Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 6 » У Львові – міжнародна конференція з реабілітаційної медицини
10:29
У Львові – міжнародна конференція з реабілітаційної медицини

 

ПРОБЛЕМИ  ФІЗИЧНОЇ  РЕАБІЛІТАЦІЇ

 

     

     У Львові – міжнародна конференція

     з реабілітаційної медицини, яка зібрала

     170 науковців, військових та цивільних медиків,

     а також спеціалістів в галузі охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

 

На конференцію прибули учасники не тільки із України, але і з Канади, США та Європи. Всі вони стали учасниками міжнародної конференції «Фізична реабілітація в Україні: нова модель, міжнародні стандарти, ефективна практика», офіційне відкриття якої відбулося 4 листопада в Українському католицькому університеті.

 

Про це повідомляють у відділі інформації та маркетингу Українського католицького університету.

 

Серед присутніх також є фізичні терапевти, групи волонтерів та громадські організації. Попереду два дні пленарних засідань і семінарів, під час яких українські та іноземні науковці обговорять створення нової освітньої моделі реабілітаційної медицини, а також сучасного військово-цивільного реабілітаційного центру при Українському католицькому університеті.

 

На офіційному відкритті побував голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. Він побажав для учасників конференції не зводити реабілітацію виключно до надання послуг для постраждалих українських бійців, адже є багато людей з обмеженими можливостями від народження і вони також потребують підтримки. «Хлопці, які відчули на собі всі жахи російсько-української війни, мають в собі стержень, завдяки якому можуть почуватися повноцінними членами суспільства. Маючи досвід фізичних травм, вони могли б підтримувати неповносправних від народження», – зазначив він у вітальному слові.

 

На його переконання, систему реабілітації треба розглядати у широкому контексті. «Мені б хотілося, щоб реабілітацію розуміли не лише як вирішення певних фізіологічних проблем, але й зважали на духовний світ людей і їхні духовні можливості. Тому що встає, йде і перемагає тільки той, хто цього справді хоче. Завдяки вірі ми можемо робити чудеса, яких від нас очікує світ», – наголосив він.

 

У 90-х роках першими фізичними реабілітологами були випускники вишів з фізичного виховання. Через відсутність відповідної позиції у класифікаторі професій вони працювали в лікарнях на посадах молодших сестер, нагадав у своєму зверненні до гостей заходу начальник управління охорони здоров’я, заступник директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Володимир Зуб. За його словами, ця конференція допоможе підвищити кваліфікацію вже діючих реабілітологів.

 

В Україні вже 20 років, як розвивається система реабілітаційної медицини. На думку доктора педагогічних наук, професора, начальника Управління ліцензування та акредитації Міністерства освіти і науки України Андрія Шевцова, цей процес відбувається успішно – створені близько 1000 відновлювальних центрів для дітей і дорослих. «Школа реабілітаційної медицини УКУ стане платформою поєднання нагромадженого українського досвіду із закордонним», – переконаний він.

 

Ще під час Революції Гідності та початку війни на сході України директор новоствореної Магістерської програми в УКУ Уляна Супрун активно долучалася до впровадження в країні тактичної медицини і продовжує таку діяльність в ініціативі «Захист Патріотів».

 

Під час свого звернення до учасників конференції помічник міністра оборони України, голова Київського регіонального відділення Українського товариства фізичної та реабілітаційної медицини Всеволод Стеблюк подякував їй за координацію у передачі для українських військових аптечок «натівського зразка». «Шлях у тактичній медицині ми почали паралельно, – зазначив він. – Пам’ятаймо, що війна не закінчується останнім пострілом. Для нас війна закінчиться тоді, коли кожен, хто отримав поранення, повернеться до нормального життя».

 

У серпні 2014 року Україна офіційно звернулася до НАТО за допомогою в наданні протезів та інших медичних засобів для українських військових. Цей запит опинився на столі в доктора Пужо Фредеріка, менеджера проекту Трастового фонду НАТО, Агентство забезпечення і закупівель НАТО (Люксембург). Після презентації проекту Альянс схвалив рішення допомагати українській армії перш за все у медичній сфері. «Щоб реформувати систему реабілітаційної медицини і зробити її відповідною до західних стандартів, зазвичай треба чекати 20 років, сподіваюся, Україні для цього знадобиться значно менше часу, адже зараз є всі умови для прискореного розвитку цієї сфери», – додав він.

 

Представниця із Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганна Радиш, яка працює спеціалістом з питань медичної інформації та реагування на надзвичайні ситуації закликала культивувати до майбутніх пацієнтів ставлення як до повноцінних людей.

 

«Реабілітація – це процес, який ґрунтується не лише на наданні медичних послуг, але й на відповідному ставленні», – наголосила вона.

 

Нагадаємо, робоча частина конференції триватиме впродовж двох днів (5-6 листопада).

 

Конференція проводиться за підтримки Українського католицького університету, Світового Конгресу Українців, Канадсько-Української Фундації, Української Асоціації фізичної терапії, НАТО, EUCOM.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zik.ua/ua/news/2015/11/05/u_lvovi__mizhnarodna_konferentsiya_z_reabilitatsiynoi_medytsyny_639918

ї

Переглядів: 643 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024