Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 20 » У Миколаєві рятувальники провели масштабну акцію для школярів «Знай, дотримуйся, пам'ятай!»
22:18
У Миколаєві рятувальники провели масштабну акцію для школярів «Знай, дотримуйся, пам'ятай!»

 

СВЯТО  БЕЗПЕКИ

 

     

 

     Вчора у Миколаєві рятувальники провели

     масштабну акцію для школярів «Знай,

     дотримуйся, пам'ятай!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 листопада масштабне, цікаве і в той же час корисне свято влаштували співробітники Головного управління ДСНС України в Миколаївській області для учнів 5-8 класів загальноосвітніх шкіл м. Миколаєва. Всіх учасників акції «Знай, дотримуйся, пам'ятай», яких було близько 500, гостинно приймали у стінах Палацу творчості учнів. 

 

З самого початку, як тільки школярі підійшли до будівлі Палацу, їх уже чекав перший подарунок. На фасаді будівлі вишикувалася аварійно-рятувальна та спеціальна техніка Служби порятунку. 

 

 

 

 

 

 

Діти мали можливість відчути атмосферу свята біля справжнього пожежного автомобіля, того самого, який неодноразово виїжджав на ліквідацію пожеж, дізнатися про будову спеціалізованого аварійно-рятувального автомобіля легкого типу «Патріот», познайомитися з інноваційним катером на повітряній подушці Торнадо «Ховеркрофт», який використовується для порятунку людей на водних об'єктах, і на пам'ять - сфотографуватися. 

 

Переходячи від одного автомобіля до іншого, діти виявляли великий інтерес. Хлопців цікавило абсолютно все: скільки пожежників може вміститися в один пожежний автомобіль, як проводяться аварійно-рятувальні роботи з використанням катера, що міститься в спеціалізованому автомобілі, до якого поверху може дістати автодрабина тощо.

 

 

 

 

 

І ось нарешті, отримавши відповіді на свої питання, діти зайшли в зал для глядачів, де їх уже чекали ведучі та гості свята. 

 

 

 

 

 

Тут була можливість дізнатися про силу-силенну цікавих речей. Співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, рятувальники підрозділів Головного управління ДСНС України в Миколаївській області, представники кінологічного центру поліції, водолази-спортсмени Федерації підводної діяльності та спорту Миколаївської області, представники Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки» та волонтери Червоного Хреста розповіли школярам про правила безпечної поведінки, пожежну безпеку, порядок дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, правила безпечного відпочинку.

 

 

 

 

Бурхливі емоції та море позитивних вражень викликала у дітей демонстрація бойового одягу рятувальників, захисних костюмів пожежників, піротехніків, представників правоохоронних органів, ознайомлення з аварійно-рятувальним обладнанням, первинними засобами пожежогасіння.

 

 

 

 

Не менш цікавим було знайомство з представниками кінологічного центру Миколаївської поліції. Інструктори-кінологи розповіли дітям про основні завдання, які виконують їхні чотириногі підопічні, і відпрацювали змодельовані ситуації з пошуку вибухонебезпечних предметів. Лабрадор Блонда і німецька вівчарка Тайфун не залишили жодного глядача байдужим. Діти із захопленням спостерігали за їхньою роботою і на завершення «засипали бурхливими оплесками». 

 

 

 

 

На завершення навчального блоку заходу виступила команда-переможець обласного етапу ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних «60-а частина». Юні ДЮПівці, учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 60, продемонстрували театралізовану тематичну композицію.

 

Щоб діти засвоїли якомога більше корисної інформації, в ході проведення бесід, рятувальники підкріплювали власні розповіді повчальними відеосюжетами, серед яких «Обережно, вибухонебезпечний предмет», «Дії при пожежі», «На воді відпочивай з розумом», «У побуті контролюй дрібниці» і тому подібне. 

 

 

 

 

Більше години тривала інформаційно-розважальна акція, але протягом усієї акції в глядацькому залі панувала така дружня і весела атмосфера, що час пролетів непомітно і прийшла пора прощатися.

 

Школярі бурхливими оплесками та щирими усмішками подякували співробітникам Служби порятунку за це невелике Свято Безпеки, і пообіцяли завжди дотримуватися правил поведінки в побуті, на відпочинку, в школі, і скрізь, де це тільки можливо. 

 

 

 

 

 

 

Підбиваючи підсумки, начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Уляна Пацюк зазначила: «Ми вдячні всім присутнім за активність, тепло і радість, яку подарувала ця зустріч. Плануючи акцію, ми спробували розповісти про небезпеки, які можуть підстерігати в повсякденному житті. Звичайно ж, сподіваємося, що ці знання ніколи не знадобляться, і від чистого серця до цього прагнемо. І разом з тим, дитячі зацікавлені очі, жага знань, яку ми спостерігали протягом усього часу, дають впевненість у тому, що у разі виникнення потенційної загрози діти не розгубляться і зорієнтуються! А це найголовніше!».

 

Фото – novosti-n.org

За джерелом:

http://novosti-n.org/news/read/96412.html

 

Переглядів: 637 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024