Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Волонтеру на замітку: Квіти, що лікують застуду та врятують від пияцтва
23:38
Волонтеру на замітку: Квіти, що лікують застуду та врятують від пияцтва

 

СИЛА  БІЛОЇ  ХРИЗАНТЕМИ

 

 

 

 

 

Білі хризантеми лікують застуду та врятують

від пияцтва

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хризантеми нині продають на кожному кроці. І люди купують ці осінні квіти не лише задля краси, а задля здоров'я. Чай з квітів лікує хвороби, а пелюстки покращують мікроклімат у кімнаті й виділяють речовини, що вбивають бактерії, пише газета "Експрес".

 

- Ця квітка має неабиякі лікувальні властивості, - переконує Іванна Тесак, знавець народної медицини. - У її пелюстках є калій, магній, цинк, амінокислоти та флавоноїди. Саме ці сполуки допомагають відновити сили і лікують чимало хвороб.

 

 

- Які саме?

 

- У складі хризантеми - велика кількість ефірних олій, які запобігають виникненню хвороби Паркінсона. А тим, у кого є така недуга, треба постійно вдихати ефірні олії цих квітів і пити чай з хризантеми. При постійних стресах і нервових розладах треба приймати ванну, у яку додають квіти - 1 склянка пелюсток, настояних в окропі. У ванні потрібно полежати 10 - 15 хвилин. Узагалі хризантема позитивно впливає на нервову систему - нормалізує емоції, має тонізувальну дію, бадьорить. Добре пити настій з хризантеми тим, у кого тремтять руки. Для лікування слід зробити чай - 1 столову ложку пелюсток залити окропом, приблизно 200 мілілітрів. Настояти суміш не менш ніж 12 годин. Далі слід процідити й пити по 60 мілілітрів тричі на день - за півгодини до їди. Пити такий напій треба протягом місяця. Потім слід зробити 7 - 10 днів перерви і знову можна повторити процедуру.

 

- Що ще лікує ця квітка?

 

- Чай і настій з хризантеми лікують застуду, бронхіт та хвороби очей. Для промивання очей слід запарити чай із сушених пелюсток квітки і настояти його 10 хвилин. Такий настій допомагає позбутися кон'юнктивіту. Також застосовують хризантему при онкологічних хворобах та лікуванні серцево-судинних недуг. Адже ця квітка стабілізує кровообіг і нормалізує функції вегетативної системи, знижує рівень холестерину в крові та діє як жарознижувальне. Навіть більше, хризантемою лікують від алкоголізму - готують чай. Рецепт такий: одну столову ложку сушених пелюсток та листочків хризантеми залити окропом (200 - 250 мілілітрів), настояти протягом ночі й пити тричі на день по 60 мілілітрів. Попивши чаю з хризантеми хоча б кілька тижнів, людина відчує відразу до спиртного.

 

- Хризантеми є різних кольорів, які найкраще застосовувати для лікування?

 

- Для лікування підійде лише біла хризантема, бо тільки вона натуральна. Усі кольорові квіти, які продають на ринках, фахівці називають гібридами. Через їх штучність вони втрачають корисні властивості. Також можна лікуватися листочками цієї квітки. Але зривати їх раджу лише зверху - вони найкорисніші. Пелюстки і листочки слід висушити в чистому й сухому приміщенні.

 

 

Юлія ГОЛОДРИГА, газета "Експрес"

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/health/2015/11/22/161219-kvity-likuyut-zastudu-vryatuyut-pyyactva

 

Переглядів: 849 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024