Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Уповноважений Президента і представник МКЧХ - за повну реалізацію права на освіту усіх дітей України
08:15
Уповноважений Президента і представник МКЧХ - за повну реалізацію права на освіту усіх дітей України

 

ЗМОВКЛИ ГАРМАТИ – ДІТИ СІЛИ ЗА ПАРТИ

 

       

       Уповноважений Президента і представник

       Міжнародного Комітету Червоного Хреста

       визначили шляхи реалізації права на освіту

       дітей у зоні збройного конфлікту на сході

      України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Одним із ключових питань зустрічі Уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби з представником делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Аланом Ешліманом стало забезпечення права на освіту дітей, які проживають у зоні збройного конфлікту на сході України. Про це повідомляє сайт Президента України.

 

Учні, які проживають на тимчасово окупованих територіях, можуть продовжити навчання на контрольованій українською владою території за всіма чинними формами.

 

Для цього Міністерство освіти і науки прийняло всі необхідні нормативні акти, зокрема, зважаючи на ситуацію, що несе загрозу життю і здоров’ю дітей, відпрацьовано механізм їх зарахування на екстернатну або на дистанційну форму навчання.

 

Старшокласники, які не мають документа про здобуту базову загальну середню освіту державного зразка, можуть завершити опанування навчальної програми 9 класу екстерном і в найкоротший термін отримати відповідний документ про освіту та продовжити навчання у 10 класі за обраною формою навчання у тому ж навчальному році, розповів Микола Кулеба.

 

Уповноважений повідомив також, що МОН доручило місцевим органам управління освітою забезпечити наявність актуальної інформації на власних офіційних веб-сайтах про загальноосвітні навчальні заклади, де діти можуть продовжити навчання за екстернатною або дистанційною формами.

 

Під час зустрічі сторони обговорили й готовність до опалювального сезону шкіл, розташованих у зоні збройного конфлікту на сході України. Микола Кулеба повідомив, що під час останнього візиту на Донеччину, він побачив неготовність багатьох навчальних закладів до навчання дітей в холодну пору року – не всюди засклені вікна, відремонтований дах, подекуди системи опалення не пройшли відповідних тестувань.

 

У свою чергу Алан Ешліман наголосив на необхідності проведення для вчителів та дітей  інструктажів і консультацій про правила поведінки під час обстрілів, а також – надання основних стандартних порад з евакуації.

 

Микола Кулеба зазначив, що, попри небезпеку та відсутність комфортних умов проживання, багато людей не виявляють бажання покидати свої домівки у цій зоні, серед них і батьки з дітьми, тому для таких дітей необхідно створити всі умови для реалізації їхнього права на освіту.

 

Микола Кулеба висловив подяку представнику делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Алану Ешліману за допомогу, яку надає ця організація жителям Донецької та Луганської областей.

 

Під час зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу  співпрацю та об’єднання зусиль для забезпечення усім необхідним дітей, котрі проживають у зоні збройного конфлікту на сході нашої держави.

 

 

Фото – www.pedpresa.ua

За джерелом:

http://pedpresa.ua/140894-upovnovazhenyj-prezydenta-i-predstavnyk-chervonogo-hresta-vyznachyly-shlyahy-realizatsiyi-prava-na-osvitu-ditej-iz-zony-ato.html

Переглядів: 624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024