Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 21 » У Житомирі 20 жовтня відбулась ХХІІІ звітно-виборна конференція обласної організації Червоного Хреста
12:50
У Житомирі 20 жовтня відбулась ХХІІІ звітно-виборна конференція обласної організації Червоного Хреста


ВІХИ  ПОСТУПУ

 

 

 

20 жовтня в Житомирському інституті

медсестринства відбулася ХХІІІ звітно-виборна

конференція Житомирської обласної організації

Товариства Червоного Хреста України, яку очолює

Олександр Богдан.

 

 

 

 

 

 

 

 

У роботі конференції брали участь  президент Національного Комітету  Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко, радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Житомирській області Максим Свірський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута,  директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, ректор Житомирського інституту медсестринства Віктор Шатило.

 

 

 

 

Серед учасників конференції - керівники районних та міських осередків Червоного Хреста області, голови районних державних адміністрацій та районних рад, керівники установ, головні лікарі ЛПЗ області, представники громадських організацій та ЗМІ.

 

Заслухавши і обговоривши звітну доповідь голови обласної організації Товариства Червоного Хреста Олександра Богдана за період з 14.10.2010 по 20.10.2015 року, було відзначено, що міськими і районними організаціями забезпечувалось виконання гуманітарних програм Товариства відповідно до планів роботи обласної організації, визначених Стратегією розвитку Товариства до 2020 року.

 

 

 

 

Продовжувалась співпраця з місцевими органами влади. Зокрема, завдяки розпорядженню голови облдержадміністрації, сприянню у співпраці обласної та місцевих рад, листам від керівництва управління охорони здоров'я та департаменту праці і соціального захисту ОДА, виділялись приміщення міським і районним організаціям Товариства Червоного Хреста. Надаються пільги по орендній платі.

 

Завдяки підтримці управління освіти і науки обласної державної адміністрації значно активізувалась робота з молоддю, яка базувалась на пропаганді здорового способу життя, безоплатного донорства крові, профілактиці ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, поширенню знань про міжнародне гуманітарне право та розвиток волонтерського руху в питаннях допомоги переміщеним особам зі сходу країни, учасникам АТО та їх родинам.

 

 

 

 

Відповідно до програми Міжнародної Чорнобильської програми гуманітарної допомоги і реабілітації,  за підтримки обласного управління охорони здоров'я облдержадміністрації та обласного медичного консультативно-діагностичного центру у 2011-2012 роках продовжувалась робота пересувної діагностичної лабораторії Червоного Хреста.

 

Спільно з управлінням охорони здоров'я, обласним протитуберкульозним диспансером, обласна організація Червоного Хреста з 2013 року реалізує Проект Глобального Фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією «Посилення системи надання якісної амбулаторної допомоги хворим на МРТБ шляхом надання максимально-наближених медико-соціальних, психологічних послуг та формування прихильності до лікування».

 

 

 

 

З метою розширення обсягів матеріальної допомоги малозабезпеченим в області проходить щорічний Всеукраїнський місячник Червоного Хреста. За звітний період зібрано натуральної допомоги під час  місячника Червоного Хреста та роздано малозабезпеченим верствам населення на суму 1 млн. 511 тис. грн.

 

Одним з головних показників результативності фінансової діяльності організацій є виконання планових завдань по залученню населення в члени Товариства.

 

Житомирська міська (голова P.M Черемісіна), Новоград-Волинська міськрайонна (голова В.Н. Константинова), Коростенська міська (голова Л.М. Шкуратова), Черняхівська (голова З.В. Гречана), Ружинська (голова С.Ю. Сидорук), Радомишльська (голова О.В.Сафонова), Попільнянська (голова О.І. Бойко) є одними з кращих осередків ТЧХ в області за всіма напрямками діяльності.

 

 

 

 

Одним із пріоритетних напрямків роботи організацій Товариства в області залишається надання сестрами милосердя Червоного Хреста медичних та соціально-побутових послуг вдома 9 тисячам самотнім людям похилого віку, ветеранам війни і праці, інвалідам, 10 % яких прикуті до ліжка та обмежені в пересуванні.

 

За звітний період патронажними медсестрами Червоного Хреста підопічним було надано близько 3-х мільйонів медичних та 955 тисяч соціально-побутових послуг, 102 особи влаштовано в будинки-інтернати.

