Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Реальна загроза: сьогодні вся Україна бореться із раком молочної залози
09:05
Реальна загроза: сьогодні вся Україна бореться із раком молочної залози

 

РАК ГРУДЕЙ – НЕБЕЗПЕЧНА НЕДУГА

 

         

          Сьогодні – Всеукраїнський день боротьби

          із захворюванням на рак молочної залози.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози встановлений в Україні «…з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми…» згідно з Указом Президента України «Про Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози» від 17 січня 2005 року №42/2005. Проводиться щорічно 20 жовтня.

 

Крім того, цим Указом було постановлено:

 

 

Міністерству охорони здоров'я України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечувати здійснення за участю Товариства Червоного Хреста України, громадських організацій заходів щодо проведення Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

 

Державному комітету телебачення і радіомовлення України разом з Міністерством охорони здоров'я України забезпечувати висвітлення у засобах масової інформації здійснення заходів, пов'язаних з проведенням Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

 

Довідково:

 

12 жовтня відбулася прес-конференція з нагоди старту Всеукраїнського освітньо - інформаційного проекту «Рак грудей: знати – означає перемогти!», за участю першого заступника Міністра охорони здоров’я Олександри Павленко.

 

20 жовтня розпочинається Всеукраїнський освітньо - інформаційний проект «Рак грудей: знати – означає перемогти!».

 

Фахівці зазначають: в Україні щогодини від раку грудей помирає одна жінка. Головна причина – пізня діагностика хвороби. Перший заступник Міністра охорони здоров`я Олександра Павленко повідомила, що МОЗ активно долучиться до проекту: «Міністерство охорони здоров'я направило у регіони листи з рекомендацією усім онкодиспансерам провести впродовж місяця інформаційну кампанію проти раку грудей, яка розпочнеться 20 жовтня. Протягом місяця у всіх медичних закладах, де є лікарі-онкологи, можна буде отримати консультацію, пройти огляд та діагностику, а в райони, де немає таких фахівців, вирушать пересувні мамографи».

 

В рамках проекту «Рак грудей: знати - означає перемогти» Міністерство охорони здоров`я планує долучитися до низки наступних заходів:

 

1. Організовувати на базі обласних онкологічних закладів «Дні відкритих дверей» ( 1 раз на тиждень, протягом місяця в період з 20 жовтня по 20 листопада 2015 року) .

 

2. Встановити графік прийому лікаря - мамолога а рамках проведення «Днів відкритих дверей 1 раз на тиждень, протягом місяця в період з 20 жовтня по 20 листопада 2015 року).

 

3. Організовувати виїзди до районів лікарів-онкологів обласних онкологічних диспансерів, з метою надання консультативної допомоги жіночому населенню регіону. (1 раз на тиждень, протягом місяця в період з 20 жовтня по 20 листопада 2015 року) .

 

4.Інформувати населення щодо проведення «Днів відкритих дверей» за допомогою місцевих ЗМІ, друкованих матеріалів, Інтернет - ресурсів (МОЗ України, інші мережі тощо.)

 

5. Провести прес – конференції із залученням фахівців, представників місцевої влади з метою звернення уваги населення до проблем раку грудної залози та методів профілактичного лікування.

 

6. Організовувати забезпечення населення санітарно-просвітницькими матеріалами з питань профілактики та ранньої діагностики раку грудної залози.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://akulamedia.com/realna-zagroza-sogodni-vsja-ukraina-boretsja-iz-rakom-molochnoi-zalozi

 

 

Переглядів: 584 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024