Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 12 » Вимушеним переселенцям допомагають усі міністерства – Геннадій Зубко
16:10
Вимушеним переселенцям допомагають усі міністерства – Геннадій Зубко

 

ПРОМОВА НА ВІДКРИТТІ  ФОТОВИСТАВКИ

 

         

          «Вимушеним переселенцям допомагають усі

          міністерства», – Геннадій Зубко. Кожне

          міністерство в Уряді опікується проблемами

          вимушених переселенців і робить свою частину

          спільної роботи, щоб їм допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час урочистого відкриття фотовиставки «Обличчя переселенців» в четвер, 12 листопада, у Києві.

 

 

 

 

Зокрема, Міністерство соціальної  політики надає допомогу з соцвиплатами та компенсаціями. Державна служба з надзвичайних ситуацій – першу допомогу людям, які тільки виїхали з Донбасу або хочуть це зробити. Мінрегіон розробляє та реалізує проекти з відновлення Донбасу.

 

 

 

 

«У нас попереду важкий шлях відновлення Сходу України, але я пропоную пройти його разом. Це виклик з точки зору кількості людей, які були вимушені переселитись, покинули свої оселі. Я не хочу застосовувати слово «переселенці». Це не правильне слово. Це люди які тимчасово поїхали, але обов’язково повернуться на свою територію», - зазначив Геннадій Зубко.

 

Урядовець наголосив, що сьогодні Україна долає серйозний виклик.

 

 

 

 

«Ми хочемо подякувати всім і, в першу чергу, українським громадянам, а також нашим  партнерам – Уряду Великої Британії, посольствам і урядам всіх європейських країн, ООН, Червоному Хресту, багатьом іншим міжнародним організаціям, допомога яких дає можливість бути впевненими у своїх перспективах, у проведені реформ і відновленні сходу України», - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

 

Він зазначив, що сьогодні спільно з європейським Союзом і ООН розроблена конкретна маршрутна карта. Вона показує, у яких сегментах і як діяти щодо соціальної адаптації,  відновлення робочих місць, а також як допомоги вимушено переселеним особам. Також створено Державне агентство з питань відновлення Донбасу.

 

За словами Геннадія Зубка, ця робота дійсно допомагає зробити контрольованою гуманітарну кризу, яка є найбільшою в Європі, а також показати шляхи виходу з ситуації із вимушеними переселенцями.

 

Урядовець зазначив, що німецький банк KfW і Європейський інвестиційний банк надають Україні кошти саме на відновлення східного регіону. «Вже розглянуто понад 60 проектів щодо відбудови та реконструкції соціальних об’єктів, які знаходяться на звільненій території підконтрольній українській владі. Це ті речі, які дають нам впевненість у завтрашньому дні», - сказав він.

 

Геннадій Зубко сказав, що основним завданням сьогодні залишається відновлення інфраструктури і відновлення робочих місць.

 

«Ми говоримо про створення індустріальних парків, вільних економічних зон у Донецькі та Луганській областях, які дозволять відновити інфраструктуру, створити достатньо робочих місць і дати можливість нашим громадянам почати облаштовувати своє життя. Це приклад дуже багатьох людей, які зараз живуть поряд з нами. Це приклад працівників нашого міністерства, які виїхали з окупованої території і тепер працюють і допомагають  нам у нашій роботі», - розповів він.

 

 

 

 

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що потрібне неухильне виконання мінських угод, встановлення миру, відновлення українського законодавства по всій території нашої держави. Також, за його словами, потрібно закрити  кордон і припинити потік бійців опозиції і російських військових на непідконтрольну Києву територію Донецької та Луганської областей.

 

«Я впевнений, що разом із  нашими партнерами та друзями в Європі та світі ми подолаємо цю кризу, відновимо мир, відновимо інфраструктуру Донбасу і зробимо Україну великою європейською державою», - сказав Геннадій Зубко.

 

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

 

Фото – www.minregion.gov.ua

Джерело:

http://www.minregion.gov.ua/news/vimushenim-pereselencyam-dopomagayut-usi-ministerstva--gennadiy-zubko-846027/

Переглядів: 540 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024