Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Приватне житло у Слов'янську ремонтують за рахунок МКЧХ, благодійних фондів і Церкви (Відео)
12:04
Приватне житло у Слов'янську ремонтують за рахунок МКЧХ, благодійних фондів і Церкви (Відео)

 

ЧАС  ЗБИРАТИ  КАМІННЯ...

 

 

 

Приватне житло у Слов'янську ремонтують

за рахунок благодійних фондів, Церкви і Червоного

Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 

                                                                  На знімку: О. Зотов і представники МКЧХ зустрічаються з пресою

 

Олег Зонтов, виконуючий обов'язки міського голови Слов'янська, повідомив, що в міському бюджеті не передбачено коштів для відновлення приватного житла, яке постраждало в ході бойових дій. Про це йдеться в сюжеті Громадського ТБ Донеччини.

 

«Ми досі не маємо державного механізму з відновлення приватного житла, тому що, згідно з Бюджетним Кодексом, ми не можемо витрачати державні кошти і кошти міського бюджету на відновлення приватного житла», - сказав він.

 

За його словами, згідно зі змінами в держбюджеті на 2015 рік, передбачені збільшення субвенції на відновлення Донецької області.

 

«Там до 500 млн. грн. І зроблено попаравку в тому числі і на відновлення приватного житла. Пройде цей законопроект, тоді приватне житло буде відновлюватися знову ж за рахунок релігійних благодійних організацій, але за підтримки та координації виконавчих органів міської ради. Тому що ми беремо безпосередню участь в цьому, ми пісок завозимо, попіл завозимо, визначаємо пріоритетність ризиків», - зазначив Зонтов.

 

На сьогоднішній момент в Слов'янську відновлено сім приватних будинків церквою «Блага вість», ще 4 будинки - за рахунок фондів. Відновлення ще 10 будинків візьме на себе Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

 

«Експертна документація готова. Я думаю, що ще до кінця місяця вони приступлять до робіт на декількох об'єктах і запевнили мене, що ще 5 об'єктів до кінця року будуть відновлювати. Тобто ми будемо мати відновлених десь 25 будинків», - сказав Олег Зонтов.

 

Як розповів виконуючий обов'язки міського голови Слов'янська, постраждалі отримають матеріальну допомогу у розмірі 400 000 гривень.

 

«Зараз комісія закінчує роботу і на вівторок, наступного тижня, буде остаточне засідання з розподілу цих грошей. Це ті люди, які найбільш постраждали - отримають по 10 мінімальних мінімумів», - резюмував він.

 

 

 

 

 

На знімку: О. Зонтов (крайній зліва) і представники Червоного Хреста обговорюють шляхи співпраці

 

 

Довідково:

 

Крім суми, відведеної МКЧХ на відновлення будинку (на кожен об'єкт по 10000 євро), люди отримають ваучери. Кожен зможе придбати те, що вважатиме за потрібне, будь-то пральну машину або будматеріали.

 

Пілотний проект Червоного Хреста - типовий. Кожному постраждалому відбудують десь до 32 квадратних метри житла. Гроші, які нараховані на ваучери, можна використовувати як на необхідні покупки, так і на подальше будівництво будинку.

 

Донорами проекту МКЧХ виступило Міністерство закордонних справ Люксембургу та Люксембурзький Червоний Хрест.

 

Списки людей, чиє житло постраждало найбільше,  у МКЧХ надали у виконавчому комітеті Слов'янської міської ради та у районній організації Товариства Червоного Хреста Слов'янська

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Вікторії Єрьоменко

За джерелом:

http://novosti.dn.ua/details/261477/

 

 

 

Переглядів: 580 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024