Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 21 » У Коростені рятувальники провели для всіх учнів міста урок безпеки
17:15
У Коростені рятувальники провели для всіх учнів міста урок безпеки

 

УРОК  ІЗ  БЕЗПЕКА

 

     

     20 листопада у Коростенській міській ЗОШ № 8

     співробітники ДСНС в  Житомирській області

     організували проведення навчально - пізнавальної

     акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

 

 

 

 

 

 

 

 

Організатори залучили також до заходу фахівців швидкої медичної допомоги, працівників освіти, Коростенський відділ поліції Головного Управління національної поліції у Житомирській області та Коростенську міську організацію Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

Учні всіх класів (а це близько 460 дітей) отримали нагоду протягом години побути справжніми рятувальниками. Випадкові перехожі також залюбки підходили до навчального закладу аби дізнатися, що за дійство проходить за участі місцевих спецслужб. Для початку, в школі провели навчальну евакуацію школярів.

 

 

 

 

Коли дітей організовано вивели на подвір’я, вони побачили справжніх рятувальників поблизу нового пожежного автомобіля. Це викликало в дітвори особливе захоплення. Надзвичайники продемонстрували бойове розгортання особового складу, роботу з пожежно-технічним оснащенням, гасіння умовної пожежі, а також показали аварійно - рятувальне озброєння, яке застосовується під час ліквідації різного роду надзвичайної події чи ситуації. Учні із неймовірним задоволенням одягали на себе пожежно-рятувальне спорядження, сідали за кермо автомобіля та фотографувалися з вогнеборцями на пам'ять. Організатори акції намагалися навчити дітвору правилам безпеки життєдіяльності, а також перевірити отримані знання на практиці.

 

 

 

 

Працівники Червоного Хреста розповіли маленьким слухачам про профілактику харчових отруєнь, як лікувати рани, опіки та вивихи, а також навчили правилам поведінки з дикими тваринами та птахами. Поліцейський проінформував малечу про покарання за хибні виклики екстрених служб.

 

 

 

 

Час пролетів весело та корисно. Найактивніші учасники акції були нагороджені сувенірною продукцію зі символікою ДСНС. Також присутнім на заході надавалися листівки з експрес-інформацією стосовно різноманітних надзвичайних подій та ситуацій.

 

Організатори свята відзначили високий рівень підготовки школярів з безпеки життєдіяльності і висловили сподівання, що завдяки цим знанням у майбутньому дітлахам вдасться уникнути багатьох надзвичайних подій. Подібні акції продовжують свій шлях Житомирщиною та країною в цілому. Тисячі дітей з нетерпінням чекають, коли рятувальники завітають до них в гості та познайомлять зі своєю героїчною професією.

 

 

Фото – www.0412.ua та з архіву Житомирської ОО ТЧХ України

За джерелом:

http://www.0412.ua/news/1037262

 

Переглядів: 583 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 11:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024