Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 7 » Днями школярі м. Ковеля, що на Волині, змагались у “Школі першої допомоги” (Відео)
23:12
Днями школярі м. Ковеля, що на Волині, змагались у “Школі першої допомоги” (Відео)

 

ЗАПАЛЬНІ  ЗМАГАННЯ

 

 

 

Сьогодні Тетяна Наконечна з м. Ковеля (на знімку),

котра є в числі групи наших Друзів у соцмережах,

розмістила у себе на сторінці відео репортаж

із змагань школярів у “Школі першої допомоги”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вона була у числі організаторів цих змагань, так як працює з 2005 р. патронажною медичною сестрою у Ковельській РО ТЧХ України і є тренером з надання першої невідкладної допомоги.

 

 

 

 

З її люб’язної згоди цей репортаж ми розмістили і на нашому сайті.

 

 

 

 

Як діяти в ситуаціях, коли постраждалому потрібна невідкладна допомога? На цьому майданчику учасники змагань моделюють ситуацію, коли домедичну допомогу потрібно надати велосипедисту, який потрапив в аварію.

 

 

  

“У нього — перелом і відкрита кровотеча. І наша команда має надати йому першу медичну допомогу. За тим, як діють конкурсанти, спостерігають наші судді. Вони оцінюють їхню роботу — чи правильно вони надали допомогу, чи правильно вони себе убезпечили, захистили? Судді виставляють відповідні оцінки — і команда переходить на інший пункт...”, - розповідає патронажна медична сестра, інструктор змагань Тетяна Ковалюк.

   На кожному з чотирьох етапів змагань команди здобувають залікові бали. У ролі суддів — волонтери медичного коледжу. Перш, ніж стати інструктором, Михайло сам навчався у “Школі першої допомоги”.

   “Ці змагання є дуже важливими для школярів тому, що вони навчають: як правильно надати першу медичну допомогу? В теперішній час це дуже важливо. Наші школярі — молодці. Вони досить не погано справляються із завданням, надають першу медичну допомогу. Загалом ази вони знають...”, - каже студент Ковельського медичного коледжу Михайло Толстух.

   Учні міської гімназії побували на семінарі-тернінгу з надання першої домедичної допомоги в Польщі. Нинішні змагання також відбуваються за підтримки польських партнерів обласного представництва Червоного Хреста України.

   “Ініціатор цих змагань — Польща і наше товариство Червоного Хреста в особі голови обласного представництва Валентини Степанівни Пришко. Вона дуже багато працює з міжнародними організаціями і піклується, щоб ми здобували свій досвід і переймали такий від наших польських колег. Той, хто переможе на цих змаганнях, поїде на обласну першість, а потім, ми сподіваємося, вийдемо і на міжнародний рівень...”, - говорить голова Ковельської районної організації ТЧХУ Людмила Стахорська.

   Ініціативу таких змагань підтримали і в міському управлінні освіти.

   “Такі змагання виправдані. Вони потрібні і дуже важливі. І навіть сьогодні, спілкуючись з дітьми, вони дуже задоволені. З цього, власне, починається якесь виховання. Етика та естетика, допомога, вихованість. А навички — надати першу допомогу і безпека життєдіяльності людини повинні бути сьогодні головною складовою виховання кожної людини і дитини, зокрема”, - каже методист міського управління освіти Жанна Колеснікова.

 

   Що ж до спортивних підсумків, то призові місця на змаганнях вибороли команди міської гімназії та НВК “ЗОШ №13-колегіум”. А найкращий результат показала команда ЗОШ №5.

 

   “Ми сьогодні здобули перемогу. Дуже раді цьому. Дуже дякуємо суддям цих змагань та волонтерам Червоного Хреста. Змагання нам дуже сподобались...”, - ділиться враженнями капітан команди ЗОШ №5 Анастасія Янченко.

   Усі команди-учасниці отримали від організаторів пам'ятні дипломи та призи.

 

 

Довідково:

 

 

 

Тетяна Наконечна про себе:

 

Працюю 10 років патронажною медичною сестрою в Ковельській районній організації Товариства Червоного Хреста України. Основна робота - це обслуговування одиноких пристарілих на дому (інєкції,масажі). Веду медико-соціальний супровід ТБ-хорих для підвищення прихильності до лікування від туберкульозу.

 

 

 

 

Неодноразово проходила курси першої допомоги у Волинській ОО ТЧХ України, відвідувала тренінги у шведів і в березні 2014 отримала кваліфікацію тренера та готую інструкторів по першій допомозі.

Часто доводиться працювати з німецькими та польськими колегами в даному напрямку.

В Ковельській РО ТЧХУ працює штат 6 медсестер і в кожної дуже багато роботи по збору гуманітарної допомоги , патронажу своїх підопічних, залучення до роботи волонтерів.

 

 

 

 

Працюємо як і всі, багато і скромно. Вчора, 5 листопада, у нас пройшла обласна звітно - виборна конференція Червоного Хреста.

 

 

Фото – зі сторінки Тетяни Наконечної у соцмережі ВКонтакте

Катерина Олійник,

волонтер Товариства Червоного Хреста України

 

 

Переглядів: 685 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024