Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Британське закупівельне агенство Crown Agents поставлятиме ліки в Україну
09:53
Британське закупівельне агенство Crown Agents поставлятиме ліки в Україну

 

УГОДУ  ПІДПИСАНО

 

       

       МОЗ України та британське закупівельне

       агенство Crown Agents підписали договір

       на закупівлю ліків та медичних препаратів

       на суму понад 750 млн гривень

          

 

 

 

 

 

 

 

 

Договір між МОЗ та Crown Agents на суму 750,065,700 грн передбачає закупівлю онкологічних та онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів та препаратів супроводу онкологічних хворих через закупівельне агентство Crown Agents. Crown Agents – одна з трьох міжнародних організацій, яка визначена Постановою Кабінету Міністрів України для закупівлі ліків.

 

Кріна Лавері, Перший секретар Посольства Великобританії в Україні під час офіційного підписання Договору зазначила: «Агентство допомагає покращити власні можливості країн не лише в питанні розбудови системи державних закупівель. Якщо співпраця МОЗ та Crown Agents буде успішною, цей формат можна буде задіяти в інших сферах управління України. Нам дуже приємно, що це агентство було обрано Урядом України для організації постачання ліків українським пацієнтам. Ми дякуємо Міністерству охорони здоров’я за роботу з громадськими, пацієнтськими організаціями та урядом, аби підготувати всі необхідні документи для здійснення цього процесу».

 

 

 

 

 

 

У свою чергу Міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі нагадав, що сумарна цифра переданих МОЗ на міжнародні закупівлі програм – понад 2 млрд 197 млн грн. «Це майже 60% державних закупівель. Наступного року, сподіваємося, за сприяння КМУ передача держзакупівель міжнародним організаціям буде стовідсотковою», - додав він.

 

 «Метою здійснення державних закупівель із залученням міжнародних механізмів не просто закупити ліки, а забезпечити ними пацієнтів в найкоротші терміни, і без корупції», - додав заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець.

 

 

 

 

 

 

Крістін Джексон, старший консультант агентства з питань закупівель Crown Agents запевнила, що усі національні виробники, дистриб’ютори та постачальники зможуть взяти участь у тендерах: «Процес закупівлі, який ми розпочинаємо вже сьогодні, буде прозорим та відкритим. Рішення агентство ухвалюватиме, виходячи виключно з інтересів громадян України. Ми знаємо з досвіду, що тендерний процес може оскаржуватися, але наше агентство чітко оголошує критерії, згідно з якими виробники, дистриб’ютори і постачальники зможуть взяти участь у тендерах – перш за все це відповідність міжнародним стандартам. Кожній компанії, яка не переможе, Crown Agents надасть вичерпну відповідь, чому так сталося та свої рекомендації для подальшої участі в тендерах», - зазначила пані Джексон.

 

Щодо вимог до сертифікації ліків, зокрема, прекваліфікації ВООЗ, заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець зауважив наступне: «Участь національних виробників в тендерах, які будуть організовані ПРООН, ЮНІСЕФ та Crown Agents – це шанс для усіх національних учасників ринку вийти на міжнародний рівень, якого вони до цього моменту не мали».

 

 Прес-служба МОЗ України

 

 

Фото – www.health-loda.gov.ua

Джерело:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/4661.html

 

Переглядів: 507 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024