базі організацій Товариства Червоного Хреста створено 2 центри, 7 кімнат медико-соціальної допомоги, 30 банків речей першої необхідності.

 

 

 

 

Вінницькою міською радою виділяються кошти для придбання проїзних квитків у громадському транспорті патронажним сестрам милосердя.

 

 

 

 

За звітний період успішно впроваджувались в життя міжнародні проекти, зокрема «Правовий і соціальний захист дітей, що шукають притулку та дітей біженців в Україні», «Регіональна ініціатива з охорони здоров'я в країнах Європейського регіону» (профілактика ВІЛ-інфекції в закладах виконання покарань), «Реабілітація українських дітей у Словенії».

 

 

 

 

За фінансової підтримки Глобального фонду впроваджується проект «Медико-соціальний супровід хворих на туберкульоз».

 

Одним із важливих напрямів діяльності Товариства є надання допомоги потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій та збройних конфліктів. Події на Майдані, анексія Криму, проведення антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях обумовили нові пріоритетні напрями роботи організацій Червоного Хреста: допомога тимчасово переміщеним громадянам, навчання населення навичкам надання першої допомоги, зміцнення потенціалу Товариства.

У 2014 році був створений загін швидкого реагування. Обласне Товариство отримало сучасне оснащення для роботи загону та манекени для більш якісної підготовки як членів загону, так і пересічного населення.

 

Обласна організація має обладнаний навчальний клас. На його базі працюють 2 тренери та більше 30-ти інструкторів з підготовки населення з надання першої допомоги. Більше 2000 громадян уже пройшли підготовку та отримали відповідні сертифікати.

 

 До того ж, проводиться робота з надання адресної допомоги тимчасово переміщеним громадянам з Криму та східних областей України. Завдячуючи проведеним заходам таку допомогу отримали 3320 громадян на загальну суму 476000 гривень. 33800 кг овочів передано Маріупольській міській організації ТЧХ Донецької області.

 

Проводиться робота по наданню благодійної допомоги Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону, в якому лікуються поранені бійці.

 

Товариством Червоного Хреста реалізується Чорнобильська гуманітарна програма. Патронажною службою щорічно обслуговується не менше 500 одиноких громадян похилого віку, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС. Малозахищеним громадянам цієї категорії надана адресна допомога на суму 152000 грн.

 

Важливим напрямом діяльності Товариства є здійснення заходів з розшуку та з'ясуванню долі осіб, які пропали безвісті внаслідок збройних конфліктів і стихійного лиха; розшуку документів на підтвердження факту перебування громадян на примусових роботах, у концтаборах і в полоні під час Другої світової війни; розшуку могил громадян, які загинули за її межами під час війни.

 

Останнім часом розшукова робота Товариства розширилась запитами по розшуку осіб, яких було затримано, арештовано, викрадено або які пропали безвісті внаслідок бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

 

Значне місце в роботі Товариства займає поширення інформації про Міжнародний червонохресний рух, міжнародне гуманітарне право, про діяльність обласної та підвідомчих організацій Червоного Хреста. При обласній організації Товариства діє громадський прес-центр, до складу якого входять відомі журналісти. Щорічно проводиться обласний конкурс на кращу організацію по висвітленню червонохресної роботи в засобах масової інформації.

 

У роботі з молодцю основна увага спрямовувється на залучення учнів та студентів до членства в Товаристві, вдосконалення медико-соціальної підготовки юного покоління, участь в заходах по наданню шефської допомоги одиноким громадянам похилого віку.

 

В навчальних закладах створено майже 900 первинних осередків Червоного Хреста. Нараховується 110 тисяч членів Товариства.

Серед чисельних заходів, до яких долучаються юні червонохрестівці найбільш вагомими є участь у змаганнях шкільних санітарних постів, заходах в рамках Європейського дня першої допомоги, акції «П'ять картоплин», завдячуючи якій лише у 2014 році до Міжнародного дня людей похилого віку було зібрано 136,8 тонн овочів.

 

Відмічається позитивна тенденція щорічного зростання витрат на надання адресної допомоги громадянам. Якщо у 2010 році надано допомоги на суму 1,4 млн.грн., то у 2014 році - на 2,6 млн.грн.

 

На конференції обрано керівні органи обласної організації Товариства, делегатів на ХХІ з’їзд Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

Головою обласної організації ТЧХУ переобрано обрано Глухенького Сергія Андрійовича.

 

 

 

 

Заступниками голови – Педорук Олену Миколаївну, Бездухова Василя Васильовича.

 

В роботі конференції взяла участь генеральний секретар Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Хабарова Алла Миколаївна.

 

Делегати конференції одноголосно висунули кандидатуру Усіченка Івана Гнатовича на пост Президента Товариства Червоного Хреста України

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.vin.gov.ua/web/upravlinnya/web_upr_zdor.nsf/web_alldocs/Doc33J6R

 

Переглядів: 641 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024