Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 31 » Пожежу у Сватово вдалось загасити і розпочалися роботи щодо ліквідації наслідків
11:50
Пожежу у Сватово вдалось загасити і розпочалися роботи щодо ліквідації наслідків

 

РУЙНУВАННЯ – ВЕЛИКІ, АЛЕ - ПОПРАВИМІ

 

       

 

       Пожежу, що виникла увечері 29 жовтня

       на складі Міністерства оборони України

       поблизу м. Сватового (Луганська обл.),

       ліквідовано, вибухів не чути.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє «Донбасс. Комментарии», посилаючись на прес-службу Луганської ОВДА.

 

"За інформацією штабу, який продовжує працювати у Сватовому, станом на 18:00 пожежу на арсеналі вдалося загасити остаточно, вибухів не чути. Водночас ліквідовано пожежу на розташованому поруч складі мінеральних добрив "Агрохім". Вживають повноформатних заходів щодо ліквідації наслідків", - йдеться в повідомленні адміністрації.

 

Прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій інформує, що станом на 19:00 у м. Сватовому повністю відновлено водопостачання і на 60% - енергопостачання.

 

Піротехнічні групи ДСНС обстежили і повністю очистили сім секторів (№№ 1, 2, 3, 6, 9, 13, 14), там виявлено і знешкоджено снаряди. Обстеження восьми секторів (№№ 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 15) продовжиться 31 жовтня.

 

Оперативний штаб отримав 87 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, 33 уже опрацьовано.

 

 

 

 

До Луганської адміністрації надходять відомості про руйнування та пошкодження. Так, ПАТ "Луганськгаз" повідомило про те, що повністю знищена адміністративна будівля, складські приміщення з матеріалами, оргтехніка, меблі, проектна документація, автопарк підприємства.

 

На ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» пошкоджено 5 повітряних ліній ВЛ-35 кВ «Сватове-Маньківка», «Сватове-Мілуватка», «Сватове-Райгородка» (організовані відновлювальні роботи); 5 повітряних ліній ВЛ-10 кВ: ВЛ-10 кВ № 05 (потрібне проведення піротехнічних робіт).

 

 

 

 

У зв'язку з пошкодженням повітряної лінії ПЛ-10 кВ знеструмлені 29 трансформаторних підстанцій ТП-10 кВ. Підстанція «Сватове» - 110 кВ (розташована в 0,9 км від місця пожежі) - пошкоджено 28 вікон;«Сватівські районні електричні мережі: зруйновані адмінбудівля, бокси, майстерні», - наголошується в повідомленні.

 

Території області активно включилися у відновлювальних заходів. Так, в Білокуракинському районі сформована бригада будівельників з 8 чоловік, яка працюватиме в Сватове. Крім того, підприємствами району зібрано 2 т паливно-мастильних матеріалів.

 

З Новопсковського району спрямований вантажівка з будівельними матеріалами: скло - 50 м2, поліетиленова плівка - 500 м2, пиломатеріали, (дошка) - 1 м3, рейка 20х30, цвяхи - 30 кг.

 

Троїцький район перерахував 15000 грн і відправив перший гуманітарний вантаж з продуктами харчування, одягом, взуттям та засобами гігієни.

 

З регіонів України першою на НС у Сватове відгукнулася Харківська область, яка направила до Луганської 1,5 т поліетиленової плівки, одяг та продукти харчування для постраждалих.

 

Міжнародні благодійні організації почали надавати гуманітарну допомогу. Так, Червоний Хрест надав 44 пацієнтам Сватівської лікарні, яких було переведено в стаціонар міської лікарні Рубіжного, грошові сертифікати вартістю 500 грн; UNICEF виділила 70 гігієнічних пакетів підопічним соціальних закладів, евакуйованим до Кремінної та Троїцького.

 

Восьми породіллям, переведеним в пологовий будинок Сєвєродонецька облдержадміністрація спільно з НУО, що працюють у медичній сфері, сформований пакети медпрепаратів та набори для новонароджених.

 

 

 

 

При управлінні соціального захисту населення Сватівського райдержадміністрації створена «гаряча лінія» для жителів міста (тел. 06471-3-12-22), на яку вже звернулися 48 осіб з евакуації, отримання матеріальної допомоги, організації обігріву, розміщення для ночівлі та допомоги в розшуку рідних.

 

«Облдержадміністрація сформувала резервні фонди транспортних засобів та ліжко-місць у лікарнях області для оперативної евакуації населення та надання медичної допомоги всім, хто її потребує», - наголошується в повідомленні.

 

Фото: прес-служби Луганської обласної міліції

За джерелом:

http://donbass.comments.ua/news/117713-pozhar-svatovo-udalos-pogasit-kak.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 539 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024