Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 26 » У Львові відбулася прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІД
11:11
У Львові відбулася прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІД

 

ПАРТНЕРСЬКА  АКЦІЯ

 

       

 

       У Львові відбулася прес-конференція з нагоди Всесвітнього

       дня боротьби зі СНІД, який відзначатимемо 1 грудня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 листопада 2015 року в приміщенні малої сесійної зали Львівської міської ради відбулася партнерська прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІД та приурочених до цього масштабних соціальних ініціатив.

 

 

 

 

 

У ній взяли участь: заступник медичного управління департаменту охорони здоров’я ЛОДА  Андрій Голдун, головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, менеджер з профілактики ВІЛ/СНІДу компанії Deutsche Gesellschaft fur internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні Наталія Герез та радник з питань комунікації та глобальних ініціатив Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) в Україні Олена Шерстюк.

 

 

За оцінками ВООЗ та ЮНЕЙДС, Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. За офіційною статистикою, з початку 2015 року в Україні зареєстровано понад 13 тис. осіб, які живуть з ВІЛ, а загальна кількість осіб, яким було поставлено діагноз ВІЛ-інфекція, з 1987 по 2015 роки складає понад 277 тис. осіб.

 

На прес-конференції було презентовано нову хвилю спільної інформаційної кампанії профілактики ВІЛ під гаслом «Не Дай СНІДу Шанс!», яка вперше об’єднала зусилля Уряду України та міжнародних організацій. Ця кампанія дозволить підвищити обізнаність про ВІЛ серед загального населення та популяризуватиме відповідальну поведінку та тестування ВІЛ.

 

28 листопада 2015 року у гіпермаркетах Ашан Львів Сокільники (Львівська обл., Пустомитівський район, село Сокільники, вул. Стрийська, 30) та Ашан Львів Південний (м. Львів, вул. В.Великого, 58) з 12.00 до 18.00 буде проводитись безкоштовне добровільне і анонімне консультування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс для всіх бажаючих. Консультування і тестування проводитиметься досвідченими медичними працівниками обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

Минулого року дякуючи такій акції по Україні протестовано 2045 осіб, з яких у 22 – виявлено ВІЛ/СНІД. У Львові було обстежено 250 осіб, у яких не було виявлено ВІЛ/СНІДу. Цьогоріч планується обстежить близько 600 осіб.

 

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/4712.html

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 22:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024