Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Делегація ЛНМУ ім.Данила Галицького – учасник VІІІ Європейської конференції з питань громадського здоров’я
22:56
Делегація ЛНМУ ім.Данила Галицького – учасник VІІІ Європейської конференції з питань громадського здоров’я

 

МЕДИЧНЕ ПРАВО І ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

 

       

 

       Представники кафедри медичного права

       ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького взяли

       участь  у УІІІ Європейській конференції

       з питань громадського здоров’я

 

З

 

 

 

 

 

 

 

У м. Мілані (Італія) 14-17 жовтня проходила УІІІ Європейська конференція з питань громадського здоров’я. Тема конференції: «Здоров’я в Європі – від глобальних до місцевих політик, методів та практик». У конференції взяли  участь понад 1200 експертів з 71 країни світу.

 

 

Організаторами конференції виступили: Європейська асоціація громадського здоров’я (EUPHA) та Австрійська асоціація громадського здоров’я у партнерстві з Асоціацією шкіл громадського здоров’я у Європейському регіоні (ASPHER), Європейською комісією, Європейським партнерство з питань покращання здоров’я, рівності та добробуту (EuroHealthNet), Європейська асоціація систем та політик у сфері охорони здоров’я.

 

 

Представники кафедри медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького поділились науковими здобутками, а також взяли участь у дискусіях у галузі громадського здоров’я та медичного обслуговування. 

 

 

 

 

Зокрема, участь у конференції взяли завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, к. юрид. н., доцент, член президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова Ірина Сенюта та асистент кафедри медичного права ЛНМУ ім.Данила Галицького Дмитро Клапатий.

 

 

Під час конференції представники кафедри медичного права презентували фільм «Медичний нейтралітет: досвід України», створений за сприяння кафедри.

 

 

Крім цього, на заході було презентовано доповідь на тему «Медичний нейтралітет як принцип захисту прав людини у сфері охорони здоров'я».

 

 

Європейська конференція з питань громадського здоров’я мала на меті сприяти покращанню громадського здоров’я шляхом створення платформи для обміну інформацією, проведення дискусій серед науковців, практиків і державних діячів у галузі громадського здоров’я та медичного обслуговування, а також обговорення освітніх питань у галузі громадського здоров’я.

 

 

 

 

 

Під час конференції було обговорено значну кількість питань, що стосуються сфери громадського здоров’я, а саме: проблеми громадського здоров’я у країнах з низьким рівнем доходів населення, забезпечення доступу до медичних послуг біженців, розвиток освіти у сфері громадського здоров’я, етичні проблеми досліджень у сфері громадського здоров’я, обізнаність населення з питань громадського здоров’я, проблеми забезпечення громадського здоров’я дітей та підлітків, лідерства у сфері охорони здоров’я тощо.

 

 

Однією із важливих тем конференції було також забезпечення прав людини у сфері охорони здоров’я, у межах якої відбувались сесії, постер - презентації та фестиваль фільмів, на якому, зокрема, було презентовано національний фільм України, присвячений проблематиці медичного нейтралітету.

 

 

Фото – із сторінки І.Сенюти у соцмережі Facebook

За джерелом:

http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2976%3An271015&catid=1%3Alatest-news&Itemid=50&lang=uk

 

Переглядів: 655 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024