Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 7 » Милосердя і мистецтво: Львівський художник Ігор Гапон святкує 55-річчя персональною виставкою (Відео)
08:54
Милосердя і мистецтво: Львівський художник Ігор Гапон святкує 55-річчя персональною виставкою (Відео)

 

Р О З К Р И Л Л Я

 

      

 

       До свого 55-річчя львівський художник

       Ігор Гапон відкрив персональну виставку

      живопису у Національному музеї ім. Андрея

      Шептицького.

 

 

 

 

 

 

 

Уже тридцять років щоліта Ігор Гапон їздить малювати у гуцульське село Криворівню, яке колись було курортною меккою для Івана Франка, Михайла Коцюбинського, де написано і знято «Тіні забутих предків». А нині продовжувачем традицій класиків є львів’янин Ігор Гапон. Чимало своїх картин він намалював у місцевій хаті, де мешкав Іван Франко.

 

«Коли мої друзі пленерні бачать мої натюрморти або портрети гуцулок, які намальовані в цій кімнаті, вони просто вражені, кажуть: ти щаслива людина, ти маєш можливість малювати в такому місці. Криворівні я не зраджую, я там кожен рік. Криворівня – це святе», – розповів Ігор Гапон.

 

Ігор Гапон скромний чоловік, ніколи не згадує про свої здобутки, хоча має їх чимало. Він малював ікони до старовинної церкви у Криворівні, добрий іконописець, пленерист та портретист.

 

«Криворівню передати в такій барвній палітрі є не так легко, вона підкоряється і відкривається не кожному. І, напевно, тільки людина, яка справді є залюблена в цю місцевість, яка відчуває її і серцем і душею, може передати її настільки барвисто, правильно і духовно, як передає її у своїх творах Ігор», – охарактеризувала творчість художника Оксана Біла, заступник директора Нацмузею ім. А. Шептицького.

 

На цій виставці Ігор Гапон демонструє прогрес у творчій манері за останні п’ять років у пейзажах, натюрмортах і портретах.

 

«Цей художник належить до невеликої когорти митців, які упродовж творчого шляху не зраджують своєму стилю, не купуються на комерціалізацію мистецтва. Художник Гапон не є для тих, хто хоче бачити в живописі якийсь епатаж чи авангардні трюки. Він є живописець для гурманів», – додав доктор мистецтвознавства Ростислав Шмагало.

 

 

 

 

 

Наш коментар:

Коментуючи відкриття персональної виставки художника Ігоря Гапона, Заслужений діяч мистецтв України, професор Львівської національної академії мистецтв, член президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова Василь Гурмак сказав, що на полотнах ювіляра уважний глядач на власні очі побачить його талант не тільки у колористиці, стилі, композиції сюжетів, але і прочитає велику його любов і милосердя до вибраних ним героїв. Коли у ЛНАМ збирали кошти для допомоги пораненим бійцям на сході України, Ігор Гапон також був серед них. Він у повній мірі поділяє головні засади Червоного Хреста, і підтримує його у тих випадках, коли для цього випадає слушна нагода.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivskiy_hudozhnik_igor_gapon_svyatkuye_55richchya_personalnoyu_vistavkoyu&objectId=1372083

 

Переглядів: 863 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024