Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 15 » День пам'яті жертв ДТП відзначається сьогодні в Україні (Відео)
18:43
День пам'яті жертв ДТП відзначається сьогодні в Україні (Відео)

 

ПАМ'ЯТАЄМО

 

 

 

Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю

листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті

жертв дорожньо-транспортних пригод, повідомляє УНН.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За даними Всесвітньої організації здоров'я, щорічно в результаті дорожньо-транспортних пригод гине близько 1,3 мільйона осіб і ще 50 мільйонів людей отримують травми і стають інвалідами. Дорожньо-транспортні пригоди є першою за значущістю причиною смерті молодих людей у віці 15-29 років. За прогнозом ООН, якщо не вжити невідкладних заходів, то до 2020 року рівень смертності на дорогах може зрости до 80%.

 

Головною метою заходів є привернення уваги до жахливих масштабів смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжких втрат.

 

Довідково:

 

Вшановувати пам’ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace», який відзначає цей день з 1993 року.

 

У 1998 році День пам’яті вийшов за межі Європи і з’явився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.

 

Таке рішення було зумовлене занепокоєнням міжнародних співтовариств щорічним зростанням у світі кількості дорожньо-транспортних пригод. Адже, щороку в світі в ДТП гинуть більш ніж 1 млн 200 тис. людей та біля 50 мільйонів отримують травми.

 

Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

 

Проведення цієї акції сприяє створенню комплексної суспільної підтримки зміни свідомості учасників дорожнього руху в частині підвищення взаємоповаги, водійської культури, розуміння необхідності безумовного дотримання правил безпеки на дорозі.

 

У Сумах, за участю Червоного Хреста, велосипедним заїздом вшанували пам'ять загиблих у ДТП

 

 

 

 

Водії з м. Хмельницького проїхалися сьогодні колоною вулицями міста, хвилиною мовчання, свічками та квітами згадали про тих, хто став жертвою автомобільних аварій.

 

 

 

 

 

 

Автомоблісти стартували від міського пляжу і колоною вирушили до майдану Незалежності. Вже на головній площі учасники автопробігу поставили свічки та квіти. За традицією водіїв – хвилиною мовчання та синхронним сигналом клаксону вони вшанували загиблих та постраждалих у ДТП.

 

 

 

 

 

 

Аналогічні акції вшанування відбулися й в інших містах України.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1520316-den-pamyati-zhertv-dtp-vidznachayetsya-sogodni-v-ukrayini

 

 

 

 

Переглядів: 737 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024