Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Тренінг «Міни та вибухонебезпечні пережитки війни» Червоний Хрест провів з освітянами міста Добропілля
16:56
Тренінг «Міни та вибухонебезпечні пережитки війни» Червоний Хрест провів з освітянами міста Добропілля

 

АКТУАЛЬНЕ  ЗАНЯТТЯ

 

       

 

       Тренінг «Міни та вибухонебезпечні пережитки

       війни» Червоний Хрест провів з освітянами

       м. Добропілля, що на Донеччині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У відділі освіти Добропільської міської ради 11 листопада відбувся тренінг на актуальну тему: «Міни та вибухонебезпечні пережитки війни», який провів координатор програми по мінам/ВПВ Харківського відділення Товариства Червоного Хреста України Сергій Панасенко.

 

В якості слухачів були запрошені представники міського методичного кабінету відділу освіти Добропільської міської ради, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів міста, а також вчителі «Захист Вітчизни». 

 

 

 

 

 

 

Міни і вибухонебезпечні предмети забрали і скалічили безліч людських життів. Цей жах триває і зараз. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття.

 

В умовах збройного конфлікту на Сході країни натрапити на небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: у лісі, на узбіччі доріг, на порослих травою шляхах, біля місць колишньої дислокації блокпостів та проведення бойових, в окопах, траншеях, старих покинутих будівлях, розбитій бездоглядній бойовій техніці, на полі, у лісосмузі, на власному городі й навіть на вулицях міст.

 

І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то ідентифікувати саморобну вибухівку на вулицях міст і селищ набагато складніше. Небезпека терористичних актів, від яких не застрахована жодна країна світу, робить питання поводження із невідомими, залишеними без догляду речами украй актуальним.

 

В Україні на теперішній час існує небезпека, яку несуть міни та вибухонебезпечні пережитки війн з часів Другої світової війни. Вибухи на воєнних складах стають причиною розповсюдження великої кількості боєприпасів, що не розірвалися. 2014 рік - конфлікт у Східній Україні (Донецька та Луганська область) залишає після себе безліч мін, мін-пасток та інших вибухонебезпечних пристроїв.

 

В зоні збройного конфлікту на Донеччині рахунок закладеним мінам вже йде на десятки тисяч, мирні жителі в зоні конфлікту позбавлені умов нормального життя: відсутній доступ до джерел водопостачання, зруйнованих об'єктів інфраструктури, медичного обслуговування, навчальних закладів.

 

Ведучий докладно розповів слухачам про різновиди мін, саморобних вибухових пристроїв, невикористаних боєприпасів, мін-пасток, мін-сюрпризів, що імітують предмети домашнього побуту, дитячі іграшки, коробки від цукерок, книжки або речі, що привертають увагу, окремо наголосив на ознаках небезпечних зон, розповів про маркувальні знаки та пояснив правила і чіткий алгоритм дій і безпечної поведінки в зонах ризику.

 

 Під час тренінгу значна увага приділялась наслідкам для постраждалих від вибухових пристроїв. Це і фізичні, і психологічні, і соціально-економічні наслідки, як для окремої людини, так і для суспільства в цілому (поранення, інвалідність, депресії, втрата годувальника, пошкодження майна, інфраструктури тощо).

 

Подальше проведення профілактичних заходів та просвітницької діяльності серед учасників навчально-виховного процесу закладів освіти щодо безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів залишається вкрай необхідним.

 

 

Фото – www.dobrepole.com.ua

За джерелом:

http://www.dobrepole.com.ua/news/2015-11-16-9284

 

Переглядів: 689 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 15:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024