 

В структурі мережі патронажної служби працюють 8 центрів і 9 кімнат медико-соціальної допомоги та реабілітації, 24 банки одягу, 12 пунктів прокату речей для догляду та реабілітації хворих, 24 пункти першої допомоги Червоного Хреста в сільській місцевості.

 

Позитивно працює патронажна служба Житомирської, Бердичівської, Коростенської міських, Ружинської, Баранівської, Овруцької, Коростишівської, Попільнянської, Черняхівської, Романівської, Радомишльської, Малинської районних та Новоград-Волинської міськрайонної організацій.

 

Впродовж 18 років здійснює свою милосердну місію Хоспіс Червоного Хреста в м. Коростені (на 30 ліжок) та його філіал в с. Щорсівка Коростенського району (на 20 ліжок). За п'ять років у хоспісі на лікуванні перебувало 638 хворих.

 

 

 

 

Одним із головних завдань організації є  надання допомоги потерпілим на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. У цьому напрямку обласна організація тісно співпрацює з Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області. Відпрацьовано чіткий план взаємодії на випадок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

 

Так, для надання допомоги потерпілим при надзвичайних ситуаціях за межами області (Луганська та Донецька ОО ТЧХ, Маріупольська міська організація ТЧХ) було перераховано 11 тисяч грн, а при пожежах та інших обставинах для потерпілих Житомирщини була надана гуманітарна та матеріальна допомога на загальну суму понад 150 тис. грн.

 

У зв'язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Україні внаслідок подій на сході, НК ТЧХ України було створено загін швидкого реагування у складі 8 волонтерів.

 

За період з 2010 року на курсах по 12-годинній програмі навчання населення навичкам надання першої допомоги пройшли навчання 3485 осіб. Для навчання населення використовується 26 манекенів та мультимедійна апаратура для візуального супроводу презентаційного матеріалу з надання першої допомоги.

 

Для внутрішньо переміщених осіб з Луганської та  Донецької областей обласною та районними організаціями ТЧХ надана гуманітарна допомога на загальну суму 435 799 грн.

 

Разом з тим слід відмітити, що в організації роботи є ряд невирішених проблем та можливостей по її вдосконаленню.

 

Головам міських та районних організацій Товариства необхідно здійснювати контроль за повсякденним навантаженням працівників патронажної служби та покращенням якості надання медико-соціальних послуг. Потребує постійного оновлення та матеріальної підтримки мережа патронажної служби: центри Червоного Хреста з надання першої допомоги, кімнати медико-соціальної допомоги Червоного Хреста, пункти прокату речей по догляду, банки одягу Червоного Хреста та пункти першої допомоги.

 

Серед вимог часу є нагальна потреба у розгортанні повномасштабного навчання населення навичкам надання першої допомоги.

 

В обговоренні доповіді Олександра Богдана брали участь: президент Національного Комітету  Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко, радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб в Житомирській області Максим Свірський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута,  директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Алла Супряга, головний лікар обласного центру крові Анатолій Чугрієв, голова Радомишльської районної організації ТЧХ Ольга Сафонова, завідувачка хоспісу  у Коростені Людмила Буслаєва, інструктор по роботі з молоддю та тренер з першої невідкладної допомоги Житомирської міської організації ТЧХ Інна Городня.

 

- Обласна організація ТЧХ, - зазначив Ярослав Лагута, - завжди знаходиться «на передовій» і являє собою яскравий приклад милосердя та готовності прийди на допомогу у важкі хвилини. Це найпотужніша та найдієвіша громадська організація, яка незважаючи на політичну кон’юнктуру та виклики сьогодення,  активно працює у всіх напрямках соціальної сфери і є гарним прикладом для решти громадських організацій.

 

Роботу обласної організації  Товариства Червоного Хреста Житомирської області усі виступаючі  визнали задовільною. Це було підтверджено й одностайним голосуванням за постанову конференції. Присутні також затвердили звіт ревізійної комісії, обрали  членів правління, президії правління та ревізійної комісії.

 

Головою обласної організації Товариства Червоного Хреста України знову став Олександр Богдан, за кандидатуру якого учасники зібрання  проголосували одноголосно.

 

Прес-центр УОЗ ОДА в Житомирській області

 

 

Фотоoz.zt.gov.ua

Джерело:

http://oz.zt.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=5499:zvtu-chervonij-xrest&catid=3:2009-06-22-11-43-53&Itemid=8

 

 

Переглядів: 817 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024