Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Найпотужніший в історії планети ураган дійшов до Мексики
09:46
Найпотужніший в історії планети ураган дійшов до Мексики

 

Б У Р Я

 

       

       Центр урагану "Патрісія" п'ятої - максимальної -

       категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона досяг

       території Мексики.

 

 

 

 

 

 

 

 

Циклон вийшов на континент в районі Плайя-Перула в штаті Халіско на тихоокеанському узбережжі. Діаметр ока бурі дорівнює приблизно 9 км. Повідомлення про жертви серед населення наразі не надходили. Швидкість вітру урагану досягає 70 метрів в секунду, передає ТСН.

 

Наслідки удару найпотужнішого в історії планети урагану можуть бути катастрофічними. Для мінімізації збитків в особливо вразливі райони були направлені тисячі рятувальників і військових, у тому числі інженерні частини зі спеціальною технікою. Сили цивільної оборони Мексики евакуювали з прибережних районів тисячі туристів та десятки тисяч місцевих мешканців. Для їх розміщення були обладнані сотні притулків Червоного Хреста.

 

Ураган обрушив на прибережні райони багатометрові хвилі і потужні зливи. Очікується, що всього за 48 годин може випасти до піврічної норми опадів, що неминуче загрожує затопленнями і сходом зсувів.

 

Передбачається, що "Патрісія" пройде над штатами Халіско, Коліма, Наяріт, Сакатекас і Коауїла і навіть може дійти до території США. Однак фахівці прогнозують, що на цьому шляху циклон значно ослабне і стане ураганом другої категорії або навіть тропічним штормом.

 

Довідково:

 

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто попередив населення про що зберігається небезпеки урагану "Патрісія", незважаючи на зниження його сили і прогнози метеорологів про його подальшому ослабленні, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

 

"Я наполягаю на тому, що ми не можемо послабляти увагу, найнебезпечніша частина урагану ще тільки входить на національну територію, до того ж очікуються дощі на тихоокеанському узбережжі і в різних штатах в центрі і на північному сході країни", - заявив П.Ньєто у своєму телезверненні до нації в п'ятницю ввечері. 


За словами П.Ньєто, перші отримані ним дані свідчать, що руйнування від стихії поки мінімальні. У той же час мексиканський лідер підкреслив важливість для населення країни в небезпечних районах залишатися в притулках.

 

Нагадаємо, 24 жовтня, кілька годин тому на мексиканському узбережжі найпотужніший в історії ураган "Патрісія" вже ослаб до четвертої категорії.

 

До моменту виходу на сушу сила урагану досягала п'ятої, самої руйнівної категорії - сила вітру усередині становила 325 км на годину з поривами до 400 км, але поки жертв і серйозних руйнувань в Мексиці не зафіксовано.

 

За даними американської служби, вже до ранку суботи "Патрісія" може з урагану перетворитися на тропічний шторм (швидкість вітру менше 60 км на годину).

 

Раніше повідомлялося, 24 жовтня Глави водної комісії Роберто Раміреса де ла Парр заявив, що після того як центр урагану досяг узбережжя, тривога була оголошена на всій території невеликого приморського штату Коліма і на частини розташованих північніше штатів Халіско і Наяріт.

 

Нагадаємо, 23 жовтня сили цивільної оборони Мексики приступили до евакуації близько 50 тис. осіб з прибережних районів штатів Халіско, Наяріт і Коліма у зв'язку з наближенням урагану четвертої категорії "Патрісія".

 

Як повідомляв УНН, 23 жовтня а даними на 19:00 четверга 22 жовтня за місцевим часом (2:00 годині) циклон знаходився над Тихим океаном менш ніж в 400 км від узбережжя і рухався на північний захід зі швидкістю 5,5 м/с.

 

Швидкість вітру в його межах досягає 66 м/с з поривами до 72 м/с. Діаметр урагану становить майже 400 км

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2015/10/24/157067-naypotuzhnishyy-istoriyi-planety-uragan-diyshov-meksyky

 

Переглядів: 596 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024