Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Мистецтво і милосердя: В галереї Львівської національної академії мистецтв презентують Арт-проект «взаємоДІЯ»
09:30
Мистецтво і милосердя: В галереї Львівської національної академії мистецтв презентують Арт-проект «взаємоДІЯ»

 

ВИСТАВКА – ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

 

 

 

У галереї Львівської національної академії

мистецтв сьогодні презентують Арт-проект

«взаємоДІЯ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У середу, 28 жовтня, о 16:00 в галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття сучасного мистецького проекту «взаємоДІЯ» творчої групи Gaieva/Panchyshyn, яка демонструє напрацювання двох молодих митців із різних регіонів України у напрямку contemporary art та порушує проблему нестачі живого спілкування в сучасному світі. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

 

Творча група Gaieva/Panchyshyn (Лесь Панчишин – Львів, Аліна Гаєва – Дніпропетровськ-Київ) – незалежні художники, які працюють в різних напрямках contemporary art та сучасного живопису, була створена в листопаді 2013 року. Ця дата стала доволі симптоматичною і знаковою.

 

 

 

 

Об’єднавшись у творчий союз, художники поєднали два світогляди, дві точки зору, дві частини держави. Працювати над проектом «взаємоДІЯ» вони почали на початку 2014 р., сформувавши його в єдину концепцію, зійшовшись на спільній темі, в основі якої лежить нездатність до діалогу, проблеми культурної пам’яті та проблема замовчуваних тем.

 

Автори проекту звертають увагу на дослідження людських чуттєвих потреб в цифрову добу; намагаються зрозуміти, які контакти ми втрачаємо й набуваємо. Автори пропонують дослідити спілкування, людські почуття й форми емпативних контактів як предмет конфлікту (з мистецької точки зору).

 

 

 

 

За словами організаторів, проект має на меті привернути увагу глядача до проблеми браку живого спілкування в сучасному світі. Адже воно необхідне для кожного – реальний контакт без посередництва нових технологій та соціальних мереж.

 

«Так, цифрові інновації є невід’ємним елементом життя ХХІ століття, благом цивілізації, що стирають кордони й створюють свою віртуальну реальність, однак, емоції, смайли, обмежена кількість знаків у текстових повідомленнях, система «більше фото – менше тексту» дещо стерилізують, стандартизують вияви та проживання людських почуттів.

 

Навіть, використовуючи можливості відеозв’язку, люди все одно залишаються у рамках певних обмежень, віднайти за цим реальні емоції, реальних людей майже неможливо. Цифрова реальність затягує, дає нам системні підказки (які однаково не є повноцінними чи влучними), захоплює своєю видимою логічністю, стрункістю та безпекою, проте поступово змушує все більше забувати про магію дотику, першого поцілунку, магію, що розливає тепло у тілі після зустрічі поглядами з випадковим незнайомцем.

 

Сьогодні змінилися умови існування, але найголовніше не забувати, що за екранами ховаються все ті ж люди. Їхню неповторність можна перечитувати, як книгу – з дня у день. І вони потребують реального себе, вони потребують реального тебе. Ми всі досі маємо потребу в реальному контакті.

 

Проект «взаємоДІЯ» закликає не витрачати час на «світ ілюзій», не ховатися від справжнього «Я» за вигаданими профілями. Що ми знаємо про спілкування між людьми, – в широкому його значенні, про природу людських контактів?», – зазначають організатори.

 

 

 

 

Проект «взаємоДІЯ» не є сталим, він постійно змінюється, доповнюється, набуває нових сенсів та форм.

 

Експозиція проекту «взаємоДІЯ» триватиме з 28 жовтня до 7 листопада 2015 р.  Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторного корпусу) Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00.

 

 

Довідково:

 

Інформація про мистецький проект «взаємоДІЯ» публікується за рекомендацією і редакцією Василя Гурмака – члена президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова, Заслуженого діяча мистецтв України, професора кафедри монументально – декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zik.ua/ua/news/2015/10/27/u_galerei_lvivskoi_akademii_mystetstv_prezentuyut_artproekt_vzaiemodiya_637191

 

Переглядів: 578 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 19:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024