Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 25 » У м. Броварах, що поблизу Києва, 15-16 жовтня червонохрестівці відзначили День білої тростини
22:03
У м. Броварах, що поблизу Києва, 15-16 жовтня червонохрестівці відзначили День білої тростини

 

МІЖНАРОДНЕ  СВЯТО  У  БРОВАРАХ

 

 

 

 

15-16 жовтня червонохрестівці у м. Броварах,

що на Київщині, відзначили День білої тростини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 жовтня у більшості країн світу відзначається як День білої тростини, або День сліпих. Біла паличка стала не тільки допоміжним знаряддям при самостійному орієнтуванні в просторі, а й символом сліпих та сліпоти.

 

В Україні День білої палиці мало відомий. Товариствам незрячих ще треба багато чого зробити для зміни суспільної свідомості і створення позитивного образу сліпої людини, особливо у свідомості працедавців та чиновників з владних структур. Існує також чимало проблем і потреб, про які належить постійно нагадувати суспільству.

 

15 та 16 жовтня 2015 року Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України провела благодійну акцію для незрячих людей з м. Броварів, які є членами Українського Товариства Сліпих. Вони входять до Київської міської організації УТОС, а також до організації інвалідів по слуху, які є членами Українського Товариства Глухих (УТОГ), що також проживають у м. Бровари.

 

В цей економічно важкий час за підтримки влади м. Бровари, представники Броварської МРО  ТЧХ України вручили всім запрошеним продуктові набори та підтримали теплим словом.

 

Акція пройшла у приміщенні Броварської МРО ТЧХУ за адресою: м. Бровари, вул. Гагаріна, б. 8а з 14.00 до 16.00 год та 16.10.2015 р. у приміщені відділу звернень громадян виконавчого комітету Броварської міської ради об 11.00 год.

 

Слова вдячності від людей дають натхнення для подальшого бажання робити добро.

 

Довідково:

 

Міжнародним святом «День білої тростини» визнано ще в 1969 р. в Коломбо (США). Це відбулося на загальних зборах Міжнародної федерації сліпих, яку надалі змінив Всесвітній союз сліпих. У всесвітньому масштабі цей день відзначався з 15 жовтня 1970 року. Цей День служить нагадуванням суспільству про існування людей з обмеженими фізичними можливостями, про солідарність і про допомогу.

 

 

Біла тростина, як символ незрячої людини, бере початок в 1921 році. У Брістолі (Великобританія) жив молодий професійний фотограф на ім’я Джеймс Біггс. Після аварії він втратив зір. Треба було починати нове життя, і він став вчитися самостійно ходити по місту за допомогою тростини. Але незабаром він зрозумів, що на його чорну тростину не реагують ні перехожі, ні водії. Тоді він пофарбував тростину в білий колір. І вона стала помітна. Це нововведення підхопили всі незрячі не тільки Англії, але і всієї Європи, Америки, та ін.

 

Нагадаємо, що у офіційному календарі Всесвітньої організації охорони здоров’я також є «Міжнародний день сліпих», який проводиться 13 листопада і зв’язується з днем народження Валентина Гаюї - засновника тифлопедагогіки, першого творця навчальних закладів для сліпих у Франції.

 

У 1992 році Світовий союз сліпих виступив з ініціативою відзначати 15 жовтня як День білої тростини об’єднаних націй, але позитивного рішення досі немає.

 

Зараз Міжнародний день білої тростини відзначається в багатьох країнах світу. Союзи сліпих намагаються в цей день спільно зі зрячими проводити відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих в суспільство. Вони прагнуть у першу чергу зацікавити громадськість та засоби масової інформації звернути увагу влади на проблеми людей з обмеженим або втраченим зором.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://redcross-br.at.ua/news/2015-10-19-126

 

Переглядів: 588 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024