Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 21 » Відремонтовані Дніпропетровські гуртожитки для переселенців приймуть перших мешканців у 2016 р. (Відео)
23:39
Відремонтовані Дніпропетровські гуртожитки для переселенців приймуть перших мешканців у 2016 р. (Відео)

 

 

НОВОСІЛЛЯ НЕ ЗА ГОРАМИ

 

   

 

     Відремонтовані Дніпропетровські гуртожитки

    для переселенців приймуть жителів у 2016 році, -

    Валентин Резніченко, голова ОДА. 

 

 

 

 

 

 

 

Світлі кімнати, сучасна сантехніка, власна котельня, нові меблі - в дніпропетровському гуртожитку для переселенців зручно і затишно.

 

 

 

 

 

 

У будівлі якраз завершили реконструкцію. На підході - ще 14 подібних об'єктів по всій області. Їх ремонтують за рахунок ЄС - всього Дніпропетровщина отримала більше 1,5 мільйона євро. Вже наступного 2016 гуртожитку приймуть перших жителів.

 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 

«На Дніпропетровщину з Донбасу переїхало понад 70 тисяч осіб. Щоб допомогти їм почати життя заново, згуртувалися не тільки жителі нашої області, а й зарубіжні партнери. Їх підтримку ми відчуваємо не на словах, а бачимо реальний результат. Підтвердження тому - проект з реконструкції житла для переселенців», - зазначив очільник області Валентин Резніченко. 

 

 

 

 

 

 

Один з п'ятнадцяти об'єктів, які повертають до життя за рахунок ЄС, знаходиться на дніпропетровській вулиці Лоцманська. Колишня лікарня два роки пустувала і була в занедбаному стані. Довелося відновлювати все з нуля - тут повністю замінили систему опалення, каналізацію, сантехніку і проводку, залатали стіни, навіть перепланували деякі кімнати. Зробили окрему котельню на твердому паливі. 

 

 

 

 

 

 

У будинку будуть жити 54 особи. Більшість кімнат розраховані на чотирьох жителів. У кожній з них вже стоять ліжка, столи і шафи, є навіть матраци та постільну білизну. Найімовірніше в цей гуртожиток поселять пенсіонерів. 

 

 

 

 

 

 

«Проектом ЄС не передбачені телевізори, холодильник і плити. З цим нам обіцяють допомогти Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ і Червоний Хрест. Зараз чекаємо комісію з Євросоюзу, яка прийме роботи, і будемо заселяти перших жителів», - сказав глава області. І додав: люди будуть жити в гуртожитку стільки, скільки потрібно.

 

 

 

 

 

 

Оренда безкоштовна. Ще чотири будівлі, які реконструюють для переселенців, знаходяться в Дніпропетровську, інші - в Кривому Розі, Вільногірську, Жовтих Водах, Дніпродзержинську, Новомосковську та Синельникове. Вони стануть новим домом для більш, ніж двох тисяч переселенців.

 

 

 

 

 

Фото – www.tourdnepr.com

За джерелом:

http://www.tourdnepr.com/content/view/13401/13328/

 

Переглядів: 545 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024