Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 3 » Відбулася прес-конференція «Додаткова імунізація проти поліомієліту на Львівщині»
08:30
Відбулася прес-конференція «Додаткова імунізація проти поліомієліту на Львівщині»

 

ПРОБЛЕМИ  ВАКЦИНАЦІЇ

 

 

 

Вчора, 2 листопада,  у регіональній студії

відеоконференцзв’язку Департаменту охорони

здоров’я облдержадміністрації відбулася прес-

конференція «Додаткова імунізація проти

поліомієліту на Львівщині».

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє прес-служба ДОЗ Львівської ОДА.

 

Під час прес-конференції заступник начальника Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Олег Когут наголосив на важливості вакцинації проти поліомієліту як єдиного методу боротьби з недугою. З 1997 року не було зареєстровано жодного випадку поліомієліту на Україні. Лише у липні 2015 року на Закарпатті зафіксовано 2 випадки, породженого дериватним штамом вакцинасоційованого поліовірусу I типу, тому актуальним стало проведення додаткової імунізації.

 

«Додаткова імунізація проти поліомієліту складається з трьох раундів. Тривалість першого раунду вакцинації ОПВ - 3 тижні, починаючи від 20 жовтня 2015 року, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Усі діти віком від 2 місяців до 6 років у двох турах мають бути вакциновані від поліомієліту оральною поліовакциною (ОПВ). У третьому турі будуть вакцинуватися діти віком від 2 місяців до 10 років» - зазначила начальник відділу материнства та дитинства Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Любомира Кутневич.

 

Головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я з епідеміології Наталія Тімко розповіла про високоякісну вакцину (Санофі-Пастер, Франція), якою проводиться вакцинація. За рекомендаціями ВООЗ ОПВ-вакцина допускає декілька етапів заморожування-розморожування, до 10 циклів. Кожен флакон обладнаний термоіндикатором, що дає змогу пересвідчитись в якості вакцини самому. За останній тиждень на Львівщині провакциновано понад 5 тисяч дітей, заплановано – 26 тисяч. Це дасть змогу створити колективний імунітет аби зупинити спалах цієї хвороби в Україні.

 

Довідково:

 

Проведення додаткової імунізації проти поліомієліту оральною живою вакциною (ОПВ) можна здійснювати в закладах охорони здоров'я, мобільними виїзними бригадами в дошкільних та середньоосвітніх навчальних закладах, за наявності в цих закладах кабінетів щеплень. Кабінет може бути постійно діючим, або тимчасовим. Це передбачено наказом Міністерства охорони здоров'я №671 від 9.10.2015, а також листом-інструкцією для усіх структурних підрозділів охорони здоров'я в регіонах.

 

За словами Міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі країна, що має амбіції бути частиною Європи, питання робити чи не робити щеплення, не повинно стояти!

 

 

Фото – www.health-loda.gov.ua

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4647.html

 

Переглядів: 799 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024