Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Названо чотири версії авіакатастрофи в Єгипті
11:40
Названо чотири версії авіакатастрофи в Єгипті

 

ПРИПУЩЕННЯ  ЕКСПЕРІВ

 

 

 

Експерти, які прибули на місце аварії літака

Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа"

на Синайському півострові, з'ясували, що літак

розлетівся на частини ще в повітрі, про що

свідчать розкидані на великій площі уламки.

 

 

 

 

 

 

 

Як зауважує "Коммерсант", схожа картина спостерігалася при вивченні місця аварії Ан-24 під Черкеськом у 1997 році. Тоді причиною катастрофи було названо руйнування фюзеляжу через корозію, що виникла при експлуатації літака в Африці.

 

Однак близьке до розслідування падіння A321 джерело видання пропонує не поспішати порівнювати катастрофу Ан-24, який був "заїждженим конем", і сучасного літака, який проходив всі необхідні процедури техобслуговування.

 

Тому не виключена і версія невеликого вибуху в багажному відділенні. Бомба не зруйнувала б літак, але призвела б до вибухової розгерметизації літака через різкий перепад тиску.

 

Схожий випадок стався в 1988 році в небі над шотландським містечком Локербі. Тоді експерти три роки не могли зрозуміти, що стало причиною падіння лайнера Boeing 747 авіакомпанії Pan American.

 

Лише після того, як були зібрані всі знайдені уламки літака, в одному з листів обшивки фюзеляжу виявили отвір розміром з кавун. Бомба була закладена в невеликій транзистор і спрацювала в багажному відділенні. Терорист пізніше був виданий Великій Британії владою Лівії.

 

Ще однією можливою причиною руйнування фюзеляжу експерти вважають "втомну тріщину". Як з'ясувалося, в 2001 році, коли літак ще не належав "Когалимавіа", при посадці в Каїрі він ударився хвостовою частиною об смугу аеропорту. Це призвело до порушення геометрії конструкції. Всі дефекти тоді були усунені, але не виключено, що при ремонті щось недогледіли.

 

Причиною вибухової розгерметизації міг стати і несправний двигун. У разі так званого нелокалізованого руйнування турбіни лопатки, що відірвалися від неї, за словами фахівців, вилітають назовні з величезною швидкістю і, рухаючись в одній площині, ріжуть крило і фюзеляж лайнера як диск пилки-болгарки.

 

Показання бортових самописців покажуть, як працювали до катастрофи всі системи літака, а також які дії робив екіпаж. Можливо, причину події експертам підкажуть останні переговори членів екіпажу, якщо, звичайно, вони встигли зрозуміти і обговорити причину руйнування лайнера.

 

Для повноцінного ж розслідування буде потрібно зібрати всі уламки Airbus й відтворити з них контур літака, що розбився. Тільки ретельний огляд всіх елементів і перевірка їх на можливу наявність слідів вибухівки покаже, що саме стало причиною руйнування літака.

 

Нагадаємо, лайнер Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", здійснюючи рейс Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився на Синайському півострові. Ніхто з 224 людей, які перебували на борту, не вижив.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на борту авіалайнера перебували четверо громадян України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://expres.ua/news/2015/11/02/158290-nazvano-vzhe-4-versiyi-aviakatastrofy-yegypti

 

Переглядів: 623 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024