Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 30 » Сьогодні у Львові вшанують концертом «Відчинилося життя» поранених бійців і соціальних працівників
12:51
Сьогодні у Львові вшанують концертом «Відчинилося життя» поранених бійців і соціальних працівників

 

 

НЕЗВИЧАЙНИЙ  КОНЦЕРТ

 

 

Сьогодні у Львові вшанують концертом

«Відчинилося життя» поранених бійців

і соціальних працівників

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди дня працівників соціальної сфери України, у Національному театрі імені Марії Заньковецької 30 жовтня о 18.00 відбудеться концерт «Відчинилося життя».

 

До глядацької зали театру запрошені поранені захисники Вітчизни, які зараз проходять лікування у військовому шпиталі, соціальні працівники, реабілітологи, лікарі, громадські та благодійні організації, в т.ч. Червоний Хрест, очільники влади.

 

«Захід розпочнеться урочистою академією, під час якої голови Львівської ОДА, Львівської обласної ради, Львівської міської ради нагороджуватимуть за особливі заслуги перед Україною», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

 

«Далі – концерт, який вже став знаковим для України і Європи. Свою творчість особливим глядачам даруватимуть оркестр театру і незрячі виконавці з України і Грузії, а також народна артистка України Валентина Степова та заслужена артистка України Леся Горова. Глядачі матимуть нагоду почути переможницю ТВ-шоу «Україна має талант – 2010» Олену Ковтун з Полтави, фіналістку ТВ-шоу «Народна зірка – 2009» Зеру Кіраджиєву з Сімферополя, талановитого тенора з Криму Степана Гончаренка в дуеті з Валентиною Степовою, популяризатора пісень Кузьми Скрябіна Василя Човбана з Мукачево, маленьких зірочок Софійку Хому та Остапа Нестеровського.

 

Усі вони справлятимуться з нелегким для себе завданням – виконуватимуть твори у супроводі оркестру. Це особливо складно, з огляду на відсутність можливості бачити паличку диригента.

 

Організатор заходу – Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ». Концерт профінансований міністерством культури України і департаментом соціального захисту населення Львівської ОДА. Автор ідеї та організатор проекту «Відчинилося життя», виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», кандидат історичних наук Оксана Потимко, розповіла:

 

«Приїзд багатьох учасників концерту був під загрозою, з огляду на об’єктивні обставини: сліпоту, кордони, чималі відстані, дорожнечу авіаквитків. Однак, усім все вдалось!

 

Організаторам концерту з особливою приємністю хочеться зазначити, що участь талановитих незрячих виконавців у національних ТВ-шоу була неможливою аж до часу появи у січні 2008 року культурно-мистецького проекту «Відчинилося життя».

 

Саме він дав старт кільком незрячим виконавцям – Зері Кіраджиєвій, Олені Ковтун, Івану Ганзері. Цьому сприяли як потуга організаторів, так і ідея запросити на один з перших концертів «Відчинилося життя» відомих українських продюсерів Макса Паперника, Дмитра Коляденка, Світлани Вольнової та ін.

 

Сьогодні країни Європи намагаються відтворити український досвід організації акцій подібного формату. Зокрема, у 2013 році Польща стартувала з фестивалем «Голос серця», в якому незрячі виконавці також виступають у супроводі оркестру.

 

Артист оркестру театру імені Марії Заньковецької, Заслужений артист України Андрій Вакула у 2013 році в Кракові навчав польський оркестр працювати з незрячими вокалістами.

 

Знаменно також, що в Польщі подібні акції організовуються один раз на два роки, тоді як в Україні щороку проводяться кілька концертів «Відчинилося життя». Чисельність концертної групи сягає майже 60 осіб, а кошти для організації концертів в Україні та за кордоном надають місцеві органи влади та Міністерство культури України».

 

Детальніше ознайомитися з ідеєю проекту та його учасниками можна на веб-сторінці: www.openlife.lviv.ua».

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dailylviv.com/news/kultura/sohodni-u-lvovi-vshanuyut-kontsertom-vidchynylosya-zhyttya-biitsiv-i-sotsialnykh-pratsivnykiv-24669

 

Переглядів: 518 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024