Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Взаємодію первинної та екстреної медичної допомоги обговорили фахівці у Вінниці
16:40
Взаємодію первинної та екстреної медичної допомоги обговорили фахівці у Вінниці

 

ВЗАЄМОДІЯ – ВАЖЛИВИЙ ФАКТОР

 

 

       

       Взаємодію первинної та екстреної медичної

       допомоги обговорили фахівці у Вінниці за

        участю представників влади та науковців

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під головуванням заступника Міністра Віктора Шафранського у Вінниці відбулося засідання робочої групи у складі представників КМУ, Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я, Національної академії медичних наук з питань розвитку, функціонування та взаємодії первинної ланки медицини та екстреної медичної допомоги.

 

 До обговорення також були залучені керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, головні позаштатні обласні спеціалісти зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина», «Медицина невідкладних станів», керівники екстреної медичної допомоги і ЦПМСД, завідувачі кафедр медицини катастроф та сімейної медицини.

 

 

 

 

Медики вирішували важливі питання, пов’язані з станом розвитку мережі закладів охорони здоров’я з надання первинної та екстреної медичної допомоги, досвідом створення Центрів первинної медико-санітарної допомоги на Вінниччині, з’ясовували напрямки подальшого розвитку структури ЦПМСД.

 

Також учасники розглядали міжнародний досвід сімейної медицини, окремо зупинилися на питаннях функціонування Центрів здоров’я – як закладів, які б пропагували профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань і здорового способу життя.

 

«Екстрена медична допомога та первинна ланка – галузі, без яких неможливе повноцінне медичне забезпечення та робота усієї галузі. Це той базис, який повинен надавати якісну і доступну медичну допомогу нашим громадянам», - наголосив заступник Міністра.

 

Тетяна Бабій – директор Департаменту охорони здоров’я та курортів ОДА під час свого виступу поінформувала учасників про функціонування Центрів первинної медико-санітарної допомоги на Вінниччині, а також додала, що незважаючи на чималу кількість критики та нарікань на медичну систему позитивні результати однозначно є. Це збільшення народжуваності в регіоні, зменшення кількості смертей, успішні проведення вакцинації громадян.

 

Оксана Корчинська – заступник голови Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я наголосила на необхідності чіткої організації роботи служби екстреної медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій. Важливою на її думку є співпраця невідкладної допомоги з волонтерами в зоні збройного конфлікту на сході України.

 

З метою ознайомлення з роботою медичних закладів первинного рівня та екстреної допомоги робоча група відвідала обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також ЦПМСД №6 міста Вінниці.

 

 

Прес-служба МОЗ  України

 

Фото – прес-служби МОЗ України

Джерело:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/4710.html

 

Переглядів: 537 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024