Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 21 » ХV обласні змагання «Школа безпеки» у м. Сєвєродонецьку
19:52
ХV обласні змагання «Школа безпеки» у м. Сєвєродонецьку

 

СВЯТО  МУЖНОСТІ  І  СПОРТУ

 

 

 

17 жовтня на полігоні загону Державної

пожежної охорони №1 м. Сєвєродонецька

Головного управління ДСНС України у Луганській

області відбувалися захоплюючі події - обласні

змагання «Школа безпеки».

.

 

 

 

 

 

 

 

Саме тут розгорнули наметове містечко понад 60 юнаків і дівчат, які приїхали змагатися в своїх уміннях діяти у надзвичайних ситуаціях. Ці підлітки – члени Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». В нинішньому році вони прибули на 15-й обласний збір-змагання, який зібрав 9 команд з мм. Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Старобільська, Кремінної та пгт. Мілового.

 

 

Привітати юних рятувальників на урочисте відкриття змагань прибули заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Кліменко та заступник голови адміністрації  з питань гуманітарної та соціальної сфери Ольга Лішик, начальник Головного управління ДСНС України в Луганській області Ігор Савельєв, начальник управління з питань НС Луганської облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

 

 

Коли прапор змагань було піднято, розпочалося найцікавіше – проходження командами 5-ти дистанцій, що вимагали від учасників не лише доброї підготовки, але й спритності, сміливості та сили духу.

 

 

«Пожежна естафета» проходила в умовах, максимально наближених до реальності, та включала розгортання пожежного рукава, подолання смуги перешкод, подавання води від пожежного автомобіля та гасіння умовної пожежі. Суддями на цьому етапі змагань були професійні пожежники-рятувальники, які не тільки фіксували результати команд, але й надавали поради щодо вдосконалення дій при пожежі.

 

 

На етапі «Техногенна смуга перешкод» треба було правильно надягти костюми для хімічного захисту, евакуювати умовного постраждалого із зони зараження на ношах та надати йому необхідну допомогу. Конкурс судили працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області, які корегували навички юних рятувальників.

 

 

 

 

Важливим умінням для юних рятувальників є надання першої долікарської допомоги. Цей конкурс проводили представники Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Хлопці й дівчата відповідали на теоретичні питання та показували на практиці техніку надання допомоги при ранах і кровотечах. За думкою суддів, їх дії були досить професійними та інколи навіть не поступалися за рівнем справжнім медичним працівникам.

 

 

Під силу хлопцям і дівчатам були й рятувальні роботи в умовах природного середовища, що складалися з елементів альпінізму, туризму, спортивного орієнтування. Виготовлення саморобних нош з підручного природного матеріалу, наведення та подолання переправи, порятунок постраждалого – все це блискуче виконала кожна з команд-учасниць.

 

Одним з найскладніших етапів змагань було проведення рятувальних робіт на воді, яке передбачало транспортування на спортивному катамарані умовно потерпілого та евакуацію його до берега. Юні рятувальники впевнено впоралися і з цим завданням, незважаючи на холодну погоду та долаючи страх перед 7-метровою глибиною штучного ставка.

 

 

За підсумками всіх етапів змагань місця розділилися таким чином. Перемогу виборола команда юних рятувальників Сєвєродонецького міського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді. Друге місце посіла команда  ЗОШ  №12 м. Сєвєродонецька, третє – команда м. Рубіжного.

 

 

 

Під час церемонії нагородження не лише переможці, а й всі учасники були заохочені подарунками від Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Головного управління ДСНС України у Луганській області, обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Міжнародного дитячого фонду ООН «Unisef» та ДТЕК Луганська ТЕС.

 

 

 

 

Самі ж юні рятувальники після закінчення змагань визнали найголовнішим те, що повезуть додому із Сєвєродонецька гарний настрій та бажання вдосконалювати свою майстерність в шляхетній справі рятувальника.

 

 

 

Алевтина Нетребенко,

завідувач обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Луганської області

 

 

 

Фото – www.redcross.homelan.lg.ua

Джерело:

http://redcross.homelan.lg.ua/2015/10/18/oblastnyie-sorevnovaniya-shkola-bezopasnosti/

 

Переглядів: 668 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024