Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Студентів та волонтерів Харкова навчали основам мінної безпеки (Відео)
11:41
Студентів та волонтерів Харкова навчали основам мінної безпеки (Відео)

 

ВІДЛУННЯ  ЗБРОЙНОГО  КОНФЛІКТУ

 

     

 

      Студентів та волонтерів Харкова навчали основам мінної

      безпеки співробітники ТЧХУ і викладачі Харківського

      університету цивільного захисту

 

 

 

 

 

 

 

Співробітники Товариства Червоного Хреста України і викладачі Харківського університету цивільного захисту провели практичний семінар для студентів та волонтерів міста. Одна з основних тем - алгоритм поведінки в разі виявлення підозрілих предметів.

 

 

 

 

 

Захист цивільного населення під час збройного конфлікту і обмеження методів і засобів ведення війни - основа міжнародного гуманітарного права.

Як вони застосовуються в зоні збройного конфлікту, розповіли студентам військових, юридичних та медичних вузів Харкова представники Товариства Червоного Хреста України і ознайомили їх з основами мінної безпеки.

 

Представники Червоного Хреста кажуть, через конфлікт на Донеччині ця тема стала особливо актуальною, в тому числі, і для жителів мирних територій України.

 

Олег Михайлов,

глава юридичної служби Товариства Червоного Хреста України

 

Ми не фахівці з мінної справи. Ми нікого не мінуємо, і не розміновуємо. Наше завдання: повідомляти про те, що ця небезпека абсолютно реалістична. І ця небезпека може бути ліквідована правильним алгоритмами дій, але ці алгоритми виходять за стандартні фрази: «Не зближайся!», «Не чіпай!». Люди все одно будуть підходити і наше завдання пояснити, які наслідки будуть від того, якщо ви це зробите.

 

Через близькість до зони збройного конфлікту, у Харкові також існує загроза закладки вибухонебезпечних предметів, кажуть сапери. У разі виявлення підозрілого предмета, не варто підходити до нього ближче, ніж на п'ять метрів. Фахівці не рекомендують, перебуваючи поблизу, користуватися засобами зв'язку. Варто лише позначити місце перебування предмета, наприклад, за допомогою гілок або клаптів тканини. Потім необхідно відійти на відстань не менше ста метрів і викликати рятувальників.

 

Євген Стецюк,

старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки

 

Треба зробити телефонний дзвінок за телефонами 101, або для Харківської області – 112, і повідомити про вибухонебезпечний предмет, який ви знайшли. З того місця, де знайшли міну, ви спостерігаєте за небезпечною зоною і дивитеся, щоб сюди не приходили люди, і чекаєте приїзду держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

Перебуваючи в зоні конфлікту, військові повинні пам'ятати про свою відповідальність перед мирним населенням, впевнені в Товаристві Червоного Хреста України. Залишаючи місце дислокації, вони зобов'язані, як мінімум, попередити громадян про замінування покинутих територій.

 

Петро Янчук,

студент 5 курсу військово-юридичного факультету Національного юридичного університету

 

Сьогодні існують засоби Інтернету, зв'язку, мобільні телефони, звичайні телефони, - тож якщо є хоча б елементарна комунікація, я думаю, за наявності бажання,  можна легко запобігти підриву цивільних людей на мінах.

 

У зоні збройного конфлікту для цивільного населення найбільш безпечною вважається асфальтована дорога, - якщо вона не пошкоджена і на ній немає заглиблень. Фахівці рекомендують обходити: ями на грунтових напрямках, занедбані будівлі, траншеї, окопи, бойову техніку, зброю і особливо - лісові масиви.

 

 

Фото – www.objectiv.tv

Джерело:

http://www.objectiv.tv/101115/120873.html

 

 

 

Переглядів: 562 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